MM-kisat: Suomi taistelee Saksaa vastaan lohkovoistosta – "Siihen satsataan kaikki"

MAAJOUKKUE / Ennakko
Suomi on ollut viimeksi voitokas Ranskaa vastaan sunnuntaina.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Alkulohkon viimeisessä ottelussa Leijonia vastaan asettuu tiistai-iltapäivän ottelussa Saksa, joka on pelannut hyvän turnauksen ja varmistanut jatkopaikkansa.

Saksa aloitti turnauksen niin sanotusti helpompia vastustajia vastaan – toisin kuin Suomi, Yhdysvallat ja Kanada. Tästä johtuen Saksa johti jonkin aikaa lohkoa, sillä se selätti jääkiekon pikkumaat yksi toisensa jälkeen. Kanadalta se kuitenkin otti selkäänsä 1–8 ja hävisi Yhdysvalloillekin 1–3.

Tällä hetkellä lohkon nelossijalla oleva Saksa on jo varmistanut jatkopaikkansa, mutta voittamalla Suomen sillä on mahdollisuus lohkon kolmossijaan, mikäli Yhdysvallat jää Kanadaa vastaan pisteittä. Sen sijaan voittamalla Saksan Suomi voi varmistaa lohkovoiton.

– Rutinoitunut ja kova joukkue tulee vastaan. Siellä on paljon osaamista valmennuksen ja pelaajien joukossa, mutta voittoa lähdetään hakemaan, niin kuin kaikista muistakin otteluista, Leijonien hyökkääjä Kristian Kuusela kuvaili vastustajaa.

Kuuselan mainitsemaa valmentajaosaamista edustaa esimerkiksi suomalainen päävalmentaja Toni Söderholm. Pelaajapuolen tunnetuin nimi lienee Edmonton Oilersin hyökkääjä Leon Draisaitl.

– Varmasti hyvä vastustaja. [He ovat] pärjänneet hyvin näissä kisoissa, voittaneet paljon pelejä ja laittaneet kampoihin isoille maille. Ei näissä kisoissa ole helppoja pelejä. Joka maasta tulee sen verran hyviä pelaajia ja joukkueet ovat kovalla tasolla. Varmasti tulee kova matsi, ennakoi maalivahti Kevin Lankinen.

Suomi lähtenee otteluun tututulta kaavalla, joka nojaa vahvaan joukkuepeliin ja jossa toivotaan ylivoimaonnistumisia. Paljon on kiinni asenteesta.

– Pitää valmistautua hyvin. Täällä ei huonoja joukkueita ole, Kuusela sanoi.

Leijonilla on paljon pelissä, minkä takia jäällä nähdään toivottavasti erittäin nälkäinen joukkue.

– Taistellaan lohkovoitosta. Siihen satsataan kaikki, Jere Sallinen lupasi.

Suomen ja Saksan tiistaiottelussa kiekko putoaa jäähän jo kello 13:15 Suomen aikaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Suomi taistelee lohkovoittoon
2 3
1 2