Suomi ja Ruotsi kohtaavat Helsingissä – Jalonen lupaa lisää kokoonpanomuutoksia

MAAJOUKKUE / Ennakko
Suomi lähtee Ruotsi-otteluun voitokkaan Tšekki-ottelun jälkeen.
Kuva © Saimi Airaksinen
Karjala-turnauksen päätösottelussa vastakkain asettuvat rakkaat viholliset Suomi ja Ruotsi, jotka ovat molemmat tähän mennessä voittaneet Tšekin ja hävinneet Venäjälle.

Isänpäivän klassikko-ottelussa kohtaavat Suomi ja Ruotsi, joilla on molemmilla turnauksesta yksi voitto ja yksi tappio. Molemmat joukkueet ovat tähän mennessä hävinneet Venäjälle ja voittaneet Tšekin. EHT-sarjataulukossa Suomi on Ruotsia edellä paremman maalieron turvin.

Lauantaina illalla pelatussa ottelussa Suomi voitti Tšekin puhtaalla pelillä 3–0, minkä jälkeen päävalmentaja Jukka Jalonen kehui joukkueen puolustuspeliä. Joukkueen kuopus Arttu Ruotsalainen, joka pelasi ensimmäistä maaotteluaan, teki myös ensimmäisen maajoukkuemaalinsa.

Ruotsi sen sijaan lähtee sunnuntain otteluun tappio allaan, sillä se hävisi iltapäiväottelussa Venäjälle lukemin 1–4.

Jalonen lupaili jälleen kokoonpanomuutoksia sanomalla, että lauantaina huilanneet pelaajat ovat mukana sunnuntaina. Tämä tarkoittanee, että esimerkiksi Mikael Ruohomaa palaa kokoonpanoon.

Ruotsin ykkösketjuna touhunnee myös lauantaina Djurgårdenissa yhdessä kiekkoileva Daniel BrodinJakob JosefsonJakob Lilja, jotka kaikki mahtuvat SHL-pistepörssin Top 4:ään. Lilja, joka pistepörssiä johtaa, on iskenyt Karjala-turnauksessakin tähän mennessä kaksi maalia.

Aikaisemmin iltapäivällä Karjala-turnauksensa päättävät Venäjä ja Tšekki ottamalla mitta toisistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle