Isänpäiväklassikko Suomen ja Ruotsin välillä ratkaisee Helsingin EHT-turnauksen voittajan

MAAJOUKKUE / Ennakko
Suomen ja Ruotsin väliset kohtaamiset ovat olleet joka kerta viihdyttäviä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Jukka Jalosen sekä Johan Garpenlövin luotsaamat joukkueet ovat marssineet turnauksen ensimmäiset ottelut voitosta voittoon. Kolmannessa ja samalla viikonlopun viimeisessä ottelussa toisen voittoputki jatkuu ja toisen katkeaa.

Leijonat on pelannut Helsingin EHT-turnauksen aikana 120 minuuttia voittavaa jääkiekkoa pieniä nukahduksia lukuunottamatta. Kahden ottelun jälkeen Suomi ja Leijonien turnauksen päätösvastustaja Ruotsi ovat tasapisteissä kuudella pisteellä ratkaisemassa turnauken voittajaa. Viime vuoden turnauksessa Leijonille merkittiin kohtaamisesta voitto 3–2-lukemin. 

Johan Garpenlövin ryhmä on nakuttanut turnauksessa kahdeksan osumaa ja päästänyt kolme maalia. Venäjä-ottelussa nähty Matvei Mitškovin ilmaveivi ei sekoittanut joukkueen pasmoja, sillä länsinaapurimme kairasi tyylikkään voiton 4–2-lukemin. 

Jukka Jalonen teki edelliseen Tšekki-ottelun pieniä kokoonpanomuutoksia. Jalonen muokaa Leijonien ketjuja myös Ruotsi-otteluun. 

Miika Koivisto ja Petteri Lindbohm palaavat puolustukseen. Tilaa antavat Veli-Matti Vittasmäki ja Mikko Lehtonen. Hyökkäyksestä Mikael Ruohomaa ja Veli-Matti Savinainen ovat katsomossa ja heidän tilallaan nähdään Hannes Björninen ja Marko Anttila. Maalinsuulle luistelee Jussi Olkinuora.

Leijonien kokoonpano Ruotsi-otteluun 

1. kenttä:
Innala Jere – Filppula Valtteri – Pakarinen Iiro
Saarijärvi Vili – Ohtamaa Atte

2. kenttä:
Pesonen Harri – Petman Ville – Rajala Toni
Lindbohm Petteri – Vatanen Sami

3. kenttä:
Liedes Heikki – Aaltonen Miro – Ojamäki Niko
Sund Tony – Koivisto Miika

4. kenttä:
Tallberg Teemu – Björninen Hannes – Anttila Marko
Kotkansalo Kasper – Parikka Jarkko

Maalilla:
Olkinuora Jussi (Westerholm Niclas)

» Lähetä palautetta toimitukselle