Suomi saa revanssimahdollisuuden Ruotsista pronssikamppailussa − "Voittajana lähdetään pois"

MAAJOUKKUE / Ennakko
Suomi kohtaa jälleen Ruotsin, tällä kertaa pronssiottelussa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Joukkueiden edellinen kohtaaminen alkulohkossa päättyi keltapaidoille numeroin 3-2 jatkoajalla. Kyseessä oli turnauksen avausottelu, joten joukkueiden peli on ehtinyt kehittymään kohtaamisen jälkeen. Ruotsi voitti lohkon ilman tappioita, Suomi taas sijoittui lohkon kolmanneksi hävittyään myös Sveitsille.

Puolivälierässä Suomi voitti USA:n 1-0. Ruotsi taas tiputti kisaisäntä Tšekin pois pelistä luvuin 5-0.

Suomi koki välieräottelussaan ison 5-0-tappion Kanadaa vastaan ja joukkue suuntaa näin pronssipeliin. Vastaan asettuu jo alkulohkosta tuttu Ruotsi, joka hävisi välierässään Venäjälle 4-5 jatkoajalla.

Suomi on viimeiseen kymmeneen vuoteen voittanut kolme mitalia, joista kaikki ovat kultaisia. Pronssimitalit olisivat siis harvinaisuus. Ruotsi taas on ollut samaan aikaikkunaan viiteen kertaan pronssiottelussa, mutta on hävinnyt niistä neljä. Hopeamitalit ovat käyneet ruotsalaisille tutummiksi.

Mitali kiinnostaa

Vaikka mahdollisuus mestaruudesta on menetetty, Suomen joukkueen puheista kuuluu, että pronssikin kiinnostaa. Mitali kotiintuliaisiksi motivoi, vaikka se himmeämpi olisikin.

− Tosi tärkeää on nyt suoraan yrittää valmistautua sitä kohti. Se tulee tosi nopeasti, ei auta yhtään jäädä tähän häviöön kiinni. Yritettiin sitä pojille viestittää, että tehdään uusi juttu vielä. Kaikki tajutaan, missä me ollaan. Nämä on isot kekkerit ja meillä on mahdollisuus jotain vielä voittaa, päävalmentaja Raimo Helminen pohti pronssiottelusta hävityn välierän jälkeen.

− Pakko on Ruotsin poikia sytyttää. Semmoinen hurlumhei yritetään saada päälle ja laittaa kaikki peliin, mitä löytyy. Yrityksestä ei jää kiinni. Ikinä ei tiedä mihin riittää, mutta kaikki pistetään peliin.

Samoilla linjoilla on myös hyökkääjä Sampo Ranta, joka sai tikkejä leukaansa välieräottelussa.

− Kyllä siihen peliin satasella motivoituu, mitalista kumminkin vielä pelataan. Voittoa haetaan, ja mikäs sen kivempaa, kuin kaataa Ruotsi vikassa pelissä. Kyllä me voittajana lähdetään täältä pois, Ranta päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle