Suomi kohtaa Ruotsin nuorten MM-kisojen avausottelussa − "Jos saadaan vapautuneempi suoritus itsestämme irti, niin kyllä se peli sieltä tulee"

MAAJOUKKUE / Ennakko
Justus Annunen aloittaa Nuorten Leijonien maalilla illan ottelussa Ruotsia vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Suomi kohtaa Ruotsin tapaninpäivänä U20-MM-kisojen avausottelussaan. Joukkue lähtee samalla kokoonpanolla otteluun kuin viimeisessä harjoitusottelussaan Kanadaa vastaan. Päävalmentaja Raimo Helminen toivoo joukoiltaan rentoutta ja huolellisuutta ottelun alla.

Suomen nuorten maajoukkue aloittaa ikäluokan MM-kisat tapaninpäivän iltaottelulla Ruotsia vastaan Tšekin Třinecissä. Suomi harjoitteli täydellä 23 pelaajan kokoonpanolla torstainaamupäivänä.

Päävalmentaja Raimo Helminen kertoi joukkueen harjoitusten jälkeen kokoonpanon pysyvän samana kuin maanantaina Kanadaa vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Maalilla aloittaa Kärppien Justus Annunen, Heinolan Peliittojen Jasper Patrikainen avaa luukkua.

1. kenttä
Matias Maccelli – Rasmus Kupari – Lenni Killinen
Kim Nousiainen – Lassi Thomson

2. kenttä
Patrik Puistola – Kristian Tanus – Joonas Oden
Ville Heinola – Anttoni Honka

3. kenttä
Eemil Erholtz – Ville Petman – Antti Saarela
Toni Utunen – Mikko Kokkonen

4. kenttä
Aku Räty – Aatu Räty – Sampo Ranta
Santeri Hatakka – Peetro Seppälä

Turnaukseen valmistavat ottelut ovat olleet Suomen joukkueelta vaihtelevat, sillä marraskuussa pelatussa harjoitusturnauksessa joukkue hävisi jokaisen ottelunsa maalinteon ollessa vaikeaa. MM-kisojen alla Saksa kaatui numeroin 6−1, ja Kanadalle joukkue hävisi varsinaisen peliajan 2−4. Ottelussa harjoiteltiin myös jatkoaikaa ja voittolaukauksia.

Illan vastustaja Ruotsi on ollut kunnioitettavan vahva nuorten kisoissa, sillä joukkue ei ole hävinnyt alkulohko-ottelua 48 peliin. Ruotsin puolustuskalusto on turnauksen kärkeä, eikä hyökkääjistökään monelle kalpene. Kokoonpanojen puolesta ottelun pitäisi olla tasainen.

− Samantyylinen Ruotsi sieltä tule kuin kaikkina vuosina, hyvä joukkue. Kuvastaahan se, jos tuollaisen voittosaldon pystyt saamaan. Sielläkin maassa tehdään hyvin töitä, pohtii Helminen ennen ottelua.

Ruotsi-ottelu on kova mittari heti alkulohkon ensimmäiseksi peliksi. Lohkon kärkijoukkueiksi luettavat Suomi ja Ruotsi ratkovat pitkälti lohkon kärkisijoitukset keskenään.

− Haluaisin, että uskallettaisiin pelata eikä jännitettäisi. Jos saataisiin vapautuneempi suoritus itsestämme irti, niin kyllä se peli sieltä tulee.

− Huolellisempi pitää olla kuin Kanada-pelissä. Ne on niin hyviä, että heti jos antaa mahdollisuuden, niin ne kaivaa itsensä maalipaikalle. Se oli iso opetus, yleinen huolellisuus ja järkevä pelaaminen oikeissa paikoissa. Lyhyessä turnauksessa ei ole paljon varaa leikkiä pelin kanssa, Helminen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle