Helminen toivoo koneen käynnistyvän - “Vastaan tulee taisteleva joukkue”

MAAJOUKKUE / Ennakko
Vaihtopenkilläkin oli vapautuneet tunteet, kun maalihanat aukesivat Slovakiaan vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Lauantain Slovakia-ottelun jälkeen lehdistön edessä nähtiin rennompi ja puheliaampi Raimo Helminen. Suomi sai onnistumisia ottelussa laajalla rintamalla. Kazakstan on Helmiselle tuttu vastustaja.

Suomen lauantaiottelun alkua helpotti Slovakian hölmöily heti ottelun alussa.

− Peli lähti käyntiin niin kuin suunniteltiin. Saatiin kova draivi alkuun, ja kun vastustaja otti jäähyjä, niin saatiin peliote, Raimo Helminen totesi.

− Pojilla oli hyvä ilme, vaikka peli heitteli pikkuisen, mutta se on ihan normaalia. Joukkue oli vapautuneempi kuin Ruotsia vastaan.

Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, sillä peräti 15 pelaajaa pääsi ottelussa pisteille. Helminen kokee, että yhden hyökkääjän puuttuminen turnauksen lopullisesta kokoonpanosta ei ole ongelma. Ennakkoon kovimman alkusarjan vastuksensahan Suomi kohtasi avausottelussa.

− Haluttiin, että koko joukkue on valmiina etukäteen. Sillä lailla tämä oli ajateltu. Loukkaantumisillehan ei kukaan voi mitään, Helminen kommentoi vellonutta keskustelua.

Tänään sunnuntaina vastaan asettuu Kazakstan, joka on Helmiselle tuttu maa. Helminen valmensi maassa 2013-14 sekä KHL:n Barys Astanaa että Kazakstanin maajoukkuetta.

− Siellä on vieläkin tuttuja. Huollossa ja muualla on tuttuja naamoja, ja apuvalmentajat on tuttuja miehiä Astanasta. Sitä en osaa sanoa, onko tuntemisesta hyötyä, Helminen naurahti.

− Eilen käytiin kyllä katsomassa Kazakstanin peliä. Sieltä tulee vastaan taisteleva joukkue. Kun niillä on tunne päällä, niin ne saa kyllä itsestään irti paljon. Täytyy yrittää, että meillä olisi se kovempi tunne pelissä. Saataisiin se meidän kone todella käyntiin, Helminen toivoi.

Kazakstan on toistaiseksi kärsinyt kisoissa kaksi niukkaa tappiota. Sveitsin kannoilla Kazakstan roikkui kolmannen erän puoliväliin asti, ja Slovakia-pelissä voittomaali syntyi kolme minuuttia ennen loppua. Hyökkääjä Maksim Musorov on maalipörssin jaetussa johdossa. Maalivahti Vladislav Nurek on huhkinut tolppien välissä hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle