Tuomari ei antanut TPS:lle lupaa viimeisen minuutin aikalisään – Tappara hyötyi tästä

Petteri Puhakka laukoi illan viimeisen osuman.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Uuden Liiga-kauden avausottelussa kohtasivat viime kauden finalistit Tappara ja TPS. Ottelu päättyi isäntien juhliin lukemin 3–1.

Nokia Arena sai kunnian korkata uuden Liiga-kauden, kun hallitseva mestari Tappara isännöi viime kauden hopeajoukkue TPS:ää. Ottelun päätuomarina olleet Joonas Kova ja Antti Boman ovat molemmat ammattituomareita. Päätuomarikaksikko tuomitsi ottelun varsin mallikkaasti, eikä ottelu tarjonnut tuomareille vaikeita tehtäviä.

Kauden avausvoittoa juhli tamperelaiset lukemin 3–1. 6 331 katsojaa saivat ennen avauskiekon pudotusta todistaa Tapparan mestaruusviirin nostoa tunteikkaassa seremoniassa. Tappara-hyökkääjä Kristian Kuusela ohitti kaikkien aikojen tilastossa Markus Kankaanperän pelaten Liiga-uransa 1 055 runkosarjaottelun.

Avauserä oli tasaista taistelua

Seremonioiden jälkeen normaalia aikataulua noin 15 minuuttia myöhässä käynnistynyt tasainen avauserä oli aluksi TPS-painoitteista, kunnes Tappara sai pelinsä ja trap-puolustamisensa vauhtiin. TPS:n paras ketju erässä oli Aarne Intosen johtama ykkösketju. Molemmilta joukkueilta nähtiin puolustusvoittoisessa erässä yksi laadukas maalipaikka.

Kotijoukkueen paine pakotti vieraat ottamaan kauden ensimmäisen rangaistuksen ja CHL:ssä tuhoa tehnyt tamperelaisten ylivoima pääsi kokeilemaan taitojaan Liigassa. Ensimmäinen ylivoimayritys ei kuitenkaan tuonut tulosta hyvistä paikoista huolimatta.

Erän paras maalipaikka oli Tapparalla, kun joukkue lähti kolmella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Lopulta Maksim Matushkinin laukaus viuhui ohi Lassi Lehtisen. Teemu Kivihalmeella oli hyvä mahdollisuus ohittaa Christian Heljanko, mutta ei ollut yhtä tyylikäs kuin isäntien maalipaikka.

Toisessa erässä nähtiin kauden avausmaalit

Toisessa erässä kotijoukkue lisäsi vauhtiaan ja turkulaisvieraat saivat turvautua Lehtisen torjuntatyöskentelyyn. Vieraiden peli parani erän kolmannella minuutilla ja Tapparalle vihellettiin illan ensimmäinen rangaistus. Tämäkin erikoistilanne oli alivoimanelikon juhlaa.

Mikael Seppälä joutui Aleksi Anttalaisen taklauksen kohteeksi, mutta puhalteluiden jälkeen Tappara-puolustaja pystyi jatkamaan ottelua. Rangaistuksen jälkeen pelin virtaus ajoittain tasoittui ja kumpikin maalivahti joutui tekemään parhaansa.

TPS sai ottelun puolivälin tienoilla pelin paremmin haltuunsa, mutta illan avausmaalista vastasi kuitenkin siirretyn rangaistuksen aikana Tappara Patrik Virran ohjatessa jalallaan Kuuselan laukauksen ohi Lehtisen.

Isäntien uusi puolustaja Ben Thomas loukkasi itseään puolustaessaan vieraiden vahvaa hyökkäystä. Kanadalaispuolustaja palasi kuitenkin tärskyn jälkeen kaukaloon seuraavassa vaihdossa.

Virran maali ei jäänyt erän ainoaksi, kun Arttu Ilomäki tasoitti upealla yksilösuorituksella ottelun. Vaikka Tappara juhlikin kauden avausmaalia, oli TPS silti nälkäisempi joukkue erän loppupuolella.

Waltteri Merelä ja Petteri Puhakka huudattivat kotiyleisöä

Kolmannen kaksikymppisen alku oli täysin identtinen verrattuna toiseen erään. Tappara hallitsi peliä ja TPS pääsi alueelle vain lähinnä nopeiden vastahyökkäysten ansiosta. Niko Ojamäki pääsi nokikkain Lehtisen kanssa, mutta johto-osumaa kotijoukkueelle ei syntynyt.

Hetki Ojamäen maalipaikan jälkeen Waltteri Merelä täräytti kovalla laukauksella kotijoukkueen uudelleen johtoon erän puolessa välissä. Jori Lehterä tarjoili maaliin taidokkaan syötön.

Kotijoukkueen johto-osuman jälkeen pelin virtaus jälleen tasoittui ja vieraat hakivat vimmatusti tasoitusosumaa pirteästi läpi ottelun pelanneen Scott Kosmachukin johdolla.

Jussi Ahokas valmennusryhmineen yritti ottaa viimeisellä minuutilla aikalisän, mutta ottelun tuomaristo ei pyyntöihin suostunut. Lehtinen lähti maaliltaan pois, ja Petteri Puhakka viimeisteli tyhjään rysään loppulukemiksi 3–1.