Tappara sai ansaitsemansa voittaessaan Nokia Arenan historian ensimmäisen Liiga-mestaruuden

LIIGA / Raportti
Tappara juhli neljän vuoden tauon jälkeen mestaruutta.
Kuva © Tiia Mahkonen

Nokia Arenan katsomopaikat olivat ääriään myöten täynnä, kun Tappara isännöi viidettä finaalia. TPS voitti edellisen ottelun, mutta Tappara esitti kotiyleisön edessä mestarin elkein olevansa Liiga-kauden paras joukkue. Kristianit Kuusela ja Tanus palasivat Tapparan hyökkäysketjuissa tutuille paikoilleen illan ottelussa. Costello Hautamäki tulkitsi ennen ottelua Maamme-laulun säestäen itseään kultaisella kitaralla.

Tapparan salama-alku huudatti yleisöä

Fyysinen avauserä käynnistyi TPS:n painostuksella, mutta Joona Luoto riisti röyhkeästi kiekon ja 35 sekuntia kesti ennen kuin pikkumusta oli ensimmäisen kerran Andrei Karejevin selän takana. Maalia edelsi Luodon mailan osuminen Aleksi Anttalaisen kasvoihin.

Maalin jälkeen TPS:n Juuso Pärssinen otti jäähyn, jonka aikana ote siirtyi lopullisesti Tapparalle. Virkeästi Turussa pelannut TPS ei saanut Tampereella avauserässä monia mainittavia tilanteita aikaiseksi, sillä Christian Heljanko pääsi erässä helpolla. Heljangolle tarttui vaan yksi torjunta avauserän aikana. 

Ajoittain erän aikana oli havaittavissa Tapparan kokemuksella höystetty murskaava liike, joka konemaisesti jyskytti kohti TPS:n maalia. Mustavalkoisten nelosketju oli sananmukaisesti jarruketju ja heidän vahvat taklaukset horjuttivat hienoisesti kirvesrintojen pelaajien liikettä.

Ennen erätaukoa Anton Levtchi pääsi läpiajoon ja TPS-puolustaja Tyler Steenbergen nappasi itselleen kaksiminuuttisen huitoessaan korkealla mailalla. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ihmetteli ottelun tuomaristolle päätään pyörittäen, että miksi ei tilanteesta vihelletty rangaistuslaukausta.

Pitkä videotarkistus ja maalin hylkääminen kuumensi Tappara-kannattajien tunteet

Tulikuumassa toisessa erässä Luoto ja Johan Ivarsson ottivat toisistaan mittaa nyrkein ja ottelun tuomaristo antoi salomonin tuomion tuomitessaan molemmille kaksiminuuttiset.

Tasavajaalla pelattu peli virtasi enemmän Tapparan puolustuspäätyyn ja virkeämmin kaukaloon tullut TPS antoi painetta Heljangolle. Linjatuomari Hannu Sormunen sai osumaa Luodon ja Ivarssonin painissa, mutta hän pystyi jatkamaan tuomarointia toimitsijoiden ensiavun jälkeen.

Patrik Virta meinasi huudattaa kotiyleisöä toistamiseen, mutta maali hylättiin päätuomarien ja tilannehuoneen toimesta maalivahdin häirintänä. Tappara-hyökkääjä työnnettiin TPS:n venäläisvahtia päin, eikä se lämmittänyt vahtia, vaan hän kävi kiihkeän sanallisen keskustelun Virran kanssa.

Pitkä videotarkistus satoi Tapparan pussiin, sillä pienehkön nukahduksen jälkeen kotijoukkue palasi muottiinsa. Erän loppupuolella TPS sai hyvän paineen, mutta tulos jäi uupumaan. Erätaukosummerin soitua Markus Nurmi ja Otto Leskinen hieroivat toistensa naamoja fyysisen kamppailun käsikirjoitusta kunnioittaen.

– Ei olla rohkeita, eikä voiteta kaksinkamppailuja ja ollaan pelokkaita, totesi painokkaasti Pärssinen C Moren erätaukohaastattelussa toisella erätauolla. 

TPS piristyi jälleen liian myöhään 

Kolmas kaksikymppinen meni käsikirjoituksen mukaan. TPS on jokaisessa finaalisarjan ottelussa parantanut kolmansiin eriin otettaan, kuten tässäkin. Tanus ja Veli-Matti Savinainen ohjasivat kiekkoa kohti Karejevia, mutta tuloksetta.

Niklas Arell ja Pärssinen ottivat varsinaisen peliajan loppupuolella rangaistukset, jotka eivät kuitenkaan kostautuneet. Tappara- ja TPS-kannattajat pitivät läpi ottelun todella mahtavaa tunnelmaa.

TPS-päävalmentajaa Jussi Ahokas kävi kuumana varsinkin Pärssisen päähänkohdistuneen taklauksen jälkeen. Kuitenkaan Tappara ei saanut ottelun avausminuutin jälkeen osumaa tehdyksi, eikä TPS saanut maalia ilman Karejevia, joten Liiga-kausi päättyi kirvesrintojen mestaruusjuhliin.

Muokattu 28.4.2022 kello 23.13: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle