TPS osoittautui taas vaikeaksi vastustajaksi Hakametsässä – Turkulaisille jälleen voitto pienellä maalimäärällä

Juuso Pärssinen jatkoi vahvoja otteitaan Tapparaa vastaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereella nähtiin viihdyttävä ottelu kahden laadukkaan joukkueen välillä. Turkulaiset olivat jälleen vaikea vierailija Tapparalle pisteiden matkatessa Turkuun 1–2 lukemin.

Perjantai-iltaan Tappara sai vieraakseen Turun Palloseuran. Joukkueiden edellinen kohtaaminen ennen maajoukkuetaukoa oli tamperelaisilta vahva esitys ja päättyi Tapparan 1–4-voittoon Turussa. Tämän päiväiseen kohtaamiseen TPS teki ryhtiliikkeen ja Hakametsässä nähtiinkin kahden tarkasti puolustavan joukkeen laadukas ottelu.

Runsaslukuisen turkulaiskannattajajoukon iloksi pistepotti matkasi TPS:n mukana Turkuun lukemin 1–2. Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa turkulaisilla oli erittäin suuria vaikeuksia tunkeutua maalintekosektorille. Tänään puolestaan TPS oli se, joka pääsi keskustaan paremmille paikoille kotijoukkueen pyöriessä laidoilla.

Otteluun lähdettiin molempien joukkueiden toimesta erittäin kovalla latauksella, mikä näkyi runsaana jäähymääränä. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään ylivoimaa, mutta erittäin laadukas alivoimapeli kummaltakin joukkueelta piti nollalukemat tulostaulussa.

Liigassa kahden vähiten maaleja päästäneen joukkueiden kohtaamisesta oli odotettavissa vähämaalista ottelua, ja ensimmäistä saatiinkin odottaa toisen erän alkuun. Erän ensimmäisellä minuutilla TPS:n Juuso Pärssinen kuljetti kiekkoa keskustaa kohti vetäen kaksi Tappara-pelaajaa puoleensa, mikä jätti tilaa Ruben Rafkinin nousulle kohti maalia. Rafkinin laukaus Pärssisen syötöstä ohjautui epäonnisen Tappara-puolustajan jalasta maaliin.

Maalista virtaa saaneet vierailijat hallitsivat pääosin toista erää ja palkinto tästä saatiin erän puolivälissä, kun Jonne Tammela syötti kulmasta viivalle Johan Ivarssonille, jonka laukaus upposi Jack Rodewaldin ohjauksesta ohi Christian Heljangon.

Tapparallakin oli erän aikana paikkansa vierailijoiden hallinnasta huolimatta. Muun muassa Kyle Platzer pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta ja pian perään Jere Henrikssonilla oli mahdollisuus iskeä lähes tyhjään maaliin.

Heti kolmannen erän alkuun Tapparakin pääsi maalin makuun, kun Anton Levtchi katkaisi purkukiekon hyökkäysalueella ja syötti Tyler Morleyn kautta kiekon Waltteri Merelälle, joka sinetöi kotijoukkueen ainoaksi jääneen maalin.

Erä pelattiin Tapparan hallinnassa, mutta TPS:n puolustus ei tilaa antanut. Kotijoukkue joutui tyytymään pelaamiseen laidoilla turkulaisten tukkiessa keskialueen erittäin laadukkaasti. Ne paikat mitkä Tapparalle erän aikana vielä tuli, hoiteli Andrei Karejev vierailijoiden maalissa ilman ongelmia.

Tapparan seuraava ottelu on heti huomenna Vaasassa Sportia vastaan. TPS puolestaan pelaa seuraavan kerran vasta torstaina kotona KooKoota vastaan.