TPS onnistui jälleen kaatamaan vieraskaukalossa Tapparan − Josh Kestner oli kaukalossa täysin ylivoimainen

LIIGA / Raportti
Josh Kestner oli Tappara-pelaajia aina askeleen edellä.
Kuva © Jarno Hietanen
Viime vuosina vahvasti Tampereella esiintynyt TPS taisteli tärkeän voiton. Turkulaisten kannalta maalivahdin vaihto herätti huolta. Ratkaisijaksi nousi jälleen tuttu TPS-hyökkääjä.

Lähtökohdat torstai-illan kamppailuun olivat varsin herkulliset. Tappara taistelee kynsin ja hampain suorasta pudotuspelipaikasta. Viime aikoina tuloksellisesti vuotanut TPS halusi katkaista Tampereella oman heikon jaksonsa.

Tiukkaa taistelua

Ottelun avauserä oli todella tasainen. TPS tuli ottelun avausminuuteille todella vahvasti, ja varsinkin uudistettu kakkosketju oli vaihdosta toiseen todella vaarallinen. Markus Nurmen siirtyminen kakkosketjuun avasi selvästi enemmän tilaa taitavalle Ruslan Ishakoville.

Avauserän kuva oli tiivis puolustuspelaaminen, ja vaarallisia maalintekopaikkoja nähtiin todella vähän. Neljän ottelun tappioputkessa seilaava TPS oli selvästi keskittynyt puolustuspelaamiseensa, ja Palloseuran kovaa karvauspelaamista ei päästy juuri todistamaan.

Pelin henki muuttuu

Ottelun toisessa erässä molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli todella vaatimatonta. Tapparan Kristian Tanus pääsi erän avausminuutilla läpiajoon, mutta ylärima pelasti TPS:n takaiskulta. Viime aikoina vahvasti pelannut Patrik Virta mokasi myös erinomaisen paikan toisessa erässä.

Tapparan hyökkäyspelistä paistaa läpi tuska. Usea kärkipelaaja on pelannut odotuksiin nähden mollivoittoisen kauden, ja varsinkin Jukka Peltolalta, Kristian Kuuselalta sekä Charles Betrandilta odotetaan nopeasti tehoja.

Erässä nähtiin myös kaksi maalia, ja molemmista vastasi TPS. Avausmaalin laukoi siniviivalta puolustaja Ruben Rafkin. Toisen osuman viimeisteli läpiajosta Josh Kestner, joka oli Tappara-puolustukselle todellinen mörkö läpi ottelun. Viime aikoina Kestner ei ole pelannut omalla tasollaan, mutta Tampereen torstai-illassa kultakypärä pelasi ehkä jopa kauden parhaan ottelunsa.

Raakaa taistelua pisteistä

Kolmas erä käynnistyi dramaattisesti, sillä venäläisvahti Andrei Karejev vaihdettiin pois TPS-maalilta. Karejevin paikalle luistellut Karri Rämö joutui antautumaan lähes välittömästi, kun Tappara-puolustaja Santtu Kinnunen laukoi 1–2-kavennusmaalin.

Tappara haki hanakasti tasoitusta, mutta TPS:n tiivis keskialueen trap-pelaaminen aiheutti Tapparalle hankaluuksia. Kun Tappara otti riskejä, niin TPS pääsi vastahyökkäyksiin. Lauri Pajuniemi laukoi vieraat 1–3-johtoon ajassa 52.39.

Tappara pääsi vielä peliin mukaan, kun TPS-puolustuksen hölmöilyn seurauksena Sami Moilanen kavensi ottelun. Ottelun loppupuolella nähtiin useita kamppailuja maalinedustoilla. Tappara halusi selkeästi iskeä maalille kovaa, sillä Karri Rämön itseluottamus ei varmasti ollut paras mahdollinen.

Lisäosumia kamppailussa ei nähty, joten TPS poistui kaukalosta voittajana numeroin 3–2.

Tapparan seuraava ottelu on lauantaina, kun Hakametsässä pelataan runkosarjan viimeinen paikallisottelu. TPS puolestaan kohtaa perjantaina kotikaukalossaan Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo