Tappara nujersi Sportin viisaalla pelillä

LIIGA / Raportti
Levtchi viimeisteli Tapparalle toisessa erässä.
Kuva © Juuso Koro
Hakametsässä pelattu kamppailu pysyi pitkään tasaisena ja kummallakin joukkueella oli omat hetkensä. Kotijoukkue oli kuitenkin piirun verran edellä pelin vaatimilla osa-alueilla ja kairasi pisteet itselleen.

Tappara ja Sport tarjosivat Hakametsässä viihdyttävän näytöksen, jossa ei kuitenkaan maaleilla mässäilty. Toisessa erässä syntynyt 1−0-osuma riitti ratkaisemaan voiton tamperelaisille. Patrik Virran iskemä 2−0-maali paketoi pisteiden kohtalon lopullisesti.

Avauserässä vaasalaiset pitivät Tapparaa varpaillaan kovalla karvauksella ja ahnaalla taklauspelaamisella. Kirvesrinnoille ei jäänyt turhan paljon aikaa ratkaisuihin, kun kotkapaitoja oli jo iholla. Christian Heljanko sai olla varuillaan työpisteellään Tappara-veräjällä.

Tappara sai omat paikkansa avauserässä erikoisilanteissa. Sen paremmin läpiajo alivoimalla kuin ylivoimapyörityskään eivät tuoneet tamperelaisille matsin avausmaalia. Ensimmäinen erä umpetuikin maalittomassa tasatilanteesa.

Tappara aloitti maalinteon

Sport pelasi kiekollisena ennakkoluulottomasti ja pakotti Tapparan harvinaisiin virheisiin. Kirvesrinnat pääsivät kuitenkin ottelussa johtoon, kun kiekko kulki muutamalla syötöllä pelaajalta toiselle b-pisteellä ja lopulta Anton Levtchi kiskaisi limpun ohi Rasmus Reijolan. Osuma käänsi ottelun kulun ja Tappara aloitti vahvan jaksonsa Sportin alueella.

Tappara pelasi johtoasemassa viisaasti eikä Sport saanut pitkiin aikoihin laatupaikkoja kohti Heljangon vartioimaa veräjää. Isännät sen sijaan pääsivät muutamiin riistoihin ja yhdestä niistä Joona Luoto oli kiskaista Tapparan kaksi maalia edelle − Reijolan räpylä ehti kuitenkin tielle.

Vielä ennen toista erätaukoa Sport sai jäähyn. Tappara sai kiekon maaliinkin juuri ennen rangaistuksen täytäntöönpanoa, mutta tuomari oli juuri viheltänyt pelin poikki vierasjoukkueen pelaajan koskettua kiekkoon. Kirvesrinnat eivät onnistuneet hyödyntämään ylivoimaansa.

Kotijoukkue voitti viisaasti

Kolmannessa erässä Tappara otti jo tiukemman otteen kenttätapahtumista. Kiekonhallinta auttoi kotijoukkuetta pelaamaan tavalla, jolla se halusi johtoaan puolustaa. Maalintekijä Levtchin kaksiminuuttinen antoi kuitenkin vaasalaisille mahdollisuuden tasoitukseen. Huonot syötöt ja huolimattomuus ratkaisuissa piinasivat kuitenkin Sportia.

Lopulta Sportin kiri tyrehtyi joukkueen omaan kurittomuueen ja Tapparan kykyyn hallita peliä. Edes lopun ylivoima ei kotkapaitoja pelastanut. Heljanko ei joutunut enää ottelun viimeisillä minuuteilla venymään kuin kerran, ja nollapeli irtosi vakaan esityksen jälkeen. 

4051 silmäparia sai todistaa Hakametsässä, kun Tappara otti kolme pistettä vaasalaisten viimeiseltä vierailulta legendaariseen jääkiekkopyhättöön. Luodon tyhjään maaliin puttaama isäntien kolmas maali nosti tunnelman korkealle ennen loppuvihellystä yleisön huutaessa rytikkäästi Tapparaan palanneen hyökkääjän nimeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo