Siipirikkoinen Tappara tylsytti kolmen tehomiehen johdolla tylysti Sportin

Tyler Morley iski Liiga-uransa sadannen tehopisteensä ohi Rasmus Reijolan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tappara ja Sport käynnistelivät omaa viikkoaan kohdatessaan kauden neljättä kertaa toisensa. Tyhjyyttä kumisevassa Nokia Arenassa pelattu ottelu päättyi Tapparalle lukemin 7–1. Tyler Morley, Anton Levtchi ja Kyle Platzer olivat Tapparan tehomiehet kolmella tehopisteellään.

Avauserä oli ilman tärkeitä pelimiehiä ja kolmella ketjulla ottelua isännöineen Tapparan vahvaa näytöstä, sillä Sportilla ainoat hyvät paikat syntyivät Tapparan harvoista virheistä. Ottelun avausmaalista vastasi komealla hyökkäyksellä Tappara-hyökkääjä Charles Bertrand.

Ranskalaishyökkääjän lisäksi maaliverkkoa pöllyttivät Sport-puolustuksen sählätessä Kristian Kuusela sekä Anton Levtchi kauden 16. maalillaan Tyler Morleyn karvatessa kiekon Sport-puolustukselta. Levtchi on lähellä viime kaudella 17 osuman Liiga-maaliennätystä.

Taiston ensimmäisen kaksikymppisen aikana kirvesrinnat nappasivat myös ensimmäisen rangaistuksensa, jonka aikana Sport kavensi lukemat Michael Keräsen maalilla komean ylivoimakuvion päätteeksi. Rasmus Reijolalla oli Sport-maalilla avauserässä kuusi ja Christian Heljangolla kaukalon toisessa päädyssä neljä torjuntaa.

Tappara namutteli toisessa erässä kaksi kaunista maalia

Toisessa erässä Tapparalle tarjoiltiin ylivoimaa, jonka Kyle Platzer käytti täydellisesti hyödykseen ohjaamalla luistimella Levtchin siirron. Tappara ei höllännyt neljännenkään maalin jälkeen otetta, joka väsytti jo vaisua Sporttia.

Erik Riskan johtama vaasalaisten työteliäs nelosketju oli vierailta erän parhaimmistoa. Vieraiden väsymys näkyi kurittomalla pelailulla, mutta Tappara ei onnistunut toisen erän toisella ylivoimalla. Kirvesrinnat selvitti huoletta Kristian Tanuksen nappaaman erän ainoan alivoiman.

Morley maalasi ylivoimalla toisen erän loppuun Liiga-uransa sadannen ja illan toisen tehopisteensä. Sport sai kahdessa erässä Heljangon maalia kohden seitsemän laukausta, joka oli yksi laukaus vähemmän kuin edellisiltana Ilvestä vastaan pelanneella Kärpillä.

Tunteet kuumenivat kolmannessa erässä

Kolmas kaksikymppinen oli illan käsikirjoituksen tavoin Tapparan hallintaa. Erän avausmaalista vastasi ensimmäistä kertaa Liigassa Tapparan paidassa tulittanut Joni Tuulola. Tuulolan maaliin nuori Tomas Hamara sai ensimmäisen Liiga-tehopisteensä syöttöpisteen muodossa.

Tamperelaiset nostivat illan kuudennen maalinsa jälkeen jalan kaasulta, mutta Risto Dufvan luotsaama joukkue ei päässyt hyville apajille hyökkäyspäädyssään. Kolmikko Morley, Platzer sekä Levtchi namuttelivat illan kolmannen tehopisteensä kultakypärä Levcthin laukauksen ohittaessa kohtuullisen pelin pelanneen Reijolan.

Emil Johansson ja Mikael Seppälä hakivat tunnelmaltaan vaisussa ottelussa tunnetta viimeisillä minuuteilla, josta tuomarikaksikko antoi ainoastaan ruotsalaispuolustajalle rangaistuksen. Tapparalle tarjoiltiin 28 sekunnin ajaksi kahden miehen ylivoimaa paluun tehneen Valtteri Hietasen istuessa Emil Johanssonin viereen. Tätä tilaisuutta vahva kotijoukkue ei osannut hyödyntää, eikä ottelu tarjoillut enempää maaleja Levcthin läpiajohätyyttelystä huolimatta.

Joukkueet kohtaavat kauden aikana vielä toisensa kahdesti kummankin joukkueen isännöidessä kertaalleen toisiaan. Nokia Arenan digitaaliset laitamainokset eivät kestäneet Tapparan tulitusta, sillä ensimmäisessä ja kolmannessa erässä tamperelaisten hyökkäyspäätynä toimineen päädyn mainokset eivät saaneet osassa ottelua TV-aikaa led-taulun ollessa rikki.