Tappara katkaisi tappioputkensa SaiPan kustannuksella − "Jaksoimme tehdä töitä, sitten tuli palkinnoksi maaleja"

LIIGA / Raportti
Jukka Peltola avasi Tapparan maalihanat toisessa erässä rangaistuslaukauksesta.
Kuva © Juuso Koro
Tapparan kolmen ottelun tappioputki päättyi 5−2-työvoiton myötä. Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltola oli ottelun suurin hahmo kahdella maalillaan.

Kolmen ottelun voittoputkessa Tampereelle saapunut SaiPa ei päästänyt Tapparaa torstaina helpolla.

Ottelun avausmaali syntyi vasta lähes 34 peliminuutin jälkeen, kun Jukka Peltola ujutti Tapparan 1−0-johtoon rangaistuslaukauksesta. Siihen asti ottelussa mentiin tasaväkisesti päästä päätyyn ilman suurempia hienouksia.

Kun Tappara sai hanansa auki, iski se kaksi minuuttia myöhemmin jo 2−0. Ensimmäistä peliään tällä kaudella pelannut paluumuuttajapuolustaja Blake Parlett pääsi tälläämään B-pisteiden välistä kiekon ohi Matěj Tomekin.

SaiPa kavensi erän lopussa Ville Vainikaisen maalilla, kun Tappara hölmöili kiekon puolustuspäässään kahdesti lappeenrantalaisille.

Jännitys säilyy viimeiselle minuutille

Päätöserässä Tappara näytti menevän jo menojaan, kun Charles Bertrand laukoi B-pisteen kaarelta tamperelaisten ainoasta ylivoimatilaisuudesta 3−1. Joni Nikko kuitenkin nosti miesmuurin takaa vajaat kolme minuuttia ennen loppua 3−2. 

SaiPan kiri päättyi viimeisellä peliminuutilla, kun ensin Anton Levtchi kikkaili kiekon vieraiden tyhjään maaliin ja Jukka Peltola kaunisteli läpiajosta loppulukemat 5−2.

− Aika sitkeä esitys oli. Oli sellaista peliä, mitä olemme tarvinneet. Viime peleissä emme ole maalipaikoilla juhlineet ja on ollut takkuista. Mutta nyt jaksoimme tehdä pitkän alun hyvää työtä, ja sitten tuli palkinnoksi maaleja, kertoi huojentunut Jukka Peltola C Moren tv-haastattelussa ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo