Tappara jatkaa sarjakärjessa tappioitta - tällä kertaa jalkoihin jäi SaiPa

LIIGA / Raportti
Tapparan voitokas alkukausi sai jatkoa lauantaina Hakametsässä.
Kuva © Saana Hakala
Tappara on aloittanut kautensa väkevästi, sillä viidestä ottelustaan joukkue on voittanut jokaisen.
Lähtökohdat 

Tappara kaatoi perjantaina Raumalla Lukon vakuuttavasti luvuin 1-4. Ottelu oli hyvin vierasjoukkueen hallinnassa alusta loppuun asti, eikä Lukko pystynyt toden teolla haastamaan Tapparaa ottelun voitosta. Ennen Lukkoa Tappara voitti keskiviikkona Ässät Porissa selvin luvuin 0-5.

Maalivahtipelaaminen 

Michael Garteig teki ottelussa debyyttinsä Tapparan kotiyleisön edessä. Kanadalaisvahdin nolla särkyi avauserässä, kun SaiPan Teemu Ramstedt laukoi kiekon tarkasti ylänurkkaan. Garteig torjui Saipan vähäiset lähentelyt varmasti ja johdatti joukkueensa voittoon 17 torjunnalla. Kirjautti ottelussa myös yhden syöttöpisteen.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen puolustusta ei ottelussa juuri testattu, sillä SaiPa pääsi tasaviisikoin hyökkämään lähinnä harvakseltaan. Muutama terävä yrityskin kuivui kasaan Tapparan puolustuslinjan valppauden ansiosta. Puolustajista Valtteri Kemiläinen ja Teemu Suhonen olivat näkyvästi esillä myös hyökkäyspäässä, sen sijaan kokeneen Tuukka Mäntylän avaukset olivat toisinaan vailla osoitetta.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara onnistui vyöryttämään pelin SaiPan päätyyn jokaisella hyökkäysketjullaan. Terävimpiä hyökkäyksiä tarjosivat tänäänkin Tyler Morleyn ja Patrik Virran johtamat kentälliset, mutta myös Sami Moilasen, Otto Rauhalan ja ranskalaistaituri Charles Bertrandin muodostama kolmoketju sai aikaan vaarallisia hyökkäyksiä. Kaiken kaikkiaan kotijoukkue loi ottelussa niin monta laadukasta maalintekopaikkaa, että lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin. Tätä tukee myös kotijoukkueen eduksi luvuin 52-28 kirjattu laukaisutilasto.

Erikoistilanteet 

Tappara onnistui kertaalleen ylivoimalla, kun Bertrand ohjasi Kemiläisen laukoman kiekon maalin edustalta ohi SaiPa-vahti Karolus Kaarlehdon. Kotijoukkue pääsi ottelussa ylivoimalle vielä kahdesti tämän jälkeen, mutta lisäosumia ei hyvästä pyörityksestä huolimatta syntynyt. Alivoimalla isännät joutuivat antautumaan kertaalleen, mutta päätöserässä Moilasen 2+2 minuutin jäähyn aikana SaiPa ei löytänyt keinoja Tapparan alivoimamuodostelman rikkomiseen.

Lähtökohdat 

SaiPa kaatoi perjantaina kotonaan Sportin luvuin 4-1 ja otti samalla kauden toisen voittonsa. Voittojen lisäksi alkukauteen on mahtunut kaksi tappiota, joten alkukausi on ollut Lappeenrannassa ailahteleva.

Maalivahtipelaaminen 

SaiPan maalia illan ottelussa vartioinut Karolus Kaarlehto oli mies paikallaan. Piti torjunnoillaan pitkään SaiPan mukana pelissä ja oli voimaton kotijoukkueen maaleissa, joista mm. Tyler Morleylle merkattu maali muutti suuntaa SaiPa-puolustajan jalasta.

Puolustuspelaaminen 

SaiPan puolustus joutui ottelussa kovaan testiin, josta se ei täysin puhtain paperein selvinnyt. Kotijoukkueen nimekäs hyökkäys sai aikaan ajoittain näyttäviäkin syöttöketjuja, joiden perässä vierasjoukkueen puolustajilla oli vaikeuksia pysyä. Peittopelaaminen oli kuitenkin ajoittan kohdillaan, sillä osa Tapparan lupaavalta näyttäneistä hyökkäyksistä päättyi puolustajan oikea-aikaiseen blokkiin.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPan hyökkäyspelaaminen Tapparaa vastaan oli lähinnä John Perssonin, Tomas Záborskýn ja Teemu Ramstedtin muodostaman ykkösvitjan varassa, sillä alemmilta kentällisiltä nähtiin lähinnä lyhyitä vastaiskuja. Ramstedtin ylivoimamaalia lukuun ottamatta myöskään ykkösketju ei saanut kovin montaa vaarallista maalintekopaikkaa aikaiseksi, mistä kertoo myös Garteigin torjuntamäärä (17).

Erikoistilanteet 

Antautui kertaalleen alivoimalla, onnistui kertaalleen ylivoimalla. Maalien osalta SaiPa suoriutui erikoistilanteistaan siis samoilla tilastoilla kuin kotijoukkuekin. Pelaamisen osalta ero kotijoukkueeseen oli kuitenkin iso, sillä ylivoimalla SaiPa ei kyennyt luomaan samanlaista pyöritystä ja yhtä hyviä tilanteita kuin selvästi nimivahvempi Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo