Tappara öljysi konettaan siipirikkoisen SaiPan kustannuksella

LIIGA / Raportti
Tappara ohitti SaiPa-vahti Westerholmin viidesti.
Kuva © Saana Hakala
Nuhaisesti kautensa startannut Tappara sai vieraita Lappeenrannasta, kun SaiPa saapui Hakametsään. SaiPa lähti otteluun vajaalla miehityksellä ja jutun juoni paljastui varsin nopeasti. Kaukalossa oli vain yksi isäntä.
Lähtökohdat 

Tappara on monien yllätykseksi aloittanut kautensa tuloksellisesti kehnosti, mutta tamperelaisnippu on aiemmillakin kausilla ollut runkosarjan ensimetreillä vaikeuksissa. Menestystä alkukankeus ei ole estänyt.

Maalivahtipelaaminen 

Vaikean alun jälkeen Christian Heljanko on päässyt sisään liigatason ykkösvahdin rooliin, ja pelasi lauantaina juuri sillä tasolla, minkä joukkue tarvitsi voiton takeeksi.

Puolustuspelaaminen 

Johtuen SaiPan vajaasta miehityksestä, ei kirvesrintojen puolustus joutunut niin kovan paineen alle, että se olisi ajautunut ongelmiin.

Valtteri Kemiläisen avauserässä pommittama osuma oli jälleen hyvä osoitus Tapparan takalinjojen hyökkäysvaistoista.

Hyökkäyspelaaminen 

Tapparalle aukesi pelin edetessä yhä enemmän ja enemmän tilaa SaiPan puolustusalueelta sitä mukaa, kun vieraiden pelimiehet väsyivät.

Paikoin tuntui, että SaiPan pääasiallinen tehtävä oli selviytyä ehjänä ulos kaukalosta 60 minuutin päätteeksi.

Erikoistilanteet 

Tappara pystyi pelaamaan sen verran säästeliäästi, ettei sen tarvinnut liiemmin ottaa rangaistuksia. SaiPan ylivoimanäytöt jäivät siis lauantaina antamatta.

Alivoimistaan lappeenrantalaiset selvisivät kunnialla.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

SaiPan lähtökohta Tappara-otteluun oli hankala, sillä joukkue pääsi kehiin vain himpun verran yli kolmella kentällisellä.

Tolppien välissä lappeenrantalaisilla oli jo yhden nollapelin tällä kaudella torjunut Niclas Westerholm.

Maalivahtipelaaminen 

Loistavasti kauden ensimmäisessä pelissään pelannut Westerholm ei voinut Tappara-vyöryn edessä mitään, vaikka teki kaiken voitavansa.

Puolustuspelaaminen 

Kiire ja taitojen ylärajan vastaan tuleminen olivat lappeenrantalaisten illan avainsanat, sillä rutinoitunut Tappara käytti kokoonpanoasetelman tuoman edun oletettavan tehokkaasti hyödykseen.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPa pääsi Tapparan höllätessä intensiteettiä muutamiin kohtalaisiin hyökkäyksiin, mutta todelliseen hurmokseen keltapaidoilla ei lauantaina ollut rahkeita.

David Goodwin oli yksi näkyvimmistä saipalaisista läpiajonsa ja kahdeksan vetonsa ansiosta.

Erikoistilanteet 

Ylivoimat olivat yksi harvoista SaiPan mahdollisista aseista illan kamppailussa. Peli pyöri aika ajoin tyylikkäästi Heljangon työpaikan välittömässä läheisyydessä, mutta verkkoon asti kiekko ei mennyt.

Ottelun ratkaisu 

SaiPa ei pystynyt vajaamiehisenä pyristelemään huippumiehillä kuorrutetun Tapparan kyydissä. Kamppailua voitosta ei nähty oikeastaan missään vaiheessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo