Tapparan toisen erän onnistumiset riittivät voittoon − Pelicansille ensimmäinen pisteetön vierasreissu

LIIGA / Raportti
Tappara päätti viikkonsa voittoon tiukkojen vaiheiden päätteeksi.
Kuva © Tiia Mahkonen
Hakametsässä nähtiin monivaiheinen jännitysnäytelmä, kun Tappara ja Pelicans mittelivät paremmuudestaan. Tappara paketoi pelin toisen erän ylivoimien myötä, vaikka Pelicans hyvän kirin päätöserässä saikin aikaan.

Tapparan ja Pelicansin kauden ensimmäinen kohtaaminen meni Tapparan nimiin, kun kirvesrinnat löivät pelikaaniparven Tampereella maalein 3−2. Kahden erän jälkeen näytti, että tamperelaiset menevät menojaan voittoon asti, mutta Pelicans sai pätevän kirin aikaan ja tuli vielä maalin päähän.

Kyseessä oli Pelicansille kauden ensimmäinen vierasottelu, josta joukkue joutui poistumaan ilman pisteitä kotiin. Lisäksi kyseessä oli lahtelaisten viimeinen vierailu Hakametsän jäähalliin.

Hakametsän ilta potkaistiin käyntiin tasaisissa merkeissä, eikä ensimmäisessä erässä kumpikaan ollut selkeästi hallitsevampi osapuoli. Molemmilla oli omat painejaksonsa, Pelicansilla ne sijoittuivat erän alkupäähän, Tapparalla loppupuolelle. Molemmille tarjottiin yhdet ylivoimatilaisuudet, mutta onnistumiset jäivät odottamaan itseään.

Toisessa erässä onnistumisia tuli, mutta ainoastaan kotijoukkueelle. Joona Luoto aloitti maalitalkoot tarkalla yläreunakudillaan erän viidennellä minuutilla. Pelicans teki erästä vaikean itselleen, kun joukkue jakeli useita harhasyöttöjä omassa päässä, mistä syntyi pahoja maalipaikkoja.

Myöskään jäähyily ei vieraiden työtä helpottanut, kun niiden myötä Tappara sai hallinnan pelistä ja pari maalia taululle. Mikael Seppälän kauden ensimmäinen maali ja piste syntyi ylivoiman jälkeisellä painejaksolla, erän lopun 3−0 -maali tuli Aatu Jämsenin istuessa hyökkäyspään jäähyään.

Kolmanteen erään vierasjoukkue tuli päättäväisesti sisään ja sai luotua useamman vaarallisen maalipaikan ja kirivaihdetta käyntiin. Kultakypärä Lukáš Jašek onnistui tekemään kavennuksen Alex Lindroosin laukauksen paluukiekosta, mutta muuten joukkuetta vaivasi tehottomuus.

Loppuminuuteilla Tappara otti kaksi perättäistä jäähyä, joiden myötä Pelicans pääsi hakemaan kavennusta kahden miehen ylivoimalla. Yhden kavennuksen lahtelaiset saivat aikaan Jiří Smejkalin lavasta neljännestä irtokiekkoyrityksestä, mutta tasoihin asti Pelicans ei päässyt Tapparan puolustaessa vahvasti loppuhetket. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo