Tappara nollasi Pelicansin Nokia Arenalla – Veli-Matti Savinainen lensi ulos jo ensimmäisellä minuutilla

Tapparan ja Pelicansin kohtaaminen oli tasaista vääntöä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Keskiviikkoillan Liiga-kierroksella nähtiin mielenkiintoinen kamppailu, kun kovassa vireessä liitelevä Pelicans saapui Tapparan vieraaksi Nokia Arenalle. Tappara nappasi ottelusta pisteet ehjän esityksen jälkeen lukemin 2−0.

Etenkin vierasjoukkue Pelicansille keskiviikon kamppailu oli todella tärkeä. Joukkue kamppailee tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista, kun varsinkin sijoilla 8-11 olevat joukkueet ovat lähes tasapisteissä. Kotijoukkue Tappara puolestaan tavoittelee runkosarjan voittoa etenkin Jukureita ja paikallisvastustaja Ilvestä vastaan.

Tappara pelasi Veli-Matti Savinaisen ottelun ensimmäisellä minuutilla nähtyä ulosajoa lukuun ottamatta varsin ehjän esityksen, ja nappasi voiton lukemin 2−0. Ottelun selkeänä ykköstähtenä säkenöi Tapparan maalilla seissyt Christian Heljanko, joka torjui jo kauden kahdeksannen nollapelinsä.

Veli-Matti Savinaisen ilta kesti 22 sekuntia

Ottelu lähti varsin värikkäästi käyntiin, kun vain 22 sekunnin pelin jälkeen tunteet kuohahtivat. Lukáš Jašekin ja Savinaisen välienselvittely päättyi lopulta siihen, että Savinainen iski poikittaisella mailalla kultakypärä Jašekia leukaan. Tuloksena oli Savinaiselle ulosajo, kun taas Jašek selvisi tilanteesta kaksiminuuttisella.

Pelicans ei kuitenkaan päässyt kauaa ylivoimasta nauttimaan, kun myös Aleksi Laakso joutui istumaan kampitusrangaistusta vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen.

Ottelun alku kääntyi lopulta murheelliseksi vieraille, kun Otto Leskinen siirsi Tapparan johtoon neljän minuutin pelin jälkeen. Tilanne aukesi yllättäen, kun huippulupaus Brad Lambert menetti kiekon oman maalinsa edessä, ja Tappara rankaisi nopeasti.

Ottelun avauserä oli kokonaisuudessaan Tapparan hallintaa. Muun muassa isäntien Kristian Kuusela pääsi ujuttamaan kiekon Jukka Peltolan loistosyötöstä tolppaan erän loppupuolella. Lisämaaleja ei erässä kuitenkaan nähty, ja erätauolle lähdettiin lukemista 1−0.

Heljangon nollapeli siivitti Tapparan voittoon

Ottelun toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä erää rauhallisempi. Lähimmäksi maalintekoa pääsi erässä noin kuuden minuutin kohdalla Tapparan puolustaja Brady Austin, joka tälläsi kiekon viivalta Pelicansin maalin tolppaan.

Pelicans pääsi pelaamaan erässä kaksi ylivoimaa, mutta Tappara selvitti molemmat erikoistilanteet ilman suurempia ongelmia. Tappara-vahti Heljanko näytti puolestaan suuruutensa erän lopussa nollaamalla ensin Matias Rajaniemen ja heti perään Sakke Hämäläisen huippupaikat.

Vieraat tulivat ottelun kolmanteen erään sisään aikaisempia eriä paremmin. Pelicans loi muutamia pidempiä hyökkäyksiä Tapparan päätyyn, ja muun muassa monessa mukana ollut kultakypärä Jašek pääsi iskemään kiekon sivuverkkoon, mutta ei lähemmäs.

Kolmannen erän puolivälissä kaksi rangaistustakin omilla haastoillaan aiheuttanut Charles Bertrand pääsi kruunaamaan upean ottelunsa maaliin. Bertrand iski Tapparan jo kahden maalin karkumatkalle Anton Levtchin loistavasta tarjoilusta. Syötöllään Levtchi vankisti asemaansa Liigan pistepörssin kärjessä.

Ottelun lopussa Pelicans haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Tappara puolusti vakuuttavasti ja kirjasi itselleen voiton lukemin 2−0. Heljanko torjui isäntien maalilla lopulta 27 kertaa ja nappasi samalla kauden kahdeksannen nollapelinsä.