Tappara löi Pelicansin tiukassa yhden maalin ottelussa

Jori Lehterän osuma jäi ottelun ainoaksi.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tampereella nähtiin tiukka taistelu, kun Tappara löi Pelicansin lukemin 1–0. Tamperelaisille voitto oli ensimmäinen lahtelaisista tällä kaudella.

Ensimmäisen erän alussa Tapparan edellisen päivän CHL-ottelu näkyi vielä hieman jaloissa. Pelicans karvasi vahvasti ja pystyi pitämään kiekkoa hallussa. Erän edetessä Tappara sai kuitenkin paremmin pelin haltuunsa.

Yleisesti ensimmäisessä erässä ei nähty erityisen hyviä maalintekotilanteita, eikä maalivahtien tarvinnut venyä parhaimpaansa. Näin toiseen erään siirryttiin maalittomasta tasatilanteesta.

Tappara tuhlaili paikkoja toisessa erässä

Toisen erän alussa Tappara oli vahva, sillä se vyöryi kerta toisensa jälkeen Pelicansin puolustusalueelle ja loi tilanteita. Parhaan tilanteen Tapparalle rakensivat Patrik Virta ja Kristian Kuusela. Kaksikko kiekotteli ylivoimahyökkäyksessä näyttävästi, mutta Pelicansin maalilla Patrik Bartošák venyi huipputorjuntaan.

Pelicans pääsi hiljalleen taas peliin mukaan ja erän jälkimmäinen puolisko olikin selvästi tasaisempi. Pelicans ei kuitenkaan pystynyt rakentamaan kovin vaarallisia tilanteita. Kun lahtelaisten puolustaminen myös parantui erän edetessä ja tyrehdytti Tapparan hyökkäyspelaamista, lähdettiin kolmanteen erään tilanteesta 0–0.

Lehterä ratkaisi ylivoimalla

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla peli jatkui samankaltaisena. Peli oli tasaista vääntöä, eikä kummallekaan joukkueelle tarjoutunut laadukkaita maalintekotilanteita.

Lopulta Tappara onnistui tekemään maalin ylivoimalla. Ensin Niko Ojamäki murtautui Pelicansin puolustuksen läpi, mutta ei onnistunut ujuttamaan kiekkoa maaliin. Jatkotilanteesta Ojamäki siirsi kiekon Jori Lehterälle, joka iski kiekon verkkoon.

Pelicans haki vielä ahnaasti ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei siinä onnistunut, joten Tappara voitti lukemin 1–0. Maalivahti Vilho Heikkiselle nollapeli oli jo kauden kolmas. Tappara ei ole vielä vuoden 2023 puolella hävinnyt yhtäkään ottelua.