Tappara marssi yhdeksättä kertaa putkeen välieriin – Hienosti taistelleella Lukolla alkoi aikainen kesäloma

Tappara ei jättänyt sarjan viidennessä ottelussa Lukolle saumoja.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Sarjan viides ottelu päättyi Tappara-fanien onneen ja Lukko-fanien kyyneliin, kun Tappara marssi välieriin otteluvoitoin 4–1 voitettuaan Nokia Arenan näytöksen lukemin 4–1.

Sarjan neljäs ottelu oli dramaattinen, sillä ratkaisu nähtiin vasta jatkoerässä. Nokia Arenalla nähty viides näytös oli edellisten näytösten tapaan viihdyttävä ottelu. Ennen kiihkeää kamppailua Tapparan junioripelaaja Jiri Pärssinen palkittiin U20 SM-sarjan kausipalkinnoilla sarjan parhaana pelaajana sekä puolustajana.

Veli-Matti Savinainen aloitti maalinteon

Vauhdikas avauserä käynnistyi Lukon osalta vahvasti ja Tappara joutui purkamaan kiekkoa kohti Artjom Zagidulinin hallitsemaa päätyä. Kyle Platzerin johtama kirvesrintojen kolmosketju oli avausminuuttien parhaimmistoa, vaikka ketjun konkarihyökkääjä Kristian Kuusela huitoi itselleen ottelun ensimmäisen kaksiminuuttisen.

Lukon ylivoima ei esittänyt sitä parastaan, mitä vieraskannattajat olisivat toivoneet. Tapparan alivoimanelikko puolusti erinomaisesti, eikä päästänyt Lukkoa vaarallisille paikoille. Kuusela pääsikin jäähyaitiosta yllättäen nokikkain Zagidulinia vastaan, mutta venäläisvahti selvitti tilanteen.

Konkarin rangaistus herätti kotijoukkueen pelaamaan entistä paremmin, joten Christian Heljangolla oli Zagidulinia vähemmän töitä tehtäväkseen alun stressin jälkeen. Erän loppupuoliskolla kaksi perättäistä pelitaukoa oli mainostajille arvokkaita, sillä silloin vietettiin nopeatempoisen kaksikymppisen molempia mainoskatkoja.

Avauserässä nähtiin Tapparaltakin illan ensimmäinen ylivoima, joka olikin tehokasta. Veli-Matti Savinainen laukoi Zagidulinin eteensä pudottaman Otto Leskisen lähettämän kiekon varmalla tyylillä verkkoon. Kaksi sekuntia ennen erätaukosummeria Tapparalla oli liikaa pelaajia kentällä ja ottelun tuomaristo tuomitsi siitä erän kolmannen kaksiminuuttisen.

Christian Heljanko torjui toisessa erässä kiekkoja ja Michael Hagan

Toisessa erässä Lukon Michael Haga törmäsi Tappara-puolustaja Joni Tuulolan avustamana isäntien veräjänvartijaa, josta Heljanko selvisi säikähdyksellä. Jos avauserä oli Tapparan hallintaa, oli toinen erä tasaista kamppailua.

Molemmat maalivahdit selvisivät kuitenkin helpolla tästä kaksikymppisestä, sillä Heljangolle ja Zagidulinille merkittiin tähän erään alle viisi torjuntaa mieheen.

Lukko halusi vimmatusti tehdä illan avausmaalinsa, mutta erän ainokaisesta vastasi jälleen Tappara. Petteri Puhakka pääsi laukomaan pudotuspelien ensimmäisen osumansa Tyler Morleyn kauniista esityöstä.

Tappara paineli varmuudella mitalipeleihin

Kolmas kaksikymppinen oli Lukolta ottelun parasta peliä, vaikka isännät iskivät tässäkin erässä avausmaalin illan toisen tehopisteen tehneen Tuulolan toimesta. Tuo maali riitti venäläisvahdille ja Lassi Lehtinen luisteli vaihtopenkiltä tolppien väliin. Zagidulin käveli tyrmistyneenä suoraan pukukoppiin, mutta palasi hetken päästä vaihtopenkille seuraamaan ottelun loppuhetkiä.

Toisen erän tapaan vieraat hakivat hanakasti avausosumaansa, mutta yritykset jäivät vaisuksi. Tapparan viisikot olivat koko ajan Lukkoa pari potkua virkeämpiä. 7 898 katsojaa näkivät yksipuolisesta tuloksesta huolimatta varsin viihdyttävän kiekkospektaakkelin.

Jo kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria Lukon päävalmentaja Marko Virtanen otti Lehtisen pois maalilta, joka tuotti tulosta Anrei Hakulisen kaventaessa ottelun miinuskulma-laukauksellaan. Tämä maali herätti Lukkoa entisestään pelaamaan paremmin ja antaen runsaslukuiselle kannattajaryhmälle lisää virtaa kannustamiseen.

Lukko totesi, että ilman maalivahtia kiekko löysi Heljangon selän taakse ja otti toistamiseen Lehtisen pois. Otto Rauhala oli kuitenkin toista mieltä, sillä Tappara-kapteeni ratkaisi ottelun laukoessaan kiekon tyhjään verkkoon.

Tappara teki voitolla Liiga-historiaa, kun kirvesrinnat marssivat yhdeksättä kertaa putkeen Liigan välieriin. Aiempi ennätys (kahdeksan kertaa) oli myöskin Tapparan hallussa.