Tappara jätti tämän kauden Lukko-traumansa Hakametsään

Tapparan taikuri Anton Levtchi on nyt Liigan maalipörssin ja pistepörssin hallitsija.
Kuva © Jarno Hietanen
Torstai-illan ainoassa Liiga-ottelussa Tappara ja Lukko kohtasivat toisensa kolmatta kertaa. Nokia Arenan 5 596 katsojaa jännitti Tapparan voittoon lukemin 4–2 päättynyttä viihdyttävää ottelua. Tapparan kokenut hyökkääjä Kristian Kuusela varmisti ottelussa uransa kahdennentoista 40 tehopisteen Liiga-kauden.

Avauserä oli monista katkoista huolimatta vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa. Tapparalla oli erän avausminuuttien aikana Lukkoa vaarallisemmat maalipaikat, mutta Samuel Jukuri ja kumppanit selvittivät ongelmitta tilanteet.

Kirvesrinnat nukahtivat oman painostuksensa jälkeen ja raumalaiset avasivat ottelun maalihanat, kun Julius Mattila oli unohdettu yksin maalinedustalle.

Maali piristi entisestään Lukon liikettä, eikä Tapparalle siunaantunut useita pitkiä hyökkäyksiä. Fyysisessä erässä kaksi pienikokoista pelaajaa törmäsivät toisiinsa, kun Liigan pistepörssin johtaja Anton Levtchi taklasi voimakkaasti Noel Pietilää. Levtchin kultakypärä ei pysynyt paikallaan taklauksen voimasta, mutta Pietilä pystyi jatkamaan ottelua.

Jos Mattila oli aiemmin erän aikana yllättäen nokikkain Heljangon kanssa, oli Michael Haga samaisessa tilanteessa erän loppupuolella. Haga ei kuitenkaan saanut kasvatettua vieraiden johtoa, eikä erässä avausmaalin jälkeen maaleja juhlittu.

Heljanko oli Jukuria työllistetympi erän edetessä, vaikka Lukko-vahti torjuikin erässä enemmän laukauksia. Erän viimeisillä minuuteilla kiekko kävi Lukon maalin tuntumassa, ja tuomarit kävivät videolta tarkistamassa tilanteen Tapparan mahdollisen maalin varalta. Kiekko ei kuitenkaan ehtinyt maaliin saakka.

Punalamppu syttyi toisessa erässä neljä kertaa

Tasaisessa toisessa erässä Waltteri Merelä tasoitti avausminuutilla ottelun. Tilannetta avusti Pietilän hyökkäysvirhe ja Jukurin valinta tulla oudohkosti Merelää vastaan.

Mikäli avauserä oli Lukon vahvaa peliä, oli toinen erä Tapparan ajoittaista dominanssia. Kotijoukkueen avausmaalin lahjoittanut Pietilä törmäsi pahannäköisesti Heljankoon, mutta kumpikin selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Illan ensimmäisen rangaistuksen nappasi Lukko-hyökkääjä Scott Pooley, ja jäähyn aikana isännät eivät pystyneet iskemään maalia. Ottelun avausmaalin iskenyt Mattila kolkutti erikoistilanteen jälkeen tolppaa illan toinen maali mielessään ja tätäkin laukausta käytiin varmuuden vuoksi katsomassa videolta.

Toisen erän loppupuolella Lukko-pelaajat virkistyivät jälleen ja Tapparan hölmöillessä hyökkäysalueellaan Harri Kainulainen vei ylivoimalla Marko Virtasen luotsaaman ryhmän johtoasemaan, mutta maali ei jäänyt erän viimeiseksi Joni Tuulolan tuodessa tärkeällä osumalla Jussi Tapolan valmentaman joukkueen tasoihin.

Tuulolan osuman syötti Tapparan konkarihyökkääjä Kristian Kuusela, joka varmisti pisteen myötä Liiga-uransa kahdennentoista 40 tehopisteen kauden.

Aivan erän viimeisellä minuutilla Onni Korkka koukkasi itsensä jäähylle. Kauaa ei Tappara ehtinyt ihmettelemään Levtchin viedessä viimeisellä sekunnilla Tapparan johtoasemassa pukukoppiin. Tapparan taikuri nousi maalilla yksin maalipörssin kärkipaikalle.

Kolmas erä tarjosi yhden maalin

Katkonainen kolmas kaksikymppinen oli ensimmäisten erien tapaan maukasta viihdettä, vaikka maaleja ei erässä nähty. Tuomarit saivat jälleen töitä Jānis Švanenbergsin koukatessa Charles Bertrandia holtittomasti, josta latvialaishyökkääjälle tuomittiin kaksiminuuttinen.

Kirvesrintojen ylivoima on koko kauden ajalta saanut karua palautetta ja tilastot eivät ole mairittelevat. Levtchin maali ei saanutkaan kolmannen erän kahdella uudella yrityksellä seuraa.

Tapparalla oli ajoittain virkeämpi jalka viimeisellä kaksikymppisellä. Tappara-puolustaja Mikael Seppälä nappasi kuitenkin Lukolle illan toisen ylivoiman. Lukko haki samanlaista kuviota kuin ensimmäisellä onnistuneella kerrallaan, mutta verkko ei tällä kertaa heilunut.

Tässäkin erässä fyysisyys oli ottelun käsikirjoituksen mukaisesti läsnä ja erän komeimmasta taklauksesta vastasi Otto Leskinen törmätessään Kainulaiseen. Ottelun loppupuolella Levtchi kuumeni häntä hetkeä ennen tilannetta taklanneelle Thomas Grégoirelle, mutta päätuomarit eivät kummallekaan antaneet rangaistuksia.

Tappara ei olisi Tappara, mikäli joukkue ei voittaisi konemaisella otteellaan vahvojakin vastustajiaan. Tämän faktan sai kokea Lukko 5 596 katsojan edessä, kun Tappara juhli tärkeää kotivoittoaan. Sinikeltainen länsirannikon ylpeys haki vimmatusti ottelun kahdella viimeisellä minuutilla maalia, mutta Kuusela kokemuksellaan naulasi ottelun tyhjään Lukko-verkkoon.