Myös Heljanko nollasi Lukon − Kuusela syötteli raumalaisten limbolle jatkoa

LIIGA / Raportti
Heljanko istahti maalinsa päälle tuulettelmaan voittoa ja nollapeliä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Liigakierroksen ainoassa ottelussa Hakametsässä kohtasivat Tappara ja Lukko. Tiukassa kamppailussa jaettiin rangaistuksia molempiin suuntiin, mutta kiekko ei löytänyt tietään kuin toisen joukkueen verkkoon.
Lähtökohdat 

Voitokkaana iltaan lähtenyt Tappara sai takalinjoilleen kaksi tärkeää palasta, kun sekä Otso Rantakari että Tuukka Mäntylä palasivat kokoonpanoon. Christian Heljanko palasi joukkueen tolppien vällin.

Maalivahtipelaaminen 

Heljangon edellinen visiitti tolppien väliin meni totaalisen penkin alle, mutta yhden huilatun pelin jälkeen nuori veskari oli jälleen mies paikallaan. Nollapeliin Heljanko tarvitsi 22 torjuntaa.

Puolustuspelaaminen 

Valtteri Kemiläinen näytti ottaneen Rantakarilta joukkueen ykköspyssyn roolin. Rantakari vaikutti jokseenkin epävarmalta, kun taas Kemiläinen tykitti komeita vetoja pitkin iltaa.

Puolustuspäässä Ben Blood ja kumppanit pitivät huolen siitä, että Heljangon työ oli mahdollisimman helppo.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkueen hyökkäyksestä edukseen erottui erityisesti Anton Levtchi, joka tarjoili illan avausmaaliin ällistyttävän esityön. Tappara oli hyökkäyssuuntaan ratkaisevasti tehokkaampi kuin vastustajansa, ja ansaitsi näin ollen voiton.

Joukkueen kippari Kristian Kuusela syötti ottelun molemmat osumat.

Erikoistilanteet 

Tappara hyödynsi kolmannessa erässä näyttävällä osumalla yhden lukuisista ylivoimamahdollisuuksistaan. Hämmästyttävän vähän pelannut, ja vasta kolmannesa erässä ylivoimalle noussut Tomas Zaborsky vei kirvesrinnat kahden maalin johtoon.

Lähtökohdat 

Edellisessä ottelussa HPK:n jyrän alle jäänyt raumalaisryhmä lähti Tapparan kaatoon hieman uusitulla kokoonpanolla. Esimerkiksi tehokkaat pohjoisamerikkalaishyökkääjät saivat rinnalleen nuoren Antti Saarelan kokeneen Toni Koiviston sijaan. 

Kokenut laituri asetettiin väliaikaiseen pelikieltoon edellisottelun tapahtumien vuoksi. Raumalaisryhmä oli voittanut vain yhden edellisistä viidestä kamppailustaan.

Maalivahtipelaaminen 

Oskari Setänen torjui Lukon veräjällä varmaotteisesti ja teki voitavansa sen eteen, että vieraat olisivat poistuneet ottelusta voittajana.

Puolustuspelaaminen 

Tarmo Reunanen näytteli isoa roolia raumalaisten takalinjoilla. Nuori puolustaja pelasi komeat minuutit ja tahditti parhaimmillaan viisikkopeliä näyttävästi.

Muu puolustusosasto ei pystynyt tukemaan hyökkäyksiä riittävän hyvin. Puolustuspelissä raumalaisten alakerta suoritti kelvollisesti.

Hyökkäyspelaaminen 

Pohjoisamerikkalaiset Brandon DeFazio ja Justin Danforth olivat jälleen joukkueensa aktiivisimpia pelaajia. Raumalaisten hyökkäyksistä puuttui pitkin iltaa se ratkaiseva viimeinen ajatus.

Erikoistilanteet 

Vaikka Lukkokin sai mahdollisuutensa ylivoimalla, ei ryhmä saanut merkittävää painetta luotua kohti Heljangon vartioimaa Tappara-maalia.

Erikoista 

Lukko on pelannut tämän illan ottelu mukaan luettuna ilman tehtyä maalia yhteensä yli 123 minuuttia. Joukkue on voittanut edellisestä yhdeksästä ottelustaan vain kaksi. Siitä on vain tovi, kun raumalaisryhmä oli yhdeksän ottelun voittoputkessa.

Ottelun ratkaisu 

Lukko ei saanut missään vaiheessa sellaista hyökkäyspeliä aikaiseksi, että joukkue olisi saanut kuparista rikottua. Nollalla tehdyllä maalilla on vaikea voittaa jääkiekkopeliä, kertoo jo kulunut sanontakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo