Kärpät jatkoi Tapparan tuskaa - jo viides perättäinen tappio Rautakorven miehistölle

Tappara jäi Kärppien jalkoihin Jukka Rautakorven juhlaottelussa.
Tampereella oli vuoden viimeiseen perjantai-iltaan tarjolla herkullinen kattaus, kun viime kevään loppuottelijat Tappara ja Kärpät iskivät yhteen kolmannen kerran tämän kauden runkosarjassa.
Lähtökohdat

Kotijoukkuetta rasitti kamppailuun lähdettäessä jo neljän ottelun mittainen tappioputki.Tappara lähti tätä putkea katkaisemaan ilman Toni Utusta ja Sami Moilasta, jotka ovat rapakon takana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky puolestaan liittyi Tapparan loukkaantuneiden listalle Jere Karjalaisen ja Veli-Matti Vittasmäen lisäksi

Maalivahtipelaaminen

Christian Heljanko vartio tuttuun tapaan Tapparan maalia. Heljangolle ottelu oli jo seitsemäs perättäinen. Heljanko joutui melkoiseen kiekkosateeseen. Varsinkin avauserässä hän piti kotijoukkuetta pystyssä, kirjauttaen erään peräti 15 torjuntaa.

Kärppien osumat olivat hankalia torjuttavia. Ensimmäinen tuli valtavan maskin takaa, toisessa Heljanko oli poikittaisliikkeessä Oskar Osalan rystyn puhuessa ja kolmas melkoisen flipperikiekon tulosta.

Puolustuspelaaminen

Sanotaan, että onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Tapparan ottelun hyvin aloittaneen puolustuksen itseluottamus heikkeni ja selkä suoristui vastustajan maali maalilta. Loppua kohden kiekko poltti lavassa, syötöt eivät napsuneet kohdilleen ja keskinäinen kommunikaatio katosi.

Hyökkäyspelaaminen

Tappara tuli ensimmäisen ja toisen erän alkuun paremmalla jalalla. Erityisesti avauserässä se pystyi vyöryttämään hyökkäyksiä kohti Kärppien maalia laidoilta ja keskeltä. Hyvä kiekollinen peli hyökkäyssuuntaan katosi kuitenkin oululaisten avausosuman jälkeen, eikä Kirvesrinnat löytäneet samaa vitosvaihdetta enää koko illan aikana.

Tapparan hyökkäyspelissä on kaikki eväät parempaan, mutta joukkue tarvitsee terävyyttä maalin edustalle ja ennen kaikkea se huutaa ratkaisijoita.

Erikoistilanteet

Tapparalle tarjottiin ensimmäisen erän lopussa kahden miehen ylivoimaa lähes puolentoista minuutin ajaksi, mutta laukaukset painautuivat tasaiseen tahtiin ohi maalin. Alivoimaneliö pysyi Kärppien ensimmäisessä ylivoimassa erinomaisesti kasassa, pitäen laukaisulinjat tukossa, mutta ottelun edetessä Kärppien yv alkoi takomaan tulosta.

Lähtökohdat

Kärpät palasi tapaninpäivänä takaisin voittokantaan, kun se kaatoi kotikaukalossaan jyväskyläläiset vieraansa vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 6-2. Vierailijoiden kokoonpanosta puuttui loukkaantuneen Atte Ohtamaan lisäksi nuorten kisoissa mukana olevat Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi.

Oululaisten maalilla aloitti edellisen ottelun tapaan Jussi Rynnäs. Tapparan ainokaisessa Rynnäs jätti etukulman auki, jonka Antti Erkinjuntti hyödynsi tyylikkäällä viimeistelyllään. Muuten Rynnäs oli Kärppien maalilla mies paikallaan.

Kärppien puolustus ei ensimmäisen erän alkua lukuunottamatta joutunut erityisen koville. Tästäkin huolimatta se jätti itsestään tamperelaisyleisölle vahvan vaikutelman. Pakit olivat vahvoja oman maalin edessä ja täydensivät hyökkäyksiä mallikkaasti kirjauttaen ottelun aikana yhteensä viisi tehopistettä.

Kärpät oli perjantai-iltana selvästi isäntiään edellä. Jokainen ketju pystyi luomaan tasaiseen tahtiin maalipaikkoja ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Erityisesti ykkösketju Radek Koblizek - Nicklas Lasu - Ville-Valtteri Leskinen aiheutti jatkuvasti ongelmia Tapparan puolustukselle.

Kärpille tarjottiin tänään ylivoimaa oikein kunnolla ja Kärpät kiitti. Viidestä maalista kaksi syntyi ylivoimalla ja se pyöri muutenkin mallikkaasti. Tosin lopussa tarjoutuneessa viiden minuutin ylivoimassa suurin maalinteon kiima oli jo kateissa.

Erikoista

Illan ottelu oli Tapparan Jukka Rautakorven 800:s liigaottelu päävalmentajana.

Ottelun ratkaisu

Tappara kaatui jäähyihin. Se otti Hakametsän perjantai-illassa yhteensä 37 minuuttia jäähyjä, joka on aivan liikaa hallitsevan mestarin haastamiseen.