Tappara neljän vuoden tauon jälkeen loppuotteluihin – KooKoon unohtumaton kausi päättyy pronssipeliin

LIIGA / Raportti
Tappara ei jättänyt epäselvyyksiä KooKoo-sarjan viidennessäkään ottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparalla oli mahdollisuus selvittää tiensä neljän vuoden tauon jälkeen loppuotteluihin. Kirvesrinnat käyttivät tilaisuuden hyödykseen, kun joukkue masensi KooKoon voittaen lukemin ja otteluvoitoin 4–1.

Sarjan kolme edellistä ottelua oli Tapparan vakuuttavaa näytöstä, vaikka kirvesrinnoilla olikin otteluissa pieniä käynnistysvaikeuksia. Viides näytös 10 371 katsojan edessä oli tasainen ottelu upeatunnelmaisessa Nokia Arenassa.

KooKoo antoi šokkihoitoa – Tappara tarjosi vastalahjan

Avauserä käynnistyi räväkästi, kun KooKoo-puolustaja Juho Rautanen iski kauden ensimmäisen maalinsa todella tärkeään paikkaan puolentoista minuutin pelin jälkeen.

Avausmaalin jälkeen Tappara petrasi huomattavasti peliään ja pakotti KooKoo-pelaajien pelaamaan pitkiä vaihtoja. Vieraiden onneksi pyöritys oli kuitenkin tehotonta, eivätkä kirvesrinnat saaneet tasoitusmaalia tehdyksi.

Anton Levtchi meinasi tuottaa jäähyllään Tappara-luotsi Jussi Tapolalle harmaita hiuksia, mutta stressi vaihtui onneen Petteri Puhakan tasoittaessa ottelun alivoimalla. Puhakka pääsi läpiajoon Samuli Ratisen karmaisevan virheen myötä.

Tapparan tasoitusmaali käänsi pelin hallintaa entisestään kotijoukkueen suuntaan ja KooKoolla alkoi armoton puolustustaistelu.

Ensimmäisessä erässä Christian Heljanko joutui torjuntatöihin neljästi ja Nick Malík yhdeksän kertaa.

Tappara ja alivoima – yhdessä ylivoimaiset

Toisessa erässä Radek Koblížek koki kovia jäädessään Kristian Kuuselan taklauksen alle. Ottelun tuomaristo pohti pitkään tilannehuoneen kanssa Kuuselalle tuomiota, joka oli kaksiminuuttinen estämisestä.

Vieraat päästivät jälleen alivoimalla Tapparan maalin tekoon, josta Veli-Matti Savinainen kiitti Waltteri Merelän esityöstä. Maalia seurasi aitiopaikalta jäähyn KooKoolle ansainnut Koblížek. Tšekkihyökkääjä jätti kaukalon mokansa jälkeen, joten hänelle tuli vammaa Kuuselan taklauksesta.

Tappara meinasi päästä ottelun kolmatta kertaa helposti läpiajoon KooKoon virheestä, mutta tämän tilanteen Malík selvitti. Aaltoileva erä ei tarjonnut useampaa maalia, vaikka Tapparalla oli monia paraatipaikkoja lisämaalien tekemiseen.

Otto Leskinen taituroi Tapparan loppuotteluihin

Kolmas kaksikymppinen alkoi Tapparan vahvalla pelillä, jonka ansiosta Puhakka viimeisteli illan toisen ja pudotuspelien neljännen osumansa. Toisesta erästä alkaen oli havaittavissa, että Tappara söi tässäkin ottelussa KooKoon eväät.

KooKoon fyysisyys kostautui, kun Joose Antonen otti joukkueen toisen kaksiminuuttisen. Jos Tapparan alivoima oli tehokasta, ei kotijoukkueen ylivoima yltänyt samalle tasolle. KooKoo ei montaa kertaa päässyt erän aikana Heljangon maalille, kun taas Malík oli täydessä työntouhussa.

Joona Luoto ja Otto Leskinen namuttelivat vielä yhden osuman ja vankistivat Tappara-kannattajien iloa sekä KooKoo-kannattajien tuskaa.

Tappara odottaa finaaleihin vastustajaa Ilveksen ja TPS:n välisestä sarjasta, jossa Turun ylpeydellä on mahdollisuus huomenna perjantaina katkaista sarja ja marssia toista kevättä putkeen loppuotteluihin. KooKoo saa pronssipelissä vastaansa edellä mainitun parin häviäjän.

Päätössumerin soidessa nähtiin hieno hetki, kun viimeisen Liiga-ottelunsa pelannut Alexander Bonsaksen sai kiitokset Jussi Tapolalta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo