Tappara nappasi pisteet KooKoolta, Otto Rauhala herätti joukkueen tappelullaan

LIIGA / Raportti
Tapparan Steven Iacobellis pääsi avaamaan maalihanansa ylivoimalla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
KooKoo aloitti ottelun pirteästi ja taisteli voitosta melko vaisusti pelannutta Tapparaa vastaan. KooKoon Martin Bergerin keskisormen näyttäminen kävi kuitenkin kalliiksi, ja pisteet jäivät Tampereelle.
Lähtökohdat 

Tappara lähti otteluun kaksi vierastappiota niskassaan. Sekä Sport että HPK olivat onnistuneet kaatamaan Tapparan kotonaan. Kokoonpanosta puuttui maajoukkueen mukaan matkanneet Jere Karjalainen ja Valtteri Kemiläinen. Tilalle oli nostettu nuoruutta Matias Lehtosen ja Jeremi Wehmaksen muodossa.

Maalivahtipelaaminen 

Maaliin luisteli tällä kertaa Christian Heljanko, jonka KooKoo yllätti heti ottelun alussa. Avauserässä Heljanko sai huhkia oikein urakalla, mutta selviytyi avausmaalin jälkeen loistavasti. Vieraiden toinen maali meni helpohkosti etukulmasta sisään.

Puolustuspelaaminen 

Ottelun alussa Tapparan puolustus oli KooKoon hyökkääjiä jäljessä, ja vieraat pääsivätkin yrittämään maalintekoa useampaan kertaan. Tapparan koneiden käynnistettyä alkoi puolustuspelaaminen tiivistyä, mutta KooKoo pääsi laukomaan yllättävän paljon.

Ben Blood aiheutti muutaman kerran vaaratilanteen omalla alueella huolimattoman kiekonkäsittelyn vuoksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara sai hyökkäysalueelleen päästyään luotua pitkiäkin pyörityksiä nopeilla syötöillään. Ainoastaan keskialueen ylitys näytti tuottavan enemmän päänvaivaa.

Erikoistilanteet 

Ylivoimasta puuttuivat Karjalainen ja Kemiläinen, mutta Tapparan ylivoima jauhoi tututtuun tapaan vaarallisesti sekä tehokkaasti. Steven Iacobellis iski uransa ensimmäisen liigamaalin ottelun ensimmäisellä ylivoimalla.

Alivoimapelissä Tappara oli hyvä eikä antanut KooKoolle aikaa rakentaa ylivoimakuvioitaan kuntoon.

Lähtökohdat 

KooKoo oli Raumalla lähellä kolmen pisteen voittoa, mutta joutui tyytymään ainoastaan kahteen pisteeseen, kun Lukko onnistui vahvalla kirillään siirtämään ratkaisun jatkoajalle. Pieniä muutoksia kouvolalaisillakin oli kokoonpanossa, sillä Markus Jokinen ja Arttu Pelli oli korvattu Jere Fribergillä ja Roope Laavaisella.

Maalivahtipelaaminen 

Maalissa jatkoi norjalainen Henrik Haukeland, joka aloitti jo viidennen pelinsä peräkkäin. Norjalainen olikin maalillaan tarkkana ja pystyi varsinkin toisessa erässä estämään lisämaalit.

Puolustuspelaaminen 

Tasaviisikoin KooKoo pystyi suhteellisen hyvin pitämään Tapparan poissa vaarallisimmilta paikoilta. Se puolusti kovaa ja uhrautuvasti, mutta joutui välillä urakoimaan pitkiäkin jaksoja.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoo aloitti pirteästi ja pystyi hyvin haastamaan Tapparan puolustuksen. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä vaikeampi vieraiden oli enää päästä kunnollisille maalintekopaikoille. Laukauksia kyllä lauottiin, mutta suurin osa tuli melko kaukaa eikä jatkajaa löytynyt maalinedustalta. Päätöserässä tasoitusmaalia hakiessaan KooKoo laukoi luvattoman usein ohi maalin.

Erikoistilanteet 

Alivoimalla KooKoo yritti melko pienellä neliöllä pitää Tapparan poissa maalinedustalta, mutta neliö rikkoontui Tapparan siirreltyä kiekkoa nopeasti mieheltä toiselle.

Ylivoimalla KooKoo oli heikko. Se ei päässyt kunnolla edes hyökkäysalueelle kuvioitaan pyörittämään.

Erikoista 

Avauskiekon pudotti tuhannen ottelun ex-päätuomari Timo Favorin, tällä kertaa ihan siviilivaatteissa.

Ottelun ratkaisu 

Martin Bergerin ja Otto Rauhalan tappelun seurauksena Tappara pääsi pelaamaan viiden minuutin ylivoimaa. Bergerin toinen viisiminuuttinen tuli hänen näyteltyään epäurheilijamaisia sormimerkkejä yleisölle pukukoppiin poistuessaan. Vaikka Tapparakain sai jäähyn aikana yhden kaksiminuuttisen, pääsi se silti iskemään ottelun voittomaalin Alexander Ytterellin onnistuttua siniviivalta.

Maalit

Yleensä vierasjoukkue kärsii niin sanotuista bussijaloista ottelun alussa, mutta Hakametsässä niistä kärsi kotijoukkue Tappara. KooKoo tuli erittäin vauhdikkaasti ottelun alkuun ja pakotti Tapparan puolustuskannalle. Tämä tuottikin tulosta, kun hiukan ennen kahden minuutin täyttymistä KooKoon norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen iski avausmaalin.

Tämän jälkeen alkoi Tapparankin kone käydä kaikilla sylintereillä ja se pääsi mukaan peliin. Tasoituksen iski tuore hankinta Steven Iacobellis samalla, kun KooKoon alivoima päättyi. KooKoo sai avauserässä kuitenkin peräti 15 laukausta kohti Christian Heljangon maalia, kun Tapparan sai ainoastaan neljä.

Toinen erä oli hiukan sekavaa pelaamista eikä kumpikaan saanut kunnolla pelin ohjia käsiinsä. Tappara siirtyi johtoon ylivoimalla, kun Charles Bertrand iski juuri, kun vieraiden jäähy oli päättynyt. Iloa kesti ainoastaan 59 sekuntia, sillä KooKoon Martin Berger ohitti Heljangon iskemällä kauden avausmaalinsa.

Päätöserä näytti alkuun toisen erän tapaan jäävän hiukan sekaiseksi, mutta sähköä saatiin ilmaan Otto Rauhalan ja Martin Bergerin nyrkkitappelun myötä. Berger otti tappelusta pistevoiton, mutta mies hölmöili joukkueelleen ylimääräisen viiden minuutin alivoiman näytettyään keskisormeaan yleisölle. Tuon jäähyn aikana iski Tapparan ylivoima voitto-osuman. Illan sankariksi nousi ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell.

KooKoo haki raivoikkaasti tasoitusta, mutta laukaisutarkkuus oli hukassa ja verkon sijasta Hakametsässä heiluivat ainoastaan päätypleksit. Tappara voitti KooKoon niukasti 3−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo