Tampereella nähtiin draamattinen kolmannen erän loppu – Tappara vei lopulta runsasmaalisen ottelun

Tappara-vahti Viljo Heikkiselle Liiga-uran avausvoitto.
Tappara väänsi lopulta voiton jatkoajalla KooKoota vastaan numeroin 5–4. Runsasmaalisen ottelun lopusta ei puuttunut dramatiikkaa.

Tappara aloitti erinomaisesti ottelun. KooKoo joutui heti alivoimalle ja se kostautui, kun Valtteri Kemiläinen iski ylivoimalla kauden avausmaalinsa ja Tappara siirtyi johtoon. Maalin jälkeen peli jatkui hyvin tasaisena, kun kumpikin joukkue puolustu tarkkaan, eikä maalipaikkoja juuri syntynyt.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Tappara hallitsi kiekkoa, mikä tuotti pari pidempää pyöritystä. KooKookin kykeni tuottamaan maalipaikkoja terävillä vastahyökkäyksillä. KooKoo pääsi myös yrittämään tasoitusmaalia ylivoimalla, mutta Tappara pelasi erittäin vahvaa alivoimapeliä.

Erän lopussa Tappara sai erinomaisen paikan mennä jo kahden maalin johtoon. Jere Henriksson pääsi läpiajoon, mutta hän syötti vielä toiseen aaltoon Kristian Tanukselle.

KooKoon maali oli jo lähes tyhjä, mutta Oskari Setänen pystyi vielä venymään kiekon tielle. Tilanteen myötä Tappara pääsi vielä toistamiseen ylivoimalle, mutta ei kyennyt tekemään lisämaaleja.

Toisen erän alkupuoli vahvaa tekemistä Tapparalta

Toisen erän alku eteni vahvasti Tapparan komennuksessa. Tappara pääsi riistämään hyökkäysalueella kiekon ja Henrikssonin sekä Kristian Kuuselan alustuksesta Kemiläinen pääsi iskemään toisen maalinsa ottelussa. Tapparan vahva pelaaminen jatkui ja Waltteri Merelä iski vastahyökkäyksen päätteeksi Tapparan 3–0-johtoon.

Merelän maalin jälkeen KooKoo turvautui aikalisään. Tämän jälkeen peli tasoittui ja KooKookin onnistui maalinteossa. Ari Gröndahlin laukaus siniviivalta upposi ohi Tappara-vahti Vilho Heikkisen ja kavensi eron kahteen maaliin.

Erän loppu oli tasaista vääntämistä, ja molemmat joukkueet saivat joitakin paikkoja. KooKoon Heikki Liedes ja Tapparan Tanus iskivät kiekot tolppaan, mutta ei sen lähemmäs. Kolmanteen erään siirryttiin tilanteesta 3–1.

Kolmannen erän lopussa dramatiikkaa ja paljon maaleja

KooKoo aloitti vahvasti kolmannen erän. Joukkue onnistui riistämään kiekon hyökkäysalueella ja maalinkulmalle noussut ruotsalaispuolustaja Stefan Warg iski kiekon maaliin Joose Antosen esityöstä.

KooKoo jatkoi loppukiriään, mutta Tappara puolusti vahvasti, eikä KooKoolle tullut paljoa maalintekopaikkoja.

Erän viimeisissä hetkissä riitti kuitenkin draamaa. KooKoon pelatessa ilman maalivahtia Liedes löi maalinedustalta irtokiekon sisään ja tasoitti ottelun.

Kun peliä oli jäljellä noin 20 sekuntia, Tanus vei Tapparan 4–3-johtoon Maksim Matushkinin esityöstä.

Vaikutti jo siltä, että Tappara voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, mutta KooKoo punnersi vielä kerran tasoihin, kun maalintekijänä kunnostautui kultakypärä Linus Andersson. Ottelussa mentiin jatkoajalle tilanteesta 4–4.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaa minuutti, kunnes Veli-Matti Savinainen taituroi ratkaisumaalin. Tappara voitti lopulta ottelun lukemin 5–4. Tappara-vahti Heikkiselle voitto oli uran ensimmäinen Liigassa.