Sitkeä KooKoo taisteli, mutta Tappara jyräsi voittoon

LIIGA / Raportti
Tappara juhli kotonaan kolmannen välierän voittoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja KooKoon välisen välieräsarjan kolmanteen osaotteluun lähdettiin jännittävästä tilanteesta, jossa molemmat olivat ottaneet yhden vierasvoiton. KooKoo voitti ensimmäisen pelin Tampereella Petteri Nikkilän jatkoerämaalilla ja Tappara puolestaan haki selvähkön 6–3-voiton Kouvolasta.

KooKoo oli vaihtanut otteluun maalivahtia, kun erinomaiset pudotuspelit pelanneen Nick Malíkin tilalla maalilla aloitti Oskari Setänen. Setänen saikin otteluun erinomaisen alun torjumalla Otto Rauhalan vaarallisen nousun maalille mainiosti.

Erä eteni varovaisissa merkeissä, mutta pidemmälle mentäessä kotijoukkue Tappara sai koko ajan paremmin juonesta kiinni ja hallitsi peliä. KooKoon väärästä vaihdosta ottaman joukkuerangaistuksen aikana Tappara loi useita hyviä maalipaikkoja ja sen jälkeen KooKoo sai ottelun parhaan paikkansa siihen asti, kun Leevi Aaltonen polkaisi ensin jäähyaitiosta läpiajoon ja sen jälkeen iski kiekon tolppaan. Maaliin asti kiekkoa ei kuitenkaan avauserässä saatu.

— Aloitettiin siitä, että pidetään oma pää puhtaana. Viime peleissä meille on tehty liikaa helppoja maaleja, kommentoi Tapparan Petteri Puhakka avauserää erätauolla C Moren haastattelussa.

Toinen erä alkoi rytinällä, kun vierailija KooKoo siirtyi johtoon Ville Meskasen maalattua läpiajostaan. Erinomaisen syötön Meskaselle antoi loistavaa pudotuspelikevättä pelaava Kim Strömberg.

KooKoon maalattua Tappara otti ottelun hallintaa itselleen ja onnistuikin tasoittamaan pelin ajassa 30.39. Patrik Virran komealla yksilösuorituksella. Virta vei KooKoon Juho Rautasen kahville ja heitti kiekon rystyltä ohi Setäsen. KooKoo haastoi vielä maalin, mutta tarkistelu ei antanut aihetta hylätä osumaa.

Tappara otti ottelussa ensimmäistä kertaa johtoaseman, kun KooKoo-puolustuksen syöttö osui päätuomari Sakari Suomiseen ja päätyi Veli-Matti Savinaiselle, joka nosti lätkän komeasti maalin kattoon ohi Setäsen ajassa 33.33.

Vierailijat eivät kuitenkaan epäonnestaan lannistuneet, vaan hetkeä myöhemmin hyökkäyspään aloituksen jälkeen Radek Koblížek latasi kiekon ohi Christian Heljangon. Aleksi Ainali voitti aloituksen selvästi, Teemu Rautiainen jatkoi ja Koblížek laukoi pelaajaruuhkan takaa napakasti kiekon maaliin.

Kolmannessa erässä Tappara otti jälleen ohjat ja hallitsi peliä. Kim Strömbergin jäähyn aikana Oskari Setäsen maalille syntyi valtaisaa ryöpytystä ja lopulta Kyle Platzer siirsi maalin edestä kirvesrinnat jälleen johtoon.

KooKoo nosti hyökkäystään maalin jälkeen, mutta Aleksi Ainalin tilanteen lisäksi kovin paljoa vaarallisia paikkoja ei syntynyt – paitsi vieraiden omalle maalille, jossa Tapparalla oli montakin tonttia lisätä johtoa.

Kunnon loppukiriä ei KooKoolta nähty ja vähäkin yritys lopahti ilman maalivahtia Tapparan kapteeni Otto Rauhalan katkaistua avaussyötön ja laitettua kiekon tyhjiin. Näin Tapparalle voitto maalein 4-2 ja ottelusarjassa tilanne nyt 2-1.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo peräänkuulutti KooKoolta parempaa omaa tekemistä.

— Puolustettiin pääsääntöisesti hyvin. Saatiin Tapparalta hyvin suorat hyökkäykset pois. Vähän enemmän olisi pitänyt saada kyllä omaa hyökkäyspelaamista aikaan. Meille tehtiin ilkeitä maaleja, yksi juuri jäähyn päättymisen jälkeen ja yksi pomppu tuomarin kautta, vaikka siinä kyllä vähän takaiskua kerjättiinkin, kommentoi Salo.

— Edellisiin peleihin verrattuna oli kyllä paljon tarkempaa pelaamista. Huomiseksi pitää kotipeliin saada kerättyä energiaa, että saadaan parannettua omaa pelaamista ja tekemistä, päätti Salo C Moren haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo