Marcus Davidsson ratkaisi jatkoerässä Tapparalle kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan

Jännittävä ottelu ratkesi vasta jatkoerässä, jossa Tappara juhli kolmatta kiinnitystä välieräpaikkaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja KooKoon välisessä ottelusarjassa jatkoerään venynyt kolmas kohtaaminen päättyi Tapparalle lukemin 2–1. Ottelua seurasi Nokia-areenalla 6 151 katsojaa.

Tappara ei jättänyt KooKoolle saumaa kahdessa ensimmäisessä puolivälieräkohtaamisessa. Nokia-areenalla pelattu ottelusarjan kolmas kamppailu päättyi jatkoerässä Tapparan voitonjuhliin lukemin 2–1. Areenalla ottelua seurasi 6 151 katsojaa. KooKoon puolustuksessa debyytin tehnyt Veeti Väisänen pelasi jännittävässä ottelussa kohtuullisen ottelun ollen takaiskussa kentällä. Puolustaja sai peliaikaa 11 minuuttia ja 13 sekuntia.

Tappara käynnisteli rauhassa koneitaan tasaisessa avauserässä

Avauserä oli aluksi KooKoon hyppysissä, kunnes Tapparalla kone käynnistyi ja pelin hallinta kääntyi kotijoukkueelle. Peliä ehdittiin pelata 40 sekuntia, kun Charles-Edouard D'Astous sekä Veli-Matti Savinainen pistivät pienen nokkapokan pystyyn. Tasavajaalla KooKoo juhli avausmaalia seitsemän sekuntia kahakan jälkeen, kun Kasperi Ojantakanen ohjasi Oskari Mannisen laukoman kiekon ohi Christian Heljangon.

Tappara käynnisteli koneitaan rauhallisesti, mutta sitten kun sai koneensa käyntiin isännät laukoivat taiston tasoihin Veli-Matti Vittasmäen maalilla. KooKoolle tuli lisää harmeja Heikki Liedeksen kiinnipitämisrangaistuksesta, josta Tappara ei kuitenkaan rokottanut. Kumpikaan joukkue ei näyttänyt parastaan erän aikana, vaikka torjunnat menivätkin Nick Malikille 11–5.

Toisessa erässä KooKoo jäi Tapparan jalkoihin

Maalittomassa toisessa erässä Tappara oli hallitsevampi osapuoli tasakentällisin. Erän ensimmäisen rangaistus vihellettiin Juho Rautaselle, kun hänen mailansa osui Tapparan pelaajaa kasvoihin. Isännillä ylivoima pyöri jälleen laadukkaasti, vaikka olikin jälleen tehotonta. Erikoistilanteen jälkeen isännät jatkoivat hyvää peliään, eivätkä päästäneet vieraita parhaille maalipaikoille.

Vieraiden erän pirtein jakso nähtiin Mikael Seppälän ja Maksim Matushkinin rangaistuksien ajalle. Kuitenkin ylivoima oli vierailla tehotonta, joten erässä yhden torjunnan torjuneella Heljangolla oli helppo työ torjua erikoistilanteen visiot alivoimapuolustuksen kanssa. Isännät saivat erän loppupuolella pelata noin minuutin verran kahden miehen ylivoimaa, mutta erässä 13 torjuntaa torjunut Malik oli maalilla muurina.

Ottelu sai jännittävän ratkaisun

Maaliton kolmas kaksikymppinen oli tasaista ja tarkkaa peliä, jossa peli aaltoili mukavasti kummassakin päädyssä. Erää kului kahdeksan minuuttia, kun Miska Siikonen koukkasi itselleen kahden minuutin rangaistuksen. Rangaistusta kului 16 sekuntia ja Ojantakanen oli karata läpiajoon, mutta Valtteri Kemiläinen koukkasi hyökkääjän rangaistuslaukauksen arvoisesti.

KooKoolle vapauttavaa johto-osumaa tuli kikkailemaan D'Astous, joka laukoi kiekon päin Heljankoa. KooKoon parantuneesta peli-ilmeestä johtuen ottelun kuva tasoittui, ja Heljanko sai virkaveli Malikia enemmän torjuttavaa.

Jännittävän ja fyysisen ottelun voittajaa haettiin jatkoajalta, jossa ratkaisijaksi nousi Marcus Davidsson. Ratkaisuosumaan sai syöttöpisteen Marcuksen veli Jonathan. Tappara nappasi voiton ja kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan.