Hampaaton KooKoo jäi Tapparan jyrän alle

LIIGA / Raportti
Tappara ja KooKoo iskivät yhteen Tampereella
Kuva © Saana Hakala
Lähtökohdat 

Tappara pelasi vahvan tammikuun voittaen kymmenestä pelaamastaan ottelusta yhdeksän. Vahva vire kuitenkin katkesi viikonloppuna joukkueen hävitessä ensin kotonaan Ilvekselle ja sen jälkeen Pelicansille. Tavallisesti tiivis puolustus laski kahdessa ottelussa peräti 12 maalia.

Jukureista Tapparaan siirtynyt Teemu Suhonen puki illalla ensimmäistä kertaa kirvesnutun päälleen ja loukkaantumisesta toipunut Jere Karjalainen puolestaan pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa.

Maalivahtipelaaminen 

Tapparan maalilla Niklas Bäckström pelasi ehjän ja tasaisen ottelun. Bäckströmin torjuntatyöskentely oli varmaa ja huolellista, eikä KooKoon maalia voi laittaa tapparaveskarin piikkiin. Vaikka Bäckström ehättikin kiekon tielle 20 kertaa, ei maalivahdin tarvinnut venyä todellisiin paraatipelastuksiin.

Puolustuspelaaminen 

Tapparalla oli hankaluuksia ottelun alussa. Tahmealla jalalla liikkunut puolustus oli ongelmissa KooKoon aggressiivisen paineistuksen seurauksena ja etenkin Ben Bloodilla oli vaikeuksia saada kiekkoa pelattua omilleen.

Yhdysvaltalaispakki pelasikin kehnon avauserän ja antoi pahan harhasyötön, jonka seuraksena KooKoo pääsi tasoittamaan ottelun. Blood syötti kiekon omalta alueeltaan suoraan Miikka Pitkäsen lapaan, joka polki Malte Strömwallin kanssa vastahyökkäykseen, eikä ruotsalainen erehtynyt laukoessaan kiekon Bäckströmin ohitse.

Tapparan puolustuspelaaminen oli selkeästi kohentunut edellisistä otteluista, mutta siitä huolimatta puolustajat antoivat kuitenkin paljon harhasyöttöjä ja osa Tapparan puolustajista olikin toisinaan hieman pinteessä.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara heräsi otteluun hieman viiveellä, mutta saatuaan siirrettyä painopisteen KooKoon päätyyn, sai se pidettyä kiekkoa siellä pitkiä toveja hallussaan.

Eikä Tappara kauan ehtinyt pyörittää peliä ennen avausmaalin syntyä. Ajassa 5.45 sairastuvalta pelikuntoiseksi toipunut Karjalainen siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Tapparan hyökkäyspelaaminen oli vahvaa koko ottelun ja kotijoukkue hallitsikin suvereenisti kenttätapahtumia.

Lähtökohdat 

KooKoon kausi on ollut vaikea ja joukkue on jo pitkään suorittanut mollivoittoisesti. Kouvolalaisten verkkoon on isketty runsaasti maaleja ja täyden pistepotin joukkue on napannut edellisen kerran tammikuun 18. päivä. Teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat vielä olemassa, mutta pisteitä KooKoo kaipaa kipeästi. Pudotuspeliviiva on karannut jo 12 pisteen päähän.

Joukkueen peli on ollut takkuista viime aikoina. Viimeisistä viidestä ottelusta KooKoo on onnistunut raapimaan kasaan ainoastaan viisi pistettä.

Maalivahtipelaaminen 

KooKoon maalilla Samu Perhonen joutui urakoimaan heti ottelun alusta asti. Perhonen piti pitkään KooKoota mukana ottelussa, mutta puolustajien jatkuvat merkkausvirheet kostautuivat lopulta.

Useimmat Tapparan maaleista syntyivät aivan maalin edestä, eikä Perhonen saanut riittävästi apua puolustajilta. Lukemat eivät kerro koko totuutta ja kokonaisuudessaan Perhonen pelasikin vähintäänkin kelvollisen ottelun.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon puolustus oli ottelussa huolimatonta. Tapparan hyökkääjät pääsivät jatkuvasti vyöryttämään peliä kouvolalaisten kenttäpäätyyn ja vierasjoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä kiinni kiekkoon. Jatkuvien merkkausvirheiden vuoksi Tappara pääsi toistuvasti yrittämään maalintekoa parhaalta sektorilta.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoo tuli ottelun alkuun hyvällä energialla ja liikkeellä, mutta hyvä pyöritys jäi tuloksettomaksi. Tapparan päästyä paremmin peliin mukaan, muodostui KooKoolle todelliseksi haasteeksi saada kiekkoa kontrolloidusti Tapparan kenttäpäätyyn.

Avauserässä parhaimmille maalipaikoille pääsi Malte Strömwall, joka onnistui ohittamaan Bäckströmin erinomaisella laukauksella.

Erikoistilanteet 

KooKoo pääsi pelaamaan kolmesti ylivoimaa, mutta yritykset olivat mielikuvituksettomia ja kehnoja. Anrei Hakulisen poissaolo näkyi etenkin ylivoimalla, eikä vierasjoukkue kyennyt luomaan juuri minkäänlaisia tilanteita Tapparan maalille.

Erikoista 

KooKoon hyökkäyspelaaminen oli koko ottelun hyvin tahmeaa ja mielikuvituksetonta, mutta toiseen erään tultaessa joukkueen pelaaminen muuttui hyvin pehmeäksi. Vaikka ottelu oli toisessa erässä vasta 2−1 lukemissa, vaikutti vierasjoukkue jo täysin lyödyltä ja aseettomalta.

Tapparan Anton Ollikainen onnistui tekemään ottelussa enimmäisen liigamaalinsa ajassa 36.16.

Ottelun ratkaisu 

Kolmannen erän alussa KooKoolla oli mahdollisuus kaventaa ottelu, mutta vierasjoukkueen ylivoima jatkui hampaattomana ja mielikuvituksettomana.Ylivoiman jälkeen Tappara pääsikin vastahyökkäykseen ja tyylikkään kuvion jälkeen Kristian Kuusela siirsi Tapparan ratkaisevaan 4−1 johtoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo