Tappara piti KalPan aisoissa − Kristian Tanus iski kaksi maalia: "Meillä on nyt hyvä vaatimustaso"

LIIGA / Raportti
Kristian Tanus upotti KalPan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tappara lähti 4−2-voitolla joulutauolle viiden ottelun voittoputkessa.

Poissaolojen vuoksi kumpikin joukkue lähti otteluun kokemattomalla maalivahtikaksikolla. Ainoastaan Tapparan maalilla avanneella Kari Piiroisella oli ennestään pelattuja otteluita − hänelläkin vain kahdeksan.

KalPan 18-vuotias maalivahti Jami Pasanen saikin otteluun pahimman mahdollisen alun. Ensimmäinen laukaus sujahti helponnäköisesti sisään, kun Patrik Virta lähetti kiekon laidalta maalille. Tapparan 1−0-maali syntyi aikaan 2.29.

Kuopiolaiset pääsivät peliin paremmin mukaan, mutta liika näpertely hyökkäyspäässä piti KalPan avauserässä nollilla.

Sen sijaan Tappara oli ensimmäisessä erässä tehokas viimeistelijä. Ajassa 16.33 se iski ylivoimahyökkäyksestä 2−0, kun Kyle Platzer tarjoili ja Kristian Tanus laukoi kiekon verkkoon.

Ensimmäistä otteluaan pelaava Okany tuo KalPan maalin päähän

Toisen erän KalPa aloitti kovalla temmolla, mutta laukaukset suuntautuivat hyvistäkin paikoista päätypleksiin.

Tappara tuntui menevän jo menojaan, kun 2−1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Tanus sai lyödä oman paluukiekkonsa maaliin ja lukemat jo 3−0:aan.

KalPan työ palkittiin erän puolivälin jälkeen, kun Benjamin Korhonen jatkoi etukulmalta 3−1-kavennuksen. Toisen erän lopulla 20-vuotias liigadebytantti Andreas Okany pelasi tilanteen loppuun asti ja suti maalialueelta 3−2.

Tappara puolustaa voiton

Päätöserässä KalPa otti yli kaksi minuuttia ennen loppua maalivahdin pois ja sai hyviä pyörityksiä Tappara-päätyyn, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Tyler Morley laukoi tyhjiin loppulukemat 4−2.

− Rupesimme antamaan tilanteita KalPalle. Olisi ehkä pitänyt puolustaa vähän tarkemmin, mutta hyvä, että saimme kolme sarjapistettä ja olemme nyt ihan hyvässä iskussa, virkkoi kahden maalin iltaa viettänyt Tappara-hyökkääjä Kristian Tanus C Moren tv-haastattelussa.

Tappara lähti joulutauolle viiden ottelun voittoputkessa, joka on joukkueen pisin tällä kaudella.

− Olemme menneet enemmän puolustamisen kautta ja meillä on nyt hyvä vaatimustaso. Valmentajien ei ole paljon tarvinnut puuttua tekemiseemme, Tanus kertoi.

Tänään sen sijaan KalPan kolmen ottelun voittoputki katkesi. Yleisöä Nokia Arenalla oli maltilliset 4 447 henkeä.

Tapparan ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand pelasi 500. liigaottelunsa. Hän on Liigan kautta aikojen neljänneksi eniten otteluita pelannut ulkomaalaispelaaja.

Liigan pistepörssiä johtava Tappara-hyökkääjä Anton Levtchi on huippuvireessä. Hän on tehnyt kymmenessä edellisessä ottelussaan tehot 5+9=14. KalPaa vastaan syntyi syöttöpiste 4−2-maaliin.

Seuraavaksi Tappara matkaa Jukurien vieraaksi 26. joulukuuta, kun taas KalPa pelaa vasta 7. tammikuuta Helsingissä HIFK:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo