Niko Ojamäen taikatuokio kesti 60 minuuttia − neljä hokkuspokkusta, ja KalPa suu ammollaan kotimatkalle

LIIGA / Raportti
Ojamäki heilutti Hakametsän illassa maaliverkkoa neljästi.
Kuva © Saana hakala
Tappara ja KalPa tarjosivat vauhdikkaan kamppailun lauantai-illan hengessä. Niko Ojamäki näytti alusta asti olleensa päättänyt olla ratkaisevassa roolissa. Suoraviivainen hyökkääjä kiskoikin neljä täysosumaa Godlan selän taakse.
Lähtökohdat 

Tappara-puolustaja Aleksi Elorinne oli sivussa ottelusta pelikiellon vuoksi. Tamperelaiset saivat edellisottelussaan pitkän tappioputkensa poikki. Matias Lehtonen puki kirvesrintojen peliasun päälle ensi kertaa sitten marraskuun, jolloin hän pelasi kolme ottelua.

Maalivahtipelaaminen 

Urakkahommiin tottunut Christian Heljanko pelasi koko illan tasollaan, mutta Konsta Mäkisen tasoitusosuma 2−2:een lipsahti turhan helposti verkkon.

Puolustuspelaaminen 

Kirvesrintojen puolustuspeli oli koko ottelun ajan hyvällä tasolla, eikä vastustajien maaleista voi syyttää kotijoukkueen virheitä.

Otso Rantakari ja kumppanit tukivat tapansa mukaan tehokkaasti hyökkäyksiä. Ben Blood jatkoi hyviä otteitaan, ja myös tehopistesaldo sai uuden merkinnän.

Hyökkäyspelaaminen 

Niko Ojamäen terävä laukaus antoi Tapparalle sen kaipaaman nopean alkusysäyksen kohti hyvää ottelua. Kotijoukkue pystyi kovalla karvauspelaamisella rytmittämään peliä pitkin iltaa.

Ojamäki latoi lopulta puhtaan hattutempun KalPa-rysään. Kolmannen osumansa laituri sai viimeistellä komeasta Matti Järvisen syötöstä.

Otto Rauhala pääsi vielä Jaakko Rissasen kiekonmenetyksen jälkeen iskemään illan kruunaavan Tapparan viidennen maalin.

Erikoistilanteet 

Ojamäen huippuillan toinen ja neljäs osuma syntyivät ylivoimalla. Porilaislähtöinen hyökkääjä oli ylivoimaisesti illan kirkkain hahmo joka kerta, kun astui kentälle.

Lähtökohdat 

Spengler Cupin voiton napanneet kuopiolaiset jatkoivat voitokkaasti myös Liigaan palattuaan. Vuoden 2019 ensimmäisessä pelsisään KalPa voitti SaiPan 3−1.

Maalivahtipelaaminen 

Denis Godla pelasi KalPan maalilla mukiinmenevästi. Hän ei voinut mitään Ojamäen teräville laukauksille,mutta ei toisaalta esittänyt riittävän hyviä otteita, jotta vieraat olisivat voittaneet ottelun.

Puolustuspelaaminen 

Kuopiolaispuolustus oli paikoin varsin kinkkisen tehtävän edessä, sillä Tapparan kova karvaus sekä liukkaiden hyökkääjien aivoitukset aiheuttivat ongelmia pelitempossa pysymisessä.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa oli hetken aikaa ihmeissään isäntien kovan tempon kanssa, mutta Frank Gymerin tasoitusmaali toi vieraat toden teolla mukaan peliin.

Vaikka numerollisesti ottelu ei venynyt kovin epäsuhtaiseksi, oli joukkueiden hyökkäystekemisessä iso ero isäntien hyväksi. Gymer oli KalPan harvoja valopilkkuja.

Erikoistilanteet 

KalPa sai ensimmäisen mahdollisuutensa ylivoimalla vasta kolmannen erän puolivälissä. Möyhinä Heljangon maalilla oli erittäin kova, mutta täysosumat jäivät tekemättä.

Erikoista 

Kumpikaan pelanneista maalivahdeista ei torjunut yli 20 kertaa. Heljanko nappasi 13 kutia, Godla koppasi kiekon 16 kertaa.

Ottelun ratkaisu 

Ojamäen lento oli lauantaina yksinkertaisesti niin kova, ettei KalPa pystynyt pysäyttämään häntä, eikä saanut viimeisteltyä itse riittävän montaa osumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo