Tehottomuus Tapparan kiusana - Kärpille arvokas voitto Tampereelta

LIIGA / Raportti
Kärpät pääsi juhlimaan Hakametsässä.
Kuva © Juuso Koro
Tappara ja Kärpät huipentavat runkosarjansa suurten panosten tuplaotteluihin. Ensimmäisessä kohtaamisessa ratkaisijat löytyivät vieraiden ykköskentästä.

Joukkueet lähtivät illan otteluun herkullisesta asetelmasta, sillä voitto vankistaisi asemaa kuuden parhaan joukossa merkittävästi. Kärpille Tapparan lyömisellä oli myös iso henkinen vaikutus, sillä oululaisten edellinen runkosarjavoitto Tapparasta nähtiin yli kaksi vuotta sitten.

Tappara sai ottelulle haluamansa alun, kun harvoin maalinteossa onnistuva Toni Utunen laukoi kotijoukkueen johtoon Charles Bertrandin hyvästä esityöstä. Maalista Tappara sai lisää virtaa ja pelin painopiste pysyi tiukasti Kärppien alueella joukkueen aktiivisen peliotteen ja toimivan hyökkäyspelin ansiosta.

Avauserä eteni tamperelaisten otteessa aina loppuhetkille saakka, jolloin Kärpät iski. Sivustaseuraajan roolissa ensimmäiset 18 minuuttia ollut vierasjoukkue siirtyi yhtäkkiä maalin johtoon, kun Jari Sailion ja Radek Koblížekin maaleihin kului aikaa vain 40 sekuntia.

Kenttä kääntyy

Toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi ja peli aaltoili paikoitellen melko holtittomastikin päädystä toiseen.

Erän puolivälin jälkeen nähtiin Tapparan päävalmentajaa Jussi Tapolaa kuohuttanut tilanne, kun Juhamatti Aaltosen laukaus ponnahti Tappara-vahti Christian Heljangon torjunnasta yläilmoihin ja jatkotilanteesta edelleen maaliin. Tapola haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, kun konkari Mika Pyörälä ajoi maalille ja näytti osuvan Heljangon räpylään, mutta lopulta kiekko valui sisään vahdin patjan kautta. Tuomarit eivät vaikuttaneet alkuun innokkailta tarkistamaan tilannetta uudelleen ja Tappara-käskijä sai vaatia haastomahdollisuutta tosissaan.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen syntyneen 1−3-maalin jälkeen momentum siirtyi vuorostaan Kärpille, joilla oli mahdollisuus lisätä johtoaan myös rangaistuslaukauksesta. Michal Krištof ei kuitenkaan onnistunut, joten erätauolle siirryttiin Kärppien kahden maalin johtoasemassa.

Kehno kiri

Päätöserä oli monellakin tapaa avauserän toisinto. Tappara sai koneensa uudestaan käyntiin ja vyörytti hyökkäyksiä, jotka tuottivat lukuisia maalipaikkoja. Koko kauden enemmän ja vähemmän joukkuetta kiusannut tehottomuus vaivasi kuitenkin jälleen, sillä kiekon hallinnasta ja ylivoimamahdollisuuksista huolimatta Maksim Matushkinin tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa Tappara ei päässyt.

Kärpät sen sijaan kävi kuin varkain lisäämässä johtoaan, kun kiekko kimposi onnekkaasti  Koblížekin luistimen kautta maaliin.

Tämän jälkeen Hakametsän illassa ei enää lisämaaleja nähty, joten Kärpät kuittasi itselleen arvokkaat kolme pistettä. Tämä ei kuitenkaan vielä takaa Kärpille paikkaa kuuden parhaan joukossa. Koska tiistaina myös Pelicans ja KalPa pelaavat, riittää myös huomisessa Tapparan ja Kärppien uusintaottelussa huimasti panosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo