Tappara taipui niukasti ilman Lauri Marjamäkeä pelanneelle Kärpille – Nokia Arenalla nähtiin Heljangon ja Galimovin välinen show

Juhamatti Aaltonen ratkaisi jälleen tärkeän ottelun Kärpille.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tappara ja Kärpät kohtasivat toisensa toistamiseen muutamien päivien sisään. Jos viikon avausosa näytelmästä oli viihdyttävä ja tasainen, ei toinen näytös Nokia Arenalla 10 180 katsojan edessä ollut edeltäjäänsä huonompi. Kärpille voitto jatkoajan jälkeen lukemin 2–1 oli kauden ensimmäinen Tapparasta.

Kärpät matkusti Tampereelle ilman Lauri Marjamäkeä, joten joukkueen vetovastuun Tapparaa vastaan otti apuvalmentaja Ville Mäntymaa. Kärppien kokoonpanoon illan ottelussa tekivät paluun pitkien loukkaantumisten jälkeen Stanislav Galimov ja Tuukka Tieksola.

Viikon toisesta tasaisesta sekä viihdyttävästä Tapparan ja Kärppien kohtaamisesta oululaisseuran riveistä puuttuivat Saku Mäenalanen ja Julius Junttila. Tapparalta puuttui illan ottelussa nuori hyökkääjä Petteri Puhakka, jonka paikan otti Patrik Virta.

Tappara aloitti ottelun maalinteon

Avauserä käynnistyi Kärppien painostuksella ja Tappara oli pakotettu purkamaan kiekkoa pois puolustusalueeltaan, kunnes kirvesrintojen tehotykki Anton Levtchi ketjunsa kanssa tuli tasoittamaan kiekonhallintaa loistavilla otteillaan.

Alkuminuuttien tiimellyksessä Jesse Koskenkorva sai käteensä osumaa, mutta hän pystyi jatkamaan ottelua. Vauhdikkaan erän alun ensimmäinen katko nähtiin, kun Topi Niemelä nappasi ottelun ensimmäisen rangaistuksen reilun kolmen minuutin pelin jälkeen.

Niemelä joutui boksiin, koska hänen mailansa osui Kristian Tanusta kasvoihin. Tanus ei palannut tilanteen jälkeen kaukaloon, joten Tapparalla tuli hyökkääjävajetta. Kärppien alivoima oli timanttia, eikä Tapparalle siunaantunut hyviä maalintekopaikkoja kaksiminuuttisen aikana.

Erikoistilanteen jälkeen Tappara otti enemmän otetta itselleen, jolloin Levtchin kaltaiset hyökkäystaiturit pääsivät esittelemään taitojaan yleisölle. Kärpät korosti omissa hyökkäyksissään hitaita lähtöjä, jotka Tapparan pelaajat pysäyttivät vaivatta.

Kurittomasti pelannut Kärpät nappasi myös erän toisen rangaistuksen, josta Levcthi rokotti Kristian Kuuselan syötöstä upealla ottelun avausosumalla.

Maalin jälkeen Tappara tuli jälleen Stanislav Galimovin maalia kohti jopa liiankin aggressiivisesti. Ville Koivunen antoi Galimovin syliin tulleelle Virralle kovuutta, mikä ei kuitenkaan piristänyt vieraiden peliä muutamia hyviä hyökkäyksiä lukuun ottamatta.

Toinen erä oli tasaista taistoa

Maalittomassa toisessa erässä Kärpät lähti jälleen hyvin erään, mutta Tappara sai hiljalleen otetta jättäen vieraat vastahyökkäyksiä juonimaan. Vaarallisia vastahyökkäyksiä ei runsaasti nähty, joten Christian Heljanko pääsi helpolla tämänkin kaksikymppisen aikana.

Yleisöä hellivässä kiekko-ottelussa toisen erän aikana vauhti kiihtyi entisestään, eikä taukoja useasti vietetty. Avauserässäkin säväyttäneellä Kärppien nelosketjulla oli tässä erässä omat laadukkaat paikkansa ja ketju olikin yksi Kärppien parhaimmista.

Toista Liiga-otteluaan pelannut Viljami Nieminen laukoi erän ensimmäisellä puoliskolla taitavasti Levtchin syötöstä, mutta vahvaa peliä pelannut Galimov nollasi tilanteen. Tuo tilanne kuvasi täysin erän kulkua, sillä Tapparalla oli ajoittain paljon paremmat paikat kuin Kärpillä ja kotijoukkue pääsikin ansaitussa johdossa toiselle erätauolle.

Kolmas erä toi ottelulle kaivattua draamaa

Kolmas kaksikymppinen käynnistyi ottelun käsikirjoituksen mukaan Kärppien hallinnassa ja heti joukkueen päästessä Heljangon maalille Koskenkorva tasoitti ottelun. Jos Tappara piti ennen Koskenkorvan maalia verkkonsa puhtaana 202 minuuttia ja 20 sekuntia, oli Kärpillä maalinteossa ollut murheita jopa reilussa kahdeksassa erässä putkeen.

Maalista huolimatta Tappara otti itselleen jälleen otetta. Pirteästi läpi ottelun pelannut Koivunen sommitteli oululaisseuran uutta hyökkäyskuviota, mutta edes kevään pelaaja Juhamatti Aaltonen ei pystynyt ohittamaan huippupeliä pelannutta Heljankoa.

Tappara pääsi erän aikana hakemaan uutta osumaa ylivoimalla tässä kuitenkaan onnistumatta ja Niemisellä oli jälleen maalintekopaikka, jonka Galimov jälleen pysäytti. Venäläisvahti pelästytti oululaiskannattajat jääden torjunnan jälkeen maahan makaamaan, mutta kaikkien onneksi vahti pystyi jatkamaan ottelua.

Tasainen ja viihdyttävä ottelu tarjosi katsojille viihdettä koko rahan edestä, kun voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Muutamaa sekuntia ennen kuusikymppisen täyttymistä Levtchillä oli täydellinen paikka ratkaista ottelu, mutta ratkaisua ei syntynyt.

Jatkoaikaa pelattiin noin kaksi minuuttia ja kevään pelaaja Aaltonen iski Veli-Matti Vittasmäen luistimen kautta ottelun ratkaisun. Ennen Kärppien maalia Galimov pysäytti oman maalinsa takana kiekonriiston, mikä vihastutti kotijoukkueen kannattajia ja pelaajia.