Tappara piti Kärpät aisoissa Liigan kärkikamppailussa − kovat kudit ja kuuma Garteig toimivat voiton avaimina

LIIGA / Raportti
Adam Polášek kumautti ottelulle sen loppuluvut.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara näytti perjantaina kotihallissaan, että sen peli on sillä tasolla, että se on valmis haastamaan kenet tahansa kevään peleissä. Kovat laukaukset ja laadukas maalivahtipeli toivat tamperelaisille kolme pistettä.
Lähtökohdat 

Tappara sai kauan kaivatun pelaajan takaisin kokoonpanoonsa, kun kapteeni Kristian Kuusela puki kirvesrintojen peliasun ylleen loukkaantumisen jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Michael Garteig aloitti Tapparan maalilla erinomaisesti, sillä oltuaan pitkään työttömänä hän esitti tyylikkään pelastuksen Joona Huttulan kokeiluun irtokiekkotilanteessa.

Puolustuspelaaminen 

Tappara puolusti perjantaina totutun vahvasti, mutta muutaman kerran senkin ote lipsui. Toisen erän alussa Kärppien Mika Pyörälä pääsi puolittain läpi, mutta puolustajat ehtivät häiritsemään sen verran, että konkarin yritys jäi lepsuksi.

Alexander Ytterell otti kiekollista vastuuta ja myös Adam Polášek sai onnistumisen 3−1-maalin muodossa. Kärppien päävalmentajana tuurannut Lauri Mikkola haastoi tilanteen tuloksetta, sillä tilanteessa ei ollut maalivahdin häirintää.

Muokattu, 7.2.2020, kello 21.55: Korjattu, että Mikkola tuuraasi A-maajoukkueen mukana olevaa Mikko Mannerta.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara aloitti joukkueista terävämmin ja saikin ennen pitkää palkintonsa, kun Niko Ojamäki sivalsi Kärppien puolustajan jaloista kiekon maaliin. Kirvesrinnat näyttivät kotiyleisölleen, että se halusi toden teolla voittaa Liigan kärkikamppailun.

Vielä päätöserässäkin Tappara oli vireessä ja Charles Bertrand purjehtikin hienoilla veiveillä ensimmäisellä minuutilla Kärppien maalille, mutta maali jäi uupumaan.

Erikoistilanteet 

Tiedä häntä, saiko Tappara kapteeninsa paluusta niin paljon lisäenergiaa, että joukkueen ylivoima loksahti kohdalleen kuin nakutettu, vaikkei Kuusela ollut aina kentälläkään. Tyler Morley iski lukemat 2−0:aan hienon kuvion päätteeksi.

Sinioranssit antoivat vielä vieraille mahdollisuuden tulla uudestaan voittotaisteluun, kun Tuukka Mäntylä sai kolmannessa erässä heppoisen kampitusjäähyn. Tapparan alivoimanelikko oli kuitenkin tehtäviensä tasalla.

Lähtökohdat 

Kärpät tuli Tampereelle allaan yksi kauden suvereeneimmista voitoista, kun se pieksi Pelicansin Lahdessa peräti 8−1. Oululaiset iskivät tuon ottelun toisessa erässä peräti kuusi maalia.

Maalivahtipelaaminen 

Nuorten MM-kisavahti Justus Annunen pelasi Kärppien maalilla hyvän ottelun, eikä hän voinut takaiskuille mitään. Hän esitti huippumaalivahdille tyypilliseen tapaan varmoja torjuntoja eikä pomputellut kiekkoja eteensä.

Kuitenkin Garteig kentän toisessa päädyssä oli perjantaina parempi, mikä oli nähtävissä tulostaululta 60 minuutin jälkeen.

Puolustuspelaaminen 

Kärppien takalinjat olivat niin ikään huippukamppailun vaatimalla tasolla eikä kotijoukkue saanut ylivoimahyökkäyksiä tai päässyt hätyyttelemään Annusta järin tiukoista paikoista.

Kärppien viritellessä takaa-ajoa puolustuksessa sattui oululaisdten kannalta harmillisia mailojen pettämisiä. Shaun Heshka ei saanut kiekkoon kunnon osumaa ja Miihkali Tepon virityksen edessä pelikeppi sanoi poks.

Hyökkäyspelaaminen 

 Vieraat olivat olivat varsinkin avauserässä vastaantulijan roolissa. Kärppien paras paikka avautui Jesse Puljujärvelle, mutta Garteig venytti eteen. Oululaiset tulivat peliin mukaan hieman yllättäen, kun Mika Pyörälä sai kiekon nopeasti kulmasta maalin eteen.

Kolmannessa erässä Kärpät onnistui luomaan tiivistä hyökkäyspainetta pakottaen Tapparan rikkeisiin ja virheisiin.

Erikoistilanteet 

Kärpät sai hieman juonesta kiinni Ytterellin jäähyn aikana, mutta lopulta Tapparalla oli helppo työ tehdä vieraiden ylivoimasta aseetonta. Juho Lammikon hyökkäyspäässä ottama jäähy toisaalta kieli hermokontrollin puutteesta.

Kärpät pääsi illan aikana kokeilemaan myös kahden miehen ylivoimaa, mutta joukkue ie saanut yhtään vaarallista tilannetta. Päin vastoin, Jussi Jokinen onnistui harhasyötöllään purkamaan parhaan mylläkän.

Ottelun ratkaisu 

Tappara kesti Kärppien rynnistyksen kolmannen erän alkupuolella ja rauhoitti pelin riittävän tehokkaasti kohti päätössummeria. Garteig oli maalillaan yksi tamperelaisten ehdottomia ratkasupelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo