Tappara palasi kuukauden tauon jälkeen kotikaukaloon tyylillä – Veli-Matti Savinaisen maalit murskasivat Kärpät

Kokeneen hyökkääjän Veli-Matti Savinaisen kaksi maalia olivat tärkeitä palasia Tapparan voitossa.
Tappara palasi vihdoin kotikaukaloonsa, kun se kohtasi Liigan torstai-illan ainoassa ottelussa Kärpät. Veli-Matti Savinaisen kaksi maalia pitivät pisteet Tampereella, kun voitto merkittiin Tapparalle lukemin 4–1.

Maajoukkuetauon jälkeen jo toissa päivänä CHL:ää tahkonnut Tappara pelasi kuukauden tauon jälkeen kotikaukalossaan, kun Nokia-areenan kirkkaissa valoissa vastaan asettui levännyt Kärpät. Vieraiden lepoedusta ei ollut hyötyä, sillä torstai-illan ainoa Liiga-ottelu päättyi Tapparalle lukemin 4–1.

Väärä vaihto kuumensi Kärpät-luotsin

Avauserä oli kahden mestarikandidaatin tasaista, aaltoilevaa kamppailua. Tappara aloitti hyvin, kunnes Kärpätkin sai juonesta kiinni.

Erikoisin tilanne nähtiin erän loppupuolella, kun Kärpille vihelletty joukkuerangaistus väärästä vaihdosta kuumensi Lauri Marjamäen tunteet. Vihellyksen jälkeen tuomaristo oli käynyt myöntämässä Kärpät-päävalmentajalle virheensä, mutta tuomaristo ei pystynyt enää kumoamaan tuomiotaan.

Erän ainoat maalit teki Tappara. Casimir Jürgens iski kauden ensimmäisen ja Veli-Matti Savinainen kauden kahdeksannen osumansa. Savinaisen maali syntyi Kärpille vihelletyn joukkuerangaistuksen aikana.

Kärpät oli toisessa erässä vahvempi, mutta tehoton

Toisessa erässä Kärpillä oli tasaviisikoin paremmin kiekko hallussa, sillä Tapparalla oli alkukauden otteluista tuttu toisen erän heikohko vaihe jälleen riesanaan.

Heikommasta vaiheesta huolimatta isännät jatkoivat maalien juhlimista, sillä Savinainen laukoi illan toisen osumansa 19 sekuntia ennen erätaukoa.

Erän alkupuolella Ville Koivusen maila osui ikävästi Mikael Seppälää kasvoihin, joten Tappara pääsi hakemaan illan toista ylivoimaosumaansa. Tapparan erän kahdella ylivoimalla kiekko liikkui vikkelästi, mutta tulos jäi piippuun. Kärpille annettiin myös mahdollisuus kaventaa lukemia ylivoimalla, mutta joukkue ei käyttänyt tilaisuutta hyväkseen.

Erän aikana Peter Tiivola sai aloituksen jälkeen osumaa kasvoihin ja hyökkääjä kävikin pukukopin puolella paikkailtavana. Tiivola jatkoi otteluaan.

Kärpät kavensi – palkinto jäi kuitenkin saamatta

Kolmas kaksikymppinen oli välillä vauhdikasta havaiji-kiekkoa, mutta myös fyysistä kamppailua. 8 058 katsojaa näki viihdyttävän ottelun, joka ei kuitenkaan päättynyt Christian Heljangon nollapeliin. Tappara-vahdin nollapelin murskasi Jesse Koskenkorva, jonka terävä laukaus sujahti helpohkosti verkkoon.

Kokoonpanoja viiimeiseen erään sekoittanut Kärpät haki aktiivisesti lisäosumia, eikä Tapparallakaan raskas viikko näkynyt sen otteissa. Vieraat hakivat kuudella kenttäpelaajalla lisäosumaa tuloksetta. Tappara ratkaisi ottelun Petteri Puhakan lauottua kiekon tyhjään maaliin.

Ottelun loppupuolella linjatuomari Nico Grundström sai epäonnisesti purkukiekon kasvojen seudulle, mutta pystyi hoitotoimenpiteiden jälkeen jatkamaan ottelua.

Tapparan ja Kärppien kaudet jatkuvat yhden välipäivän jälkeen lauantaina, kun Ässät isännöi Tapparaa ja Ouluun saapuu Kärppien vieraaksi SaiPa.

– Otettiin tarvittava voitto. Ei päästy parhaimpaan, mutta lähdettiin hakemaan voittoa ja se saatiin. Kolmeen päivään matkustettiin 24 tuntia CHL-reissun vuoksi, kommentoi kahden maalin mies Savinainen ottelua C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.