Tappara otti revanssin Kärpistä ja päätti runkosarjan voitokkaasti

LIIGA / Raportti
Tappara otti revanssin Kärpistä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tapparan ja Kärppien peräkkäisten päivien kohtaamiset tarjosivat vauhdikasta kiekkoa. Osat vaihtuivat Hakametsässä maanantaista.

Tappara ja Kärpät väänsivät omat runkosarjapelinsä päätökseen Tampereella. Joukkueet kohtasivat myös maanantaina, jolloin oululaiset hakivat pitkästä aikaa vieraspisteet Hakametsästä.

Kärpät oli maanantaina niskan päällä alun tamperelaismyrskyä lukuun ottamatta, mutta tiistain revanssimittelössä Tappara pysyi terävänä läpi koko 60 minuutin.

Tappara aloitti ottelun edellisen mittelön tapaan terävästi ja vastasikin avausmaalista, kun Patrik Virta päätti viiden ottelun pisteettömän putkensa kudilla ohi Patrik Rybarin. Vauhdikkaassa avauserässä paikan kokoonpanosta saanut Petteri Puhakka vei kirvesrinnat uudelleen johtoon, kun Shaun Heshka oli ensin tuonut Kärpät tasoihin.

Kotijoukkue pääsi erätauolle niukassa johdossa, mutta tukevampaankin asemaan oli mahdollisuus. Valtteri Kemiläinen kolisutteli näet avauserässä kahdesti kärppämaalin tolppia. Yhteensä kiekko paukkui Rybarin takana ennen erätaukoa raudoissa kolmesti.

Siinä missä Kärpät pääsi joukkueiden eilisessä kohtaamisessa jutun juonesta kiinni pelin edetessä, onnistui Tappara pysymään kuskin paikalla läpi ottelun. Paine pysyi pitkiä jaksoja oululaisten päädyssä ja Charles Bertrandin osuma vankisti kotijoukkueen johtoasemaa entisestään. Kärpät myös teki omasta työstään hankalampaa turhilla jäähyillään.

Kärpät ei päässyt enää kyytiin

Tappara karkasi vielä ennen toista erätaukoa 4−1-johtoon, mutta Mika Pyörälä kavensi numeroita 200. liigamaalillaan.

Kolmannessa erässä Kärpät pääs pelaamaan kahdesti liki peräkkäin ylivoimaa, sillä erikoistilanteella alkaneessa erässä Bertrand otti illan toisen kaksiminuuttisensa vain 47 sekuntia edellisen oululaisistunnon päätyttyä.

Onni kääntyi, kun Sami Moilasella oli tilaisuus lisätä kirvesrintojen johtoa alivoimalla läpiajosta. Vaikka hyökkääjä ei maalinteossa onnistunutkaan, joutui Aku Räty ottamaan rangaistuksen seuranneesta tilanteesta.

Kärpät ei päässyt millään vastustajansa puolustusmuodon sisään ja joutui näin yrittämään ratkaisuja aivan liian kaukaa Christian Heljangon vartioimasta Tappara-maalista. Lopulta vieraiden hurja rynnistys ilman maalivahtiakaan ei tuottanut lisämaaleja, joten Tappara päätti runkosarjan arvokkaalla voitolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo