Ensimmäinen Liiga-joukkue hyvästeli Hakametsän – Tappara nousi pois jumbosijalta

LIIGA / Raportti
Tappara juhli voittoa jatkoajalla.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kärppien viimeinen vierailu Hakametsään tuotti vietäväksi pohjoiseen yhden pisteen. Anton Levtchin voitto-osuma nosti puolestaan Tapparan sijoitusta sarjataulukossa.

Tappara ja Kärpät ovat vuosien varrella pelanneet useita ikimuistoisia otteluita Hakametsän jäähallissa, kuten useissa finaalikohtaamisissa 1980- ja 2010-luvuilla.

Keskiviikkona nämä joukkueet kuitenkin kohtasivat viimeistä kertaa kiekkopyhätössä, ja samalla Kärpät pelasi kokonaan viimeistä kertaa Hakametsässä, sillä oululaisten seuraava vierailu Tampereelle tapahtuu uuden areenan ollessa jo käytössä.

Klassikkofinaaliparin viimeisestä Hakametsän kohtaamisesta muodostui tarkka ja taktinen kamppailu pisteistä. 60 minuuttia ei riittänyt voittajan selvittämiseksi, mutta heti jatkoajan alussa Anton Levtchi ratkaisi 3–2-voiton Tapparalle. Voiton myötä Tappara nousi pois sarjataulukon jumbosijalta.

– Oli tiukka ottelu. Tiedämme, että jokainen peli on täyttä vääntöä – pitää voittaa kamppailuja, kun kevyitä pelejä ei tässä sarjassa ole. Hienoa, että joka pelissä pitää vääntää, Tapparan hyökkääjä Kristian Tanus kertoi ottelun jälkeen C Moren haastattelussa.

Tapparan etsikkoaika kolmeen pisteeseen oli toisessa erässä, jossa se myllytti vahvasti peliä Kärppien päädyssä. Hyvä painostus tuotti onnistumisia kahden maalin verran – Petteri Puhakka avasi kauden maalitilinsä ja Patrik Virta sai naulata kiekon helposti verkkoon Kristian Tanuksen upeasta syötöstä.

– Kokeilin, jos siihen ei tulisi mailaa väliin ja onneksi nyt onnistui. Meidän ketju ei ole oikein saanut tulosta aikaan ja hyvä, että nyt saatiin maali, syötön antanut Tanus kertoi oivalluksestaan.

Tapparalla oli mahdollisuutensa päätöserässä tehdä ratkaisevat osumat, mutta peräti kolmesti kiekko osui tolppaan. Lähimmäksi pääsi kertaalleen osunut Virta, jonka rystynostoa käytiin tarkastamassa videolta. Kärppien Casey Wellman puolestaan totesi sanonnan "jos et itse tee, kaveri tekee" toimivaksi ampumalla 2–2-tasoituksen terävästi heti aloitusvoiton jälkeen.

Tappiosta huolimatta Kärpät on aloittanut kauden viiden ottelun pisteputkella. Oululaisten seuraava ottelu on ohjelmassa lauantaina KooKoota vastaan Raksilassa, ja Tappara puolestaan matkustaa perjantaina Raumalle Lukon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo