Tappara katkaisi tappioputkensa jättäen Jukurit ensimmäistä kertaa pisteittä Tampereen uudella areenalla

Tappara palasi voittojen tielle Jukurien kustannuksella.
Liigan seitsemän ottelun kierroksella Tappara isännöi Jukureita. Tampereen ottelua areenalla seurasi 6 222 katsojaa ja se päättyi isäntien voittoon lukemin 4–1.

Sarjataulukon peräkkäisillä sijoilla olevat Tappara ja Jukurit kohtasivat Tampereella. Ennen ottelua Jukureilla oli alla kahden ottelun voittoputki ja Tapparalla kolmen ottelun tappioputki. Näistä otteluista yksi päättyi kuitenkin vasta jatkoajan jälkeen.

Areenan 6 222 katsojaa todisti lasten lauantaiksi tituleerattua ottelua, joka päättyi isäntien voittoon lukemin 4–1. Lapsia ja lapsenmielisiä viihdyttivät ennen ottelua Hevisaurus ja ottelun aikana muun muassa pomppulinna. Illan sankareina loistivat kahdella tehopisteellä Jori Lehterä ja Mikael Seppälä

Tappara hallitsi – Jukurit maalasi

Avauserä käynnistyi Jukurien painostuksella ja Tapparan hätäisillä purkukiekoilla. Kolmen minuutin kohdalla isännät saivat ensimmäisen pitkän hyökkäyksen, joka herätti kotijoukkueen ja kotiyleisön.

Vieraat selvittivät paineen Frans Tuohimaan loistavien torjuntojen avulla ja lopulta vieraiden Otto Mäkinen avasi illan maalisarakkeen ohittaen ajoittain työttömänä olleen Christian Heljangon. Avausosuman jälkeen pelin virtaus palasi maalia edeltävään aikaan ja kiekko liikkui pääsääntöisesti isäntien käsikirjoituksen mukaan.

Kristian Tanus tasoitti ottelun

Toisessa erässä kotijoukkue aloitti vahvasti ja jatkoi tuttua varmaa peliään. Erä eteni kuitenkin tasaväkisesti, sillä vieraat eivät antaneet kotijoukkueelle yhtä montaa mahdollisuutta avauserässä nähtyihin pitkiin hyökkäyksiin.

Erän alkuminuuteilla Veli-Matti Savinainen hämmensi vieraiden Saku Forsblomia ja kiekon ollessa Jukurien hallussa Tapparan puolustusalueella kaksikko päätti ryhtyä pieneen pystypainiin. Tuomaristo vihelsi tilanteesta kaksikolle kaksiminuuttiset.

Tappara sai lisää tummia pilviä Patrik Virran korkeasta mailasta, josta Tappara-hyökkääjä joutui neljäksi minuutiksi rangaistusaitioon. Jukurien illan ensimmäinen ylivoima oli kuitenkin tehotonta, eikä Heljanko joutunut venymään parhaimpaansa.

Kolme minuuttia ennen erätaukoa Markus Oden tarjosi Tapparalle illan ensimmäisen ylivoimayrityksen, mutta mediassa huomiota saanut kotijoukkueen vahva ylivoima ei onnistunut tasoittamaan ottelua.

Erikoistilanteen jälkeen Tappara tasoitti näytöksen armottoman pyörityksen päätteksi, kun Kristian Tanus puttasi kiekon aivan Tuohimaan nenän edestä maaliin.

Tappara jätti Jukurit pisteittä

Kolmas kaksikymppinen oli Tapparan juhlaa, sillä erän maaleista vastasivat Virta Kristian Kuuselan maukkaasta syötöstä, ylivoimalla Savinainen laukomalla oman irtokiekkonsa Jukurit-maaliin ja Lehterä viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Olli Jokisen luotsaama ryhmä oli kolmannessa erässä tehoton, minkä vuoksi mikkeliläisryhmä joutui lähtemään Tampereen uudelta areenalta ensimmäistä kertaa ilman pisteitä.