Tappara hallitsi, mutta Jukurit rankaisi – kirvesrintojen pitkä kotivoittojen putki meni poikki

Linnus Nässen ratkaisi tasaisen ottelun Tapparaa vastaan
Tappara isännöi Tampere-viikonloppua viettävää mikkeliläisseuraa sunnuntain ainoassa Liiga-ottelussa. 5 552 katsojan edessä pelattu perhepeli päättyi Jukureiden jatkoaikavoittoon lukemin 3–2.

Ennen ottelua kunnioitettiin Porilaisten marssilla Pekingissä aiemmin sunnuntaina historiallisen olympiakullan voittanutta Leijonalaumaa. Juhlallisuuden jälkeen perhepelin kunniaksi lapsikatsoja pääsi pudottamaan 5 552 katsojan edessä taiston avauskiekon.

Maaliverkko heilui avauserässä kahdesti

Avauserä käynnistyi tasaisesti, kunnes pistepörssin kärkimies Anton Levtchi sai toimia kamppailun avausmaalin tekijänä reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Maalin jälkeen Tappara otti entistä enemmän itselleen otetta, ja lauantaina Ilvestä vastaan vahvasti pelannut Jukurit jäi vastahyökkäyksien tarjoilijaksi.

Lauantaina levännyt Teemu Henritius laukoi Jukurien avausminuuttien vaarallisimman paikan, mutta yhden pelin huilin jälkeen Tapparan maalille palannut Christian Heljanko torjui helposti räpylällään mahdollisuuden. Illan ensimmäinen erikoistilanne oli Tapparalle suotuisa Oskars Batnan ottaessa kampituksesta rangaistuksen.

Kuviot eivät kuitenkaan tuoneet toivottua tulosta, joten Olli Jokisen joukot selvisivät kuivin nahoin tilanteesta. Hetki Tapparan ylivoimasta entinen kirvesrintojen hyökkääjä Patrik Puistola järjesti Jukureille ylivoiman. Kauaa nokka ei tuhissut, kun Puistola tasoitti pelin Aatu Rädyn syötöstä. Tappara-hyökkäjä Jukka Peltola kävi maalin jälkeen pahoittelemassa heikkoa puolustamistaan Heljangolle.

Tasoitusmaali tasoitti pelinvirtausta ja Jukurit pääsi entistä paremmin otteluun kiinni hotelliyön jäljiltä. Erän loppuhetkillä joukkueet eivät juhlineet runsailla maalipaikoilla, joten Heljanko ja Oskari Salminen pääsivät helpolla.

Kaksikymppisen viimeisimpiä tilanteita oli Tapparan erän ja taiston toinen ylivoima, joka oli yhtä tehotonta kuin edeltäjänsä.

Tappara väsytti hiljalleen Jukureita

Toisessa erässä Tappara jatkoi pirteää peliään, eikä Jukurit päässyt moneen hetkeen kunnollisille maalipaikoille. Avauserässä oli vauhtia kaukalossa, mutta toinen erä oli rauhallisempi ja rikkonaisempi. Tapparalla oli erän avausminuuteilla paremmat maalipaikat, sillä Jukurit hölmöili kotijoukkueelle mahdollisuuksia.

Pirteää viikonloppua pelanneet Markus Oden ja Otto Mäkinen olivat Jukureiden erän parhaimmistoa. Vieraat joutuivat tässä erässä useammin tyytymään vastahyökkäyksiin. Tappara teki toisen erän ainoan maalin Patrik Virran kunnostautuessa maalintekijänä.

Hyökkääjällä oli ennen osumaa neljän ottelun maaliton putki. Virran osuma lisäsi entisestään isäntien itseluottamusta, jolloin vieraiden kolmosketju Otto Mäkisen johdolla oli ainoa vierasketju Tapparan puolustusalueella moneen minuuttiin.

Kesken kaksikymppisen Virran osumaan lisättiin syöttäjäksi Kristian Kuuselan nimi, joten Kuuselasta tuli syöttöpisteellä Liiga-historian kolmanneksi eniten syöttöpisteitä kerännyt pelaaja. Taistossa pirteästi pelannut Jukurit-hyökkääjä Pekka Jormakka pöllytti sivuverkkoja toisen erän jälkipuoliskolla, joten virkeä hyökkääjä ei saanut viikonlopun toista osumaa.

Tappara-maalivahti Christian Heljangon jatkosopimusuutisella höystetyn mainoskatkon jälkeen Jukurit sai kiekkoa paremmin tamperelaisten maalinedustalle Tapparan höllätessä kaasua. Maaleja ei kuitenkaan kummassakaan päädyssä enempää nähty.

Viihdettä tarjoiltiin koko rahan edestä

Kolmas kaksikymppinen pyöräytettiin käyntiin tasaisesti, vaikka Tapparalla olikin orastava paine Jukureiden päädyssä. Jukurit karvasi kahdella miehellä isäntien hyökkäyksiin lähtöjä, jolloin isännillä oli ainoana mahdollisuutena päästä alueeltaan pois rännikiekkojen kautta.

Jukureiden karvaus ei montaa minuuttia kestänyt, mutta Tappara ei onnistunut avaamaan erän maalihanoja. Jukureiden kultakypärä Petrus Palmu sen sijaan onnistui vastahyökkäyksestä tasoittaen ottelun. Tuo maali piristi jälleen mikkeliläisiä ja Heljangolla oli Salmista enemmän ajateltavaa monta minuuttia.

Tappara pääsi horjuttamaan jälleen ylivoimalla Salmista, mutta Palmu ja muu Jukurit-nelikko puolusti urhoollisesti tämänkin ylivoiman. Alivoiman tyylikäs idea oli Joachim Rohdinilla, joka syntyi Heljangon hapuillessa kiekon ohi. Erikoistilanteen jälkeen Tappara sai tasaviisikoin jälleen painetta Jukurit-päätyyn.

Jukureiden parhain erä oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, sillä mikkeliläisten vahva erä Tapparan ajoittaisesta paineesta huolimatta antoi mahdollisuuden jatkoajalle. Varsinainen peliaika ei hyvistä ideoista huolimatta tuonut ottelulle ratkaisua, joten voittajaa haettiin jatkoajalta.

Tasainen jatkoaika kerinnyt minuuttiakaan vahentua, kun Linus Nässen ratkaisi Jukureille jatkoaikavoiton. Täten Tapparan yhdeksän Liiga-kotivoiton putki meni poikki ja Jukurit oli Tapparallekin viikon vaikein vastustaja. Mikkeliläiset rutistivat jo lauantaina Ilvekseltä täydet kolme pistettä, joten Tampereen-vierailun kokonaissaldo oli Jukureille viisi sarjapistettä.