Tappara avasi kalenterivuoden pirteästi voittamalla Jukurit – Kirk saalisti debyytissään syöttöpisteen

Kristian Tanuksen maali sinetöi voiton kotijoukkueelle.
Kuva © Jarno Hietanen
Tammikuun ensimmäisellä Liiga-kierroksella Tappara sai kotikaukalossaan vastaansa Jukurit. Kauden kolmas kohtaaminen päättyi isännille lukemin 3–2. Tampereella Jukurien kokoonpanossa debytoi Liam Kirk, joka pelasi kakkosketjussa syöttäen vieraiden illan toisen osuman.

Tammikuun ensimmäisellä Liiga-kierroksella Tappara isönnöi Jukureita. Jukurien kokoonpanossa debytoi Liam Kirk, joka sai vastuuta Olli Jokisen ryhmässä kakkosketjussa. Konsta Heleniuksen ja Pekka Jormakan keskellä pelannut hyökkääjä oli kentällä syötöstä huolimatta näkymätön. Tapparan voittoa kauden kolmannessa kohtaamisessa lukemin 3–2 todisti Nokia-areenalla 10 022 katsojaa.

Kristian Kuusela laukoi ottelun avausmaalin

Vauhdikas avauserä oli lievää Tapparan hallintaa, mutta Jukureila oli myöskin omat paikkansa uransa kahdettasataa Liiga-runkosarjaottelua torjuvan Christian Heljangon maalin edustalla. Erän alkupuolella parhaimmat maalipaikat olivat isäntien Marcus Davidssonnilla ja Philp Granathilla, jotka eivät tuottaneet osumaa.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Konsta Heleniukselle tuomittiin illan ensimmäinen rangaistus, jonka kotijoukkue rokotti armotta. Davidsonneista Marcus näki takatolpalla vapaana olevan Kristian Kuuselan, jolla oli helppo työ ohittaa yhdeksättä kertaa tällä kaudella Jukurien maalia vartioiva Karolus Kaarlehto.

Ottelun avausmaalilla konkarihyökkääjä nousi Liigan kaikkien aikojen runkosarjan pistepörssissä ohi Reijo Leppäsen. Ennen erätaukoa Maksim Matushkin kampitti itselleen kaksiminuuttisen. Vierailla ylivoima ei köynnistynyt kotijoukkueen tavoin tehokkaasti, vaikka joukkue loi runsaasti maalipaikkoja.

Jukurien maali herätti Tapparan

Toisessa erässä Tappara hallitsi ajoittain peliä , mutta erän ensimmäisen osuman laukoi nuori Jukurien hyökkääjä Topias Hynninen. Katsojaystävällisessä nopeatempoisessa erässä molemmilla joukkueilla oli monia laadukkaita paikkoja, joita Tapparalla oli enemmän. Kaarlehodlla oli seitsemän ja Heljangolla vain neljä torjuntaa.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Kaarlehto antautui kahdesti, sillä ensiksi Niko Ojamäen lähettämän laukauksen synnyttäneen sekasorron seurauksena Matushkin survoi Tapparan johtoon ja Kristian Tanus lisäsi johtoa komealla osumalla.

Kirk avasi pistesaldonsa

Kolmas kaksikymppinen oli tasakentällisin kotijoukkueelta järkevää pelaamista johtoasemassa, sillä Jukureilla ideat jäivät vaisuiksi. Petteri Puhakka pääsi läpiajoon alivoimalla, jonka Juhamatti Aaltonen pelasti huitomalla itselleen kuitenkin rangaistuksen. Tasavajaalla Linus Nässen laukoi illan viimeisen osuman Kirkin syötöstä.

Komea yleisömäärä takasi Jukureille seurahistorian yleisömäärän ennätyksen, koska mikkeliläisjoukkueen edellinen ennätys oli HIFK:ta vastaan noin kaksi vuotta sitten. Silloin Helsingissä paikalla oli yleisössä 7 578 silmäparia. Viimeksi joulukuussa Nokia-areenalle Jukurit keräsi Ilvestä vastaan 7 568 katsojaa, kun taas Tapparan isännöimään kauden ensimmäiseen kohtaamiseen saapui 6 222 katsojaa.