Tappara ei antanut JYPin yllättää Tampereella − Jere Karjalainen iski voittomaalin jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Tappara jatkoi voitokkaita otteitaan myös toisella Liiga-kierroksella.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tappara nousi Tampereella 4−3-voittoon JYPiä vastaan. JYP johti ottelua 50. minuutille saakka lukemin 3−1, mutta kirvesrinnat kiri kolmessa minuutissa tasoihin. Jatkoajalla voittomaalin runnoi Jere Karjalainen.
Lähtökohdat 

Tappara lähtee kotiavaukseensa tiukan paikallispelivoiton jälkeen. Kirvesrinnat johti eilen toisessa erässä Ilvestä jo 4−2, mutta suli jäähysumansa aikana tasoihin. Neljä minuuttia ennen päätöserän loppua Tappara iski kuitenkin kliinisen ylivoimamaalin ja voitti 5−4. Tapparan kokonaisvaltaisen vahva avausottelu lupailee kurittomista jäähyistä huolimatta joukkueelle menestyksekästä lauantaita.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljanko pelasi kohtuullisen ottelun, muttei onnistunut pelaamaan aivan huippupeliä. JYPin maaleista kaksi ensimmäistä syntyivät pomppujen kautta. Parempana päivänään Heljanko olisi kyennyt pysäyttämään nämä pomput. Heljangon mailapelaaminen on jäätävän hyvällä tasolla.

Puolustuspelaaminen 

Tappara ahdisti JYPiä aktiivisella koko kentän karvauksellaan. JYPin onnekkaan 1−1-maalin myötä alkoi Tappara-puolustuksestakin aukkoja löytyä. Jyväskyläläisten 1−2-maali oli osoitus siitä, että varma suorittaja Tapparakin välillä säheltää: ensin kiekkoa pompotti hyökkääjä Tyler Morley, sitten maalivahti Heljanko.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspeli oli pitkälti päättäväistä rintamahyökkäystä. JYP horjutti 1−3-maalillaan Tapparan uskoa, mutta 2−3-kavennuksen myötä Tappara sai jälleen uskon tekemiseensä takaisin. Sen jälkeen JYPin oli vaikea vastata Tapparan taktisesti ja teknisesti terävään hyökkäyspeliin.

Erikoistilanteet 

Ylivoimapeli keskittyi B-pisteiden yläreunalla operoivalle kolmikolle, jossa kaksi laita- ja yksi keskipelaaja kiekottelevat ja hakevat maalintekopaikkoja. Tappara iski kolmesta ylivoimastaan kaksi maalia, joten ylivoima oli myös erittäin tehokasta. Alivoimapelistään Tappara selviytyi puhtain paperein, sillä JYP ei ainoasta ylivoimastaan tehnyt maalia.

Lähtökohdat 

Myös JYP lähtee toiselle kierrokselle kolmen pisteen voitto taskussa. Eilen jyväskyläläiset kaatoivat kotihallissaan hallitsevan mestarin HPK:n 3−2. Ottelu eteni tasalukemissa kolmanteen erään, jonka 56. minuutilla JYP iski voittomaalin. JYPin mielikuvituksellinen hyökkäyspeli oli joukkueen selvästi vahvin osa-alue sarja-avauksessa.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen voitti maalivahtien taiston, muttei se riittänyt kuin yhteen sarjapisteeseen. 27 kertaa torjunut teräväliikkeinen Laurikainen teki kaikkensa JYP-maalilla.

Puolustuspelaaminen 

JYP puolusti stabiilisti ja antoi Tapparan tehdä aloitteet. Kentän keskikaistan JYP piti varsin tukossa ja vieraat onnistuivatkin 49 peliminuuttia pitämään Tapparan poissa parhailta maalintekopaikoilta.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyksiin jyväskyläläiset lähtivät kontrolloidusti. JYP ei siis lähtenyt hyökkäyksiin höntyillen ilman varmuutta siitä, etteikö edestä löytyisi hyviä syöttölinjoja omille joukkuekavereille.

Erikoistilanteet 

JYP oli hätää kärsimässä Tapparan ylivoiman kanssa. Taisteluilme heittäytymisineen oli hyvä, mutta alivoimalla puolustuspeli oli liian verkkaista Tapparaa vastaan.

Erikoista 

Tapparalla on puolittainen kotikammo JYPiä vastaan, sillä viimeksi se on voittanut JYPin Tampereella varsinaisella peliajalla vasta 14.11.2015. Välissä on nyt pelattu seitsemän ottelua, joista Tappara on voittanut kolme kertaa kahden pisteen arvoisesti, kaksi kertaa kirvesrinnat on saanut yhden pisteen ja kaksi kertaa se on jäänyt pisteittä.

Ottelun ratkaisu 

JYP oli nöyrällä taktiikallaan jo voiton syrjässä kiinni, mutta 50. minuutilla onni kääntyi: Tappara kavensi ottelun 2−3:een. Tappara kun saa dieselkoneensa lämpimäksi, sitä on vaikea pysäyttää. Niin oli asian laita nytkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo