Syntymäpäiväsankarit näyttelivät pääosia Tapparan ja JYPin tiukassa väännössä

LIIGA / Raportti
Teemu Suhonen antoi itselleen syntymäpäivälahjan maalin muodossa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tapparan ja JYPin kohtaamisessa jouduttiin odottamaan avausmaalia pitkälle kolmanteen erään. Syntymäpäiväsankari Teemu Suhonen onnistui ohittamaan niin ikään vuosia täyttäneen Eetu Laurikaisen.
Lähtökohdat 

Tappara voitti Tampereen jäsentenvälisessä trillerissä Ilveksen perjantaina. Joukkue sai helpostusta kokoonpanoon, kun Tyler Morley palasi tositoimiin.

Maalivahtipelaaminen 

Michael Garteig pelasi vakuuttavasti ja pönkitti hyvillä otteillaan asemaansa Tapparan ykköstorjujana.

Puolustuspelaaminen 

Tiivis viisikkopuolustus toimi vankasti, eikä JYP päässyt kuin muutaman kerran lähelle Garteigin vartioimaa maalia. Hyökkäyssuuntaan Teemu Suhonen otti jonkin verran roolia ja vastasikin illan avausosumasta kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen päätteeksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Tapparalla oli ottelun aikana hyviä jaksoja, mutta varsinaista hallintaa kotijoukkue ei saanut. Laukaukset lähtivät pääasiassa kaukaa ja ne olivat JYP-puolustukselle helpohkoja siivota.

Erikoistilanteet 

Tapparalla oli omat vaikeutensa pitää hermokontrollista kiinni. Varsinkin kahden miehen alivoimaan johtaneista jäähyistä Charles Bertrandin myöhästynyt taklaus oli varsinainen hölmöilyn taidonnäyte.

Ylivoimatilanteissa Jere Karjalainen joutui soittamaan liian montaa viulua Kristian Kuuselan ja Valtteri Kemiläisen ollessa poissa.

Lähtökohdat 

JYP palasi perjantaina voittokantaan, kun se möyhensi SaiPan luvuin 5−1. Puolustaja Mikko Kalteva tehoili kahden maalin edestä.

Maalivahtipelaaminen 

Varsinkin ottelun avauserässä Eetu Laurikainen esitti useita uskomattomia torjuntoja. JYP-veskari oli yksi kentän hahmoista koko ottelun ajan, mutta jyväskyläläisten maalinteon tuskaa hänkään ei onnistunut lieventämään.

Puolustuspelaaminen 

Erityisesti nuoret Valtteri Kakkonen ja Olli-Petteri Viinikainen esiintyivät edukseen Hakametsässä. Viinikainen loukkasi itseään toisessa erässä tilanteessa, jossa hän nousi röyhkeästi Tappara-maalille. Kimi Kuusela sai tililleen ensimmäiset liigavaihtonsa.

Hyökkäyspelaaminen 

Vaikka jyväskyläläiset nappasivatkin edellisessä pelissään suurimaalisen voiton, ei Hakametsässä nähty viitteitä siitä, että hurrikaanipaidat olisivat saamassa koneitaan käyntiin. Julius Nättisen näkymättömyys oli hyvin konkreettinen esimerkki hyökkäyspelin vaikeudesta.

Erikoistilanteet 

Rikkonaisessa avauserässä JYP sai pelata minuutin kahden miehen ylivoimaa, mutta joukkueen tekeminen meni siirtelyksi eikä vetoja nähty kuin muutama.

Alivoimansa JYP selvitti moitteetta, joskaan Tapparakaan ei saanut pakkopeliään luistamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Erikoista 

Ottelun kahdella suurella hahmolla, Tapparan voittomaalin tekijä Suhonen täytti 31 vuotta ja JYPin maalia vartioinut Laurikainen 27 vuotta.

Ottelun ratkaisu 

JYP ei ehtinyt oikeastaan käynnistää kiriään, sillä Miska Siikonen joutui ottamaan rangaistuksen kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä rangaistuksen. Suhosella oli vielä viimeisellä minuutilla paikka iskeä illan toisensa tyhjään rysään, mutta kuti meni ohi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo