Patrik Virta ja Waltteri Merelä tehokkaina – Tappara masensi jälleen JYPin minipudotuspelien toisessa osassa

Tappara palkitsi paluun katsomoihin tehneet faninsa maukkaalla voitolla.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tappara sai ottaa Nokia Arenalle jälleen yleisöä. 4 415 katsojaa näki tuplakohtaamisten viimeisen osan, joka päättyi Tapparan voittoon lukemin 5–2. Kirvesrinnat saivat tärkeän palasen kokoonpanoon, kun Anton Levtchi kirmasi hyökkäykseen loukkaantumisen jälkeen. JYPillä oli tässäkin ottelussa kokoonpanohuolia.

Maaliton avauserä käynnistyi juhlallisuuksien jälkeen JYPin energisellä aloituksella. Kyle Platzerin johtama Tappara-viisikko sai kaivettua kokoonpanohuolista kärsivän vierasjoukkueen otetta hiljalleen kotijoukkueelle. Nuorella JYP-hyökkääjällä Justus Mikkosella oli ensimmäisten minuuttien paras maalintekopaikka.

Mikkosen tilanteen jälkeen Tyler Morleyn hyökkäysviisikko vapisutti Konstantin Šostakia, mutta tuloksetta. Tuon tilanteen jälkeen kamppailua pelattiin ilman vaarallisia maalintekotilanteita useat hetket. Jukka Ahvenjärven luotsaama jyväskyläläisryhmä pelasikin avauserässä varsin pirteästi, vaikka tehottomuus tilanteiden hukkaamisissa näkyikin.

Morley nappasi illan ensimmäisen rangaistuksen, mutta JYP jatkoi vaatimatonta ylivoimaa ja Tappara tehokasta alivoimaansa. Lopulta Tapparan hallitsemassa erässä Christian Heljanko torjui 14 kertaa ja Konstantin Šostak nappasi tilastoihinsa 12 torjuntaa.

Pitkästä aikaa Nokia Arenalle päässyt kotiyleisö antoi tuomareille painetta, mutta tuomarinelikko selvisi avauserästä moitteetta. Ilman erätaukosummeria päättyneessä erässä Kristian Kuuselalla ja Reid Gardinerilla olivat erän loppupuoliskon vaarallisimmat paikat.

Virkeästi pelannut JYP avasi ottelun maalihanat

Toisessa erässä Tappara lähti avauserää paremmin erään ja aiheutti jo avausminuutilla vaaratilanteita JYP-puolustukselle ja Šostakille. JYPillä erän ensimmäinen maalintekotilanne nähtiin vasta kahden minuutin pelin jälkeen, mutta tilanne olikin yllättävän vaarallinen.

Tilanne herätti Tapparan pelaamaan paremmin ja nopeilla kääntöhyökkäyksillä Jarkko Malinen ja kumppanit saivat luotua uusia maalintekotilanteita. Aleksi Salonen oli pakotettu erän puolivälissä rikkomaan kovan Tapparan painostuksen keskellä.

Tapparan ylivoima oli paljon luontevampaa kuin jyväskyläisillä, mutta Šostak ja JYPin alivoimanelikko selvisivät huoletta kaksiminuuttisesta. Severi Lahtisen loistava alivoimapelaaminen oli valopilkku tässä erikoistilanteessa.

JYPin rangaistukset eivät jääneet tähän, kun avauserässä osumaa saanut JYPin kultakypärä Reid Gardiner nappasi hetki Salosen rangaistuksen jälkeen JYPille jälleen alivoima-aikaa.

Tässä erikoistilanteessa JYPin venäläisvahti torjui Kristian Tanuksen jykevän laukauksen maskillaan ja puhalteli hetken jääntasossa jatkaen kuitenkin ottelua. Samalla hetkellä jyväskyläläisten saadessa viidennen kenttäpelaajan takaisin, ohitti Anton Stråka vaikean erän pelanneen Heljangon, jolle merkittiin erässä vain kolme torjuntaa.

Erässä 18 koppia torjunut Šostak sai ottelun avausmaaliin syöttöpisteen ja hän nollasi erässä vielä kertaalleen jyskyttämään päässeen Tappara-ylivoiman. Erän loppupuoliskolla JYP purki kiekkoa, ja Tappara haki vihaisesti ottelun avausmaaliaan.

Kolmannessa erässä maaliverkko heilui neljästi

Kolmas kaksikymppinen alkoi JYPin paineistuksella. Jussi Tapolan ryhmä otti hiljalleen jälleen otetta, mutta JYP pelasi pirteän ja fiksun erän. Kirvesrintojen työ sai kuitenkin palkinnon, kun viiden ottelun maalittoman putkensa katkaissut Patrik Virta kiitti maalilla vastuutaan kärkiketjussa.

Tappara sai Virran maalista virtaa, ja JYP oli ajoittain helisemässä. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin harjoittamaan ylivoimaa, kun Kyle Platzer nappasi Jussi Tapolaakin naurattaneen rangaistuksen.

Petteri Puhakkaa ja Otto Rauhalaa ei jäähy naurattanut, sillä Rauhala katkaisi alivoimalla 11 ottelun maalittoman taipaleensa. JYP ei saanut tälläkään ylivoimalla mallikkaita tilanteita aikaiseksi.

Vaikka Tappara painostikin, JYP viimeisteli vastahyökkäyksestä Reid Gardinerin toimesta ottelulle lisää draamaaa tasoitusmaalilla. Hetki JYPin maalin jälkeen verkkoi soi jälleen, tällä kertaa Tapparan juhliessa Waltteri Merelän maalilla johto-osumaa. Loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloon tehnyt Anton Levtchi sai ratkaisuosumaan syöttöpisteen.

Santtu Kinnusen maila osui Justus Mikkosta kasvoihin, mistä päätuomarikaksikko vihelsi neliminuuttisen Tappara-hyökkääjälle. Tätäkään tilaisuutta JYP ei osannut hyödyntää, vaikka areenan valomies meinasi sekoittaa Tapparan pasmat jättämällä aloitustilanteen jälkeen häikäisevät spotit päälle.

Upea trilleri oli viimeisiin hetkiin asti jännittävä. Tappara pääsi kuitenkin juhlimaan neljättä perättäistä voittoaan ja JYP jatkaa murheellisessa neljän ottelun tappioputkessa.

Taiston viimeiset maalin iskivät Patrik Virta naulatessa illan toisen osumansa. Lisäksi tyhjään nuottaan osui myös Waltteri Merelä. Maalivahti Christian Heljanko sai syöttöpisteen Virran maaliin yrittäessään itse painaa kiekon reppuun.