JYP voitti − Rooba jatkoi tehoiluaan ja Tappara kompurointiaan

LIIGA / Raportti
Robert Rooba osui sekä varsinaisella peliajalla että voittomaalikilpailussa.
Kuva © Juuso Koro
JYP katkaisi yli kuukauden mittaisen tappioputkensa ja ratkaisuosuman voittomaalikilpailussa laukonut Robert Rooba teki jo kuudennen pelitilannemaalinsa neljään peliin.

− Ihanalta tuntuu, tiivisti ratkaisevan osuman voittomaalikilpailussa laukonut tulikuuma JYP-hyökkääjä Robert Rooba C Moren haastattelussa. Voitto Tapparasta oli JYPille ensimmäinen yli kuukauteen.

Tapparalla oli alla maaliton tappio HPK:lle, mikä näkyi joukkueen pelaamisessa tietynlaisena väkinäisyytenä. Esimerkiksi tehopuolustaja Maksim Matushkin laukoi kehnoistakin paikoista ja usein päin JYP-pelaajaa. Vierasjoukkue sen sijaan puolusti kypsästi ja oli varsinkin ensimmäisessä erässä tuoreemmalla jalalla liikkeellä.

Santeri Koskela hyödynsikin Blake Parlettin haparoinnin kiekon kanssa ja iski Liiga-uransa avausmaalin. Myös Tapparan ensimmäisen maalin laukonut Jere Henriksson avasi maalitilinsä Liigassa.

JYPin hyökkäyspeliä johtivat tiistain jatkoaikatappiosta tutut ratkaisijat kultakypärä Rooba ja ketjukaveri Jerry Turkulainen − molemmat tehohyökkääjät myös onnistuivat voittomaalikilpailussa. Niko Parkkinen oli JYP-maalilla eleettömän varma.

Tappara-maalivahti Christian Heljanko puolestaan tarjosi ottelun jännittävämmän hetken lähtemällä jatkoajalla maalinsa suulta siniviivalle asti purkukiekkoa vastaan kuin Jukka Tammi konsanaan − huitaisu päätyi JYP-hyökkääjän lapaan, mutta Tapparan pirtein hyökkääjä Kristian Tanus venyi laukauksen tielle.

Tapparalla tehottomuuden tuskaa

Tapparan viikko on käynnistynyt nihkeästi: tiistaina joukkue jäi maaleitta Hämeenlinnassa ja JYP-ottelusta tarttui mukaan vain yksi sarjapiste pelin hallinnasta huolimatta.

Kotijoukkueen maaleista vastasi kaksi nelosketjun hyökkääjää, mutta pirteimmät yksilöt olivat totutusti ykköspuolustaja Matushkin, kultakypärä Kristian Kuusela ja huikealla itseluottamuksella pelaava Tanus.

Ykkösketjun kolmas hyökkääjä Charles Bertrand pääsi laukomaan monta kertaa hyvältä paikalta, mutta ranskalaisen suorituksista näkyi juuri Tanukseen verrattuna hermostuneisuus ja epävarmuus.

Hermokontrollin suhteen molemmilla joukkueilla jäi parantamisen varaa: hölmöjä jäähyjä tuli molemmin puolin, ja jälkipelinahistelua nähtiin moneen otteeseen.

Tappara on sarjataulukossa viidentenä ja JYP edelleen jumbona. Jyväskyläläiset kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Ässät kotonaan, Tappara saa lauantaina vieraakseen SaiPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo