Tappara kärsi kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa − Ilves oli paikallisottelussa parempi lukemin 2−1

LIIGA / Raportti
Tappara (Charles Bertrand) ja Ilves (Panu Mieho) eivät antaneet tuumaakaan periksi Tampereen-paikalliskamppailussa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Täpötäysi Hakametsä (7 300 katsojaa) sai todistaa Tapparan kauden ensimmäistä varsinaisen peliajan tappiota, kun paikalliskilpailija Ilves vei pisteet lukemin 2−1.
Lähtökohdat 

Sarjajohtaja Tapparalla oli allaan nihkeä 3−2-jatkoaikavoitto sarjajumbo Sportista. Kolmen pisteen voittokin oli lähellä, sillä Sport tasoitti ottelun vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria. Kaikkiaan 15 ensimmäisessä liigaottelussaan Tappara ei ollut hävinnyt varsinaisella peliajalla vielä kertaakaan.

Maalivahtipelaaminen 

Ilveksen maalit eivät menneet Michael Garteigin piikkiin. Garteig lisäksi rytmitti joukkueensa hyökkäyspeliä hyvän mailapelinsä ansiosta.

Puolustuspelaaminen 

Ensimmäisessä erässä Tappara-puolustuksesta löytyi vain yksittäisiä aukkoja. Toisessa erässä Tappara olikin koko ajan potkun jäljessä, ja Ilves pääsi viemään peliä selvästi Tappara-päädyssä. Kolmannessa erässä Tappara oli 0−2-tappiotilanteessa odotetusti hyökkäävämpi osapuoli eikä joutunut juuri puolustuskannalle.

Hyökkäyspelaaminen 

Kaksi ensimmäistä erää Tapparan hyökkäys oli innotonta ja mielikuvituksetonta puurtamista. Kolmannessa erässä Tappara sai viimein vauhtia ja vaarallisia tilanteita Ilveksen maalille. Veli-Matti Vittasmäen 1−2-kavennus syntyi voitetun B-pistealoituksen myötä.

Erikoistilanteet 

Tapparan ylivoimapeli oli tänään heikkoa. Edes viiden minuutin ylivoiman aikana Tappara ei saanut pidettyä kiekkoa hallitusti hyökkäysalueella.

Lähtökohdat 

Ilves oli ollut edellisen kerran pelikentillä peräti kuusi päivää sitten: viime lauantaina Lukko haki kiivaan taistelun jälkeen pisteet Ilvekseltä voittolaukauskilpailussa lukemin 2−3. Lukko-kotitappiosta huolimatta Ilveksen vire oli ylöspäin: päävalmentajan vaihtamisen myötä Ilves oli voittanut Jouko Myrrän luotsaamasta seitsemästä ottelusta neljä − kaikki varsinaisella peliajalla.

Maalivahtipelaaminen 

Lukáš Dostál teki ottelussa useita huipputorjuntoja lähietäisyydeltä ja oli joukkueensa tuki ja turva.

Puolustuspelaaminen 

Kaksi ensimmäistä erää Ilveksen puolustusalueen keskikaista oli varsin hyvin peitossa, ja Tappara joutui pitkälti pyörimään kaukalon laidoilla ja päädyssä. Kolmannessa erässä Ilveksen puolustuslinjat murtuivat paineen alla, ja puolustaminen meni selviytymistaisteluksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Avauserässä Ilveksen hyökkäyspeli koostui liiaksi yksittäisten pelaajien harppunahyökkäyksistä, mutta pelin edetessä hyökkäys pelasi tiiviimmin yhteen. Aktiivinen karvaus ja yhteistyö hyökkäysalueella tuottikin toisessa erässä Ilveksen 0−1-maalin: Antti Saarela katkoi Hugo Hašin hyökkäykseenlähdön ja Joose Antonen syötti Teemu Lepauksen vuorenvarmaan maalintekopaikkaan. Ilveksen 0−2-maali oli Antosen ohjaus Tuomas Salmelan siniviivalta lähettämään roikkuvetoon.

Erikoistilanteet 

Ilves tappoi toisen erän alussa Nikolas Matinpalon polvitaklauksesta aiheutuneen viiden minuutin rangaistuksen ja loi jopa vaarallisemmat maalintekopaikat alivoimallaan.

Ottelun ratkaisu 

Ilves kesti viiden minuutin alivoiman ja iski seuranneesta momentumistaan kaksi maalia, jotka riittivät lopulta 2−1-voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo