Marek Langhamerin torjunnat Ilveksen voiton avain Tampereen paikallistaistossa

LIIGA / Raportti
Ilves otti nimiinsä kolme pistettä Tampereen paikallisottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen paikallisottelusta kehkeytyi varsinainen maalijuhla. Tasaisen ottelun ratkaisivat lopulta Marek Langhamerin torjunnat tiukoissa paikoissa.

Taistelu Tampereen herruudesta käynnistyi loppuunmyydyllä Nokia-areenalla vauhdikkaasti. Molemmilla joukkueilla oli yksittäisiä maalipaikkoja, mutta maalivahdit Marek Langhamer ja Christian Heljanko pitivät maalinsa puhtaana. Hieman ennen ensimmäisen erän puoltaväliä kumpikaan joukkue ei ollut onnistunut maalien muodossa.

Ilves pääsi ylivoimalle, kun ensimmäistä erää oli jäljellä reilut kolme minuuttia. Tapparan Valtteri Kemiläinen lähti istumaan kahden minuutin rangaistusta kampituksesta. Ilves onnistui käyttämään ylivoimansa hyödykseen, kun Balázs Sebők yllätti rannelaukauksellaan Heljangon. Syöttöpisteet maaliin merkattiin Tommi Tikalle ja Les Lancasterille. Tikalle kyseessä oli hänen Liiga-uransa sadas syöttöpiste. Erätauolle lähdettiin Ilveksen johtaessa 1-0.

Ottelun toinen erä olikin sitten varsinaista maali-iloittelua. Ensin oli Ilveksen vuoro onnistua maalinteossa. Eetu Päkkilä siirsi joukkueensa kahden maalin johtoon, kun erää oli pelattu 49 sekuntia. Jatkoa seurasi heti perään, kun Jani Nyman teki rannelaukauksellaan tilanteeksi jo 3-0. Tappara kuitenkin onnistui kaventamaan Ilveksen etumatkaa, kun Waltteri Merelä hyödynsi Kemiläisen syötön. Sitten oli taas Ilveksen vuoro maalata. Ilveksen kultakypärä Joona Ikonen teki tilanteeksi 4-1.

Tappara pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle Filip Westerlundin ottaessa kahden minuutin jäähyn kampituksesta. Ylivoima tuotti tulosta, kun Niko Ojamäki kavensi tilanteeksi 2-4. Toista erätaukoa lähdettiin viettämään näissä lukemissa.

Kolmannen erän alku oli tasainen. Tappara pääsi erän aikana yrittämään kahdesti maalia ylivoimalla, mutta Ilves-vahti Langhamer torjui Tapparan yritykset.

Tappara kuitenkin kavensi Marcus Davidssonin maalilla, kun kolmatta erää oli pelaamatta enää 3.42. Aivan ottelun loppuminuuteilla Tappara otti aikalisän ja koetti tasoittaa ottelun ilman maalivahtia. Ilves kuitenkin kesti ja nappasi kolme sarjapistettä maalein 4-3.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo