Ilves loi nahkansa kahdessa päivässä − Tappara kaatui niukasti loppuun asti jännitteisessä kamppailussa

LIIGA / Raportti
Ilves nousi jatkoaikavoittoon Tapparasta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Lähtökohdat 

Tappara on voittanut seitsemän edellistä otteluaan ja se havittelee runkosarjan ykköspaikkaa Kärppien vanavedessä. Kirvesrintojen tuore pelaajahankinta Jonathan Racine ei ollut kokoonpanossa Ilvestä vastaan.

Maalivahtipelaaminen 

Kotijoukkueen maalilla Michael Garteig ei joutunut venymään paraatipelastuksiin, vaan selvisi pitkälti perustekemisellään läpi ottelun.

Puolustuspelaaminen 

Tappara-puolustus joutui toisen erän alussa testiin, kun Ilveksen nelosketju sai pitkän pyörityksen kirvesrintojen päätyyn. Joukkue joutui taistelemaan pitkään samalla viisikolla, kun Ilves rullasi uusia ketjuja sisään.

Vaikka Ilves sai kolmannen erän alussa muutaman terävän vaihdon aikaiseksi, puolusti Tappara johtaan pitkän aikaa tiiviisti koko viisikkona, eikä Ilves päässyt hyökkäysalueelle.

Hyökkäyspelaaminen 

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun vauhdikkaasti edeten nopeilla hyökkäyksillä yli keskialueen. Tapparan ensimmäinen huipputontti avautui Charles Bertrandille, mutta kuti kilpistyi Ilves-puolustukseen.

Heti toisen erän alussa Anton Levtchi pääsi nokikkain Lukáš Dostálin kanssa, mutta hyökkääjä ei onnistunut käyttämään Ilves-puolustuksen nukahdusta hyväkseen. Niko Ojamäki pääsi toisessa erässä sivaltamaan illan avausosuman b-pisteiden välistä.

Erikoistilanteet 

Tappara sai kunnon mylläkän Ilves-alueelle vastustajan jäähyjen aikana. Muutaman epäonnistuneen purkutilanteen myötä kirvesrinnat kävivät avauserässä todella lähellä avausmaalia.

Tappara pysyi sen verran hyvin pelin päällä, että se sai nauttia ylivoimista läpi ottelun. Yhden ylivoiman joukkue kuitenkin tyri, kun Anton Levtchi otti huolimattoman kakkosen kesken pyörityksen.

Lähtökohdat 

Tupsukorvat koki keskiviikon kamppailussaan nolon tappion Jukureille ja joukkueen leiristä kerrottiin syyksi asenneongelma. Lisää vaikeuksia perjantaita ajatellen Ilves sai, kun Robert Leino ja Matias Maccelli joutuivat sivuun loukkaantumisten vuoksi.

Maalivahtipelaaminen 

Dostál palasi joukkueelle vaikean Jukurit-ottelun jälkeen veräjälle ja oli oma vakuuttava itsensä. Ottelun tärkeillä hetkillä nuori veskari oli Ilveksen tärkein yksittäinen pelaaja.

Puolustuspelaaminen 

Ilves puolusti pääsääntöisesti varmoin ottein ja teki sopivan yksinkertaisia ratkaisuja hyökkäyksiinlähdöissä, mutta Tapparan avausmaalissa Ojamäki pääsi vapaasti iskemään osumansa.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves ei jäänyt ihmettelemään, vaan lähti rohkeasti vauhtileikittelyyn mukaan. Joona Ikonen ja Teemu Rautiianen pääsivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, mutta ratkaisu viuhui ohi vastustajan maalin.

Ilves lähti heti kolmannen erän alusta jahtaamaan Tapparan johtoasemaa ja saikin luotua painetta kotijoukkueen päätyyn.

Erikoistilanteet 

Ilves antoi Tapparalle ottelun alkupuolella mahdollisuuden hallita kenttätapahtumia ottamalla huolimattomia jäähyjä. Ylivoimaa tupsukorvat pääsivät kokeilemaan toisessa erässä Ben Bloodin otettua kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä.

Ilves ei päässyt illan helmasynnistään eroon, vaan ajautui kolmannessakin erässä tarkan tuomarilinjan hampaisiin.

Ilves kuitenkin sai kolmannen erän lopulla myös itse ylivoiman. Kuvio sahasi pitkään todella pienenä, kunnes Jasse Ikonen pääsi kiskaisemaan maalin edustalta tasoituksen.

Tupsukorvat pääsivät vielä kolmannen erän viimeisellä minuutilla kokeilemaan ylivoimaa, mutta lopullinen ratkaisu ja pisteiden kohtalo venyi jatkoajalle.

Ottelun ratkaisu 

Kauan ei ehtinyt jatkoaika vanheta, kunnes Ilves-kippari Suomi viimeisteli voitto-osuman Garteigin selän taakse.

Ilves nappasi runkosarjan viimeisestä Tampereen paikallisottelusta kaksi pistettä. Joukkue voitti sarjakakkosen vain kaksi päivää sen jälkeen, kun se oli hävinnyt jo pudotuspelimahdollisuutensa menettäneelle Jukureille asenteen puutteen vuoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo