Hieno paikallispeli tarjosi 65 minuutin maalivahtishow'n

LIIGA / Raportti
Christian Heljanko joutui vastaanottamaan useamman läpiajon.
Kuva © Tiia Mahkonen
Runkosarjan viimeinen Tampereen paikallisottelu päättyi sitä isännöineen Tapparan voittoon. Sekä voittolaukauskilpailun maalit, tulos että sarjapisteet kirjattiin 2−1.

Vauhdikkaan jatkoajan aikana sekä Waltteri Merelä että Dominik Mašin ehtivät olla läpiajossa, mutta maalivahdit Marek Langhamer ja Christian Heljanko pysäyttivät yritykset. Hyvistä yrityksistä huolimatta maalia ei tehty, joten ratkaisu meni voittomaalikilpailuun.

Tapparalta Jukka Peltola ja Kristian Tanus onnistuivat, ja kun Ilvekseltä onnistujiin kirjattiin vain Nick Baptiste, kaksi pistettä jäivät Tapparalle.

Ilves on ollut vahvasti edellä viime vuosien paikallistaistoissa. Tappara oli viimeksi voittanut isännöimänsä paikallistaiston marraskuussa 2018.

− Iso voitto henkisesti meille. Meinasi käydä hassusti tälläkin kertaa, mutta saatiin sitten rankkareilla iso voitto, Heljanko totesi C Moren haastattelussa.

Tappara tuli runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa vahvasti, ja joukkueen nelosketju loi ensimmäisen maalipaikan.  Langhamer pysäytti kuitenkin Otto Rauhalan.

Kiihkeä ja hyviä taklauksia sisältänyt ottelu sai yhdeksän minuutin kohdalla käänteen, kun Santtu Kinnunen roikkui Henrik Haapalassa sen verran, että Ilves sai rangaistuslaukauksen. Haapala asettui yrittämään, mutta Heljanko torjui.

Leo Lööf joutui rangaistusaitioon pian sen jälkeen, ja Tappara pääsi ylivoimalle. Jokereista siirtynyt Otto Leskinen tälläsi komean laukauksen ohi Langhamerin ja paikallisottelun isäntä siirtyi johtoon. Erän loppuhetket olivat paljolti puskemista, eikä maaleja enää nähty.

Tappara aloitti toisen erän painostuksella, mutta Ilves kuitenkin iski vastaan, ja Eemeli Suomi sooloili tasoituksen. Sen jälkeen Tuomas Salmela menetti kohtalokkaasti kiekon, mitä seurasi kirvesrintojen kova pyöritys, jonka aikana kiekko kävi maaliraudoissakin.

Toinen erä oli pääosin Tapparan hallintaa, mistä kertovat torjuntojen määrät: Langhamer 15, Heljanko 6. Jälkimmäinen joutui kuitenkin venymään erän viimeisellä minuutilla läpiajossa, kun Haapala oli nokikkain Suomen hienon roikkusyötön jälkeen.

Kolmannen erän alussa Petri Kontiola komennettiin jäähylle. Leskiselle pelattiin paikkaa samankaltaisella kuviolla kuin ensimmäisessä erässä, mutta tällä kertaa kirvesrinnat eivät onnistuneet.

Ilves oli päästä kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen Joonas Odenin ja Baptisten toimesta, mutta Joni Tuulola heittäytyi takaapäin tilanteeseen ja pelasti Tapparan, vaikka ajautuikin samalla päin omaa maalia.

Varsinaisen peliajan viime hetkien paras paikka osui Ilveksen uudelle tšekkipuolustaja Daniel Gazdalle, joka pääsi yrittämään rystyltä lähellä maalia. Heljanko oli kuitenkin etevämpi, ja näin edessä oli jatkoaika.

Tappara vei kaksi pistettä ja nousi samalla Ilveksen edelle sarjataulukossa. Kirvesrinnoilla on piste vähemmän, mutta kun pistekeskiarvo päätettiin ratkaisevaksi tekijäksi, se riittää, sillä Tapparalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Ottelumäärät tasoittuvat lauantaina, kun Tappara matkustaa TPS:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo