Tappara voitti HPK:n Davidssonin veljesten tehokkaassa debyytissä – Jori Lehterä saavutti uuden rajapyykin

Marcus Davidsson oli tehokkaalla pelipäällä iskien Liiga-debyyttiin kolme tehopistettä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja HPK kohtasivat toisensa kauden kolmatta kertaa tapaninpäivän kierroksella. Nokia-areenalla pelattu ottelu päättyi Tapparalle lukemin 5–2. Kotijoukkueen kannattajille ilonaiheita toivat Marcus ja Jonathan Davidssonin väkevä ensiesiintyminen Tappara-paidassa.

Liiga palasi ryminällä joulutauolta tapaninpäivän seitsemän ottelun kierroksella. Kierroksen yksi otteluista pelattiin Nokia-areenalla, jossa Tappara isännöi HPK:ta. 7 376 katsojaa kerännyt ottelu päättyi Tapparalle lukemin 5–2. Jori Lehterän saavuttama rajapyykki ja Davidssonin veljesten onnistumiset toivat lisäaihetta riemuun kotijoukkueen kannattajille.

Tappara hallitsi avauserää HPK:n aloittaessa maalinteon

Avauserä eteni suuremmaksi osaksi Tapparan hallinnassa, vaikka illan ensimmäisen maalin laukoi Christian Heljangon selän taakse HPK-hyökkääjä Markus Nenonen ylivoimakuvion päätteeksi. Tappara ei lannistunut tästä, sillä erän loppupuoliskolla Lehterä laukoi ottelun tasoihin. Nenosen maalin myötä jäähyboksista vapautuneelle Lehterälle kauden kuudes maali merkitsi hyökkääjän Liiga-uran kahdettasadatta tehopistettä.

HPK hermostui Tapparan vahvasta hallinnasta ja nappasi lyhyen ajan sisään kaksi kahden minuutin rangaistusta. Isännät eivät osanneet hyödyntää Antti Pihlströmin sekä Petteri Nurmen rangaistuksia, mutta kiekko pyöri kuitenkin positiivisesti Sami Rajaniemen vartioiman vieraiden maalin tuntumassa.

Toinen erä oli Davidssonin veljesten show

Toisessa erässä pelin kuva oli pääsääntöisesti Tappara-painotteinen, mutta HPK pelasi myös varsin pirteän kaksikymppisen. Erän ensimmäisillä minuuteilla Marcus Davidsson iski upealla rannelaukauksella Tapparan johtoon uran ensimmäisellä Liiga-maalillaan. Veli Jonathan sai Marcuksen maaliin syöttöpisteen.

Maalin jälkeen Jussi Tapola antoi veljeksille enemmän peliaikaa ja erän aikana Jonathan avasi veljensä tavoin maalihanansa Liigassa. Jonathanin maaliin Marcus sai vuorostaan syöttöpisteen. Erä ei ehtinyt edes puolen välin krouviin, kun Michael Joly laukoi illan toisen tehopisteensä kaventaen maalieron yhteen. Jolyn maali jäi erän viimeiseksi, vaikka kumpikin joukkue sai mahdollisuutensa lisätä maalisarakkeen lukemiaan omilla ylivoimillaan.

Tappara laukoi illan viimeiset osumat

Kolmas kaksikymppinen oli Tapparalta viisasta pelaamista johtoasemassa. Vieraat eivät esittäneet viimeisessä erässä mairittelevia otteita, joten kotijoukkueella oli helppo työ varmistaa voittonsa. Ottelun loppupuolella isäntien vahva hyökkäyspelaaminen ei antanut vieraille mahdollisuutta vaihtoon, jonka vuoksi Jarno Pikkaraisen joukot joutuivat puolustamaan samalla viisikolla monia minuutteja kestäneen Tapparan myllytyksen.

Ottelun viimeisistä maaleista vastasivat Patrik Virta ja lopullisen ratkaisun tyhjään maaliin laukonut Kristian Kuusela. Konkarihyökkääjän kauden ensimmäiseen maalin syöttöpisteen sai Davidsonin veljeksistä Marcus.

– Kiva oli päästä jälleen pelaamaan. Ei ehkä vauhdikkain ottelu, mutta maaleja yleisö pääsi näkemään, kommentoi ottelua C Moren haastattelussa syntymäpäiviään työmaalla viettänyt Tappara-puolustaja Casimir Jürgens