Tappara ja HPK tarjoilivat vauhdikasta lauantai-illan kiekkoviihdettä – Tamperelaisten voittoputki kasvoi kahdeksan ottelun mittaiseksi

Kristian Tanus palasi kokoonpanoon ja ratkaisi kauden kymmenennellä maalillaan voiton Tapparalle.
Kuva © Juuso Koro
Upouudella Nokia Arenalla Tappara isännöi vuoden ensimmäisessä ottelussaan HPK:ta. Ottelu eteni nopeatempoisesti päädystä päätyyn tasaisissa merkeissä, ja ottelu ratkesi lopulta jatkoajalla Tapparan voittoon lukemin 2–1.

Tasaisia otteluita viime vuosina Liigassa takoneet Tappara ja HPK kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella. Ottelu oli HPK:n toinen ja Tapparan ensimmäinen tämän vuoden puolella.

Kotijoukkue lähti kalenterivuoden avausotteluunsa peräti seitsemän ottelun voittoputkessa, minkä lisäksi voittoja on tullut myös CHL-jäillä. HPK lähti vahvasti otteluun ja vei ensimmäisiä minuutteja, mutta Tappara sai muutaman hyvän vaihdon jälkeen otetta itselleen. HPK joutuikin turvautumaan pyöritysjaksojen keskellä pitkien kiekkojen lyömiseen ulos alueelta.

Vaikka Tapparan ylivoimassa on kauden mittaan ollut parantamisen varaa, onnistui se ohittamaan Liigan toiseksi vahvimman alivoimajoukkueen. Maalillaan Daniel Lebedeff sai varusteitaan väliin, mutta Kristian Kuuselan vahva laukaus painui verkkoon. Maali oli Kuuselan uran 269. ja suuresta ylivoimavastuusta huolimatta kauden ensimmäinen ylivoimamaali.

HPK:n vuoro iskeä

Ensimmäisen erän laukaisutilastot menivät Tapparan nimiin ja kotijoukkue näytti jatkavan toisessa erässä siitä, mihin ensimmäisessä jäi. HPK:n puolustuspelaamista on syystäkin kehuttu, mutta nyt vierasjoukkueelle tuli puolustusalueella muutamia harhasyöttöjä ja huonoja avausyrityksiä.

HPK hyödynsi kuitenkin toisen erän lyhyemmän vaihtomatkan, kun se pyöritti toista minuuttia Tapparan alueella eikä Tapparan viisikko päässyt vaihtoon. Hämeenlinnalaisten erän ensimmäinen kontrolloitu hyökkäys päättyi Miro Ruokosen maaliin joukkuekaverin tehdessä maskia Christian Heljangon eteen.

Peli tasoittui maalin jälkeen eikä kumpikaan joukkue saanut täydellistä kiekonhallintaa itselleen. Kummassakin erässä yksi vaihto muutti hetkellisesti koko pelin suunnan, joten tasaisissa merkeissä edettiin kohti kolmatta erää.

Kummassakin joukkueessa on lovia kokoonpanoissa loukkaantumisten vuoksi, mikä näkyi kummankin pelaamisessa. Tapparalta oli sivussa puolustajat Brady Austin ja Casimir Jürgens ja HPK:n riveistä sairastuvalla olivat sen sijaan hyökkääjät Henri Kanninen ja Tommi Tikka.

Komea ratkaisumaali ja komean voittoputken kasvattaminen

Välittömästi kolmannen erän alussa Tappara oli iskeä johtomaalin, mutta kokenut Arto Laatikainen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja esti lähes varman maalin syntymisen.

Ottelussa ei nähty ylilyöntejä ja jäähyjäkin vihellettiin Tapparalle vain neljä minuuttia ja HPK:lle kaksi. Ylivoimamaaleja ei nähty, mikä ei ollut suuri yllätys alivoimatilaston kärkipään joukkueiden kohdatessa toisensa. Kolmannen erän viimeisellä neljänneksellä Laatikainen otti vastaan kovan taklauksen, mutta konkaripuolustaja pystyi jatkamaan ottelua.

Ottelu eteni loppuun saakka tasaisissa merkeissä, sillä kummallekin joukkueelle aukeni maalipaikkoja ja esimerkiksi HPK sai pidettyä kiekkoa pidemmänkin aikaa hyökkäysalueella, vaikka moni hyökkäysyritys pysähtyi paitsiovihellykseen.

Peli aaltoili päädystä päätyyn ja puolittaisten läpiajoyritysten lisäksi maalivahdit antoivat pomppukiekkoja, mutta niitä ei pystytty lyömään sisään. Ottelu päättyi tasan 1–1 varsinaisen peliajan jälkeen, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Paikkoja oli niin Michael Jolyllä kuin Anton Levtchilläkin, mutta lopulta ratkaisumaalin iski Kristian Tanus, joka iski paluukiekon sisään ajassa 61.40. Maaliin teki loistavan esityön Joona Luoto, joka venytti nyt pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Sen sijaan Levtchin 12 ottelun pisteputki tuli päätökseensä.

Tappara jatkaa kohti ensi viikkoa kahdeksan ottelun voittoputkessa, mikä on nostanut joukkueen sarjataulukossa jo sijalle kolme.