Hakametsän viimeiset Liiga-tanssit on nyt tanssittu – HPK voitti Tapparan

HPK teki historiaa illan kierroksella.
Kuva © Samuli Huikuri
Legendaarisen kiekkopyhätön valot sammuivat Liiga-otteluiden osalta, kun Tappara ja HPK taistelivat vastakkain hallin historian 83. kerran. Historiallisen ottelun voittajaksi kruunattiin HPK 3–2-lukemin loppuunmyydyn katsomon nauttiessa tunteikkaasta illasta. Otto Rauhala huudatti viimeistä kertaa Hakametsää.

Tappara lähti vahvasti avauserään

Avauserä käynnistyi arvokkaiden juhlallisuuksien osalta noin 10 minuuttia jäljessä kierroksen muita viideltä käynnistyneitä otteluita. Juhlallisuudet päättyivät kiekkolegenda Kalevi Nummisen pudottaessa avauskiekon yleisön osoittaessa suosiotaan seisaallaan.

Tappara lähti juhlaotteluun väkevästi, eikä HPK päässyt omalta alueeltaan kunnolla pois moneen minuuttiin.Tapparan rynnistys pakotti HPK:n rikkomaan illan ensimmäisiä kertoja rangaistuksien arvoisesti, mutta vierasjoukkueen vahva alivoima oli myrkkyä kotijoukkueelle.

Artturi Toivolan johtama hyökkäystrio oli vierailta erän parhaimpia Tapparan hallitessa kiekkoa. Toivola piristi aneemisen HPK:n peliä hyvillä ideoillaan, vaikka maalia ei syntynytkään. Erän loppupuolella Tommi Tikka ja Veli-Matti Vittasmäki antoivat toisilleen kovuutta Christian Heljangon maalin edustalla.

Tunne oli erässä läsnä, mutta ei läikkynyt yli. Heljanko sekä virkaveli Daniel Lebedeff saivat erän aikana olla suurimmaksi osaksi rauhassa, mutta Lebedeffillä oli työpaikallaan Heljankoa haastavampaa.

HPK avasi ottelun maalihanat – Tommi Tikan taklaus pelästytti

Katkonaisessa toisessa erässä Kristian Tanus tarjoili avausminuuteilla kotiyleisölle iloa ja harmaita hiuksia. Ensiksi hyökkääjä tarjoili maukkaaseen paikkaan kauniin syötön, muutta päätti vaihtonsa typerään rangaistukseen.

Jarno Pikkaraisen johtama HPK-valmennusryhmä oli liian hätäinen päästäessään pelaajia vaihdosta, sillä vieraille vihellettiin erän aikana kaksi rangaistusta ylimääräisistä kenttäpelaajista. Se ei peliään parantanutta joukkuetta haitannut, kun Markus Nenonen ja Otto Latvala maaleillaan antoivat šokkihoitoa Jussi Tapolan ryhmälle.

Jos ensimmäinen erä oli Tapparan, niin toisessa erässä pelin hallinta siirtyi ajoittain HPK:lle. Kenttämestarit joutuivat erässä myös töihin laitamainoksen repsottaessa paikaltaan.

HPK:n kovaotteinen hyökkääjä Tommi Tikka taklasi voimalla Waltteri Merelää rangaistuksen arvoisesti. Tapparalla ylivoima takkusi jälleen, mutta kotiyleisön onneksi Merelä pystyi jatkamaan ottelua.

Tappara haki vimmatusti kruunua Hakametsälle

Kolmannen kaksikymppisen aikana Tappara jatkoi hyvää peliä. Hyvää ottelua pelannut Tanus huudatti Hakametsää kavennusosuman myötä. Heti Tanuksen maalin jälkeisessä vaihdossa Michael Joly lisäsi Tapparan tuskaa maalaten luvuiksi 1–3.

Maalien jälkeen peli aaltoili kummassakin päädyssä, joskin muutamat hyökkäykset varsinkin HPK:lla oli sekavahkoja. Tässäkin erässä jaeltiin puhtaita kovia taklauksia molempien joukkueiden toimesta. Juuso Ikonen yritti lisätä joukkueensa johtoa, mutta harhautukset eivät sekoittaneet Heljangon pasmoja.

Daniel Lebedeff loistavilla otteillaan oli voiton takuumies. Hänellä oli ottelussa monia paraatipelastuksia, jotka auttoivat vierasjoukkueen puolustusta Tapparan pyörityksessä. Heljanko lähti viimeiseksi kahdeksi minuutiksi pois maaliltaan, mutta lisäosumia nähtiin vain yksi Rauhalan iskiessä maalin viimeisellä minuutilla. Kotiyleisö antoi tappiosta huolimatta tukensa seuralle ja varsinkin Hakametsälle nousten osoittamaan suosiotaan seisten.